Chomutovské medvědy letos probudí básnička Nely Boudové
Medvědy probudí ze zimního spánku herečka Nela Boudová, která si chomutovskou zoo velice oblíbila. Foto: Helena Hubáčková
Co se chystá

Chomutov - Nero, Michal, Míša, Nora. Čtveřici medvědů z chomutovského zooparku čeká o víkendu každoroční rituál - sladké jarní probuzení ze zimního spánku. A opět ho bude doprovázet zábavný program především pro děti. Akce se koná v sobotu 16. března od 13 hodin u spodní vyhlídky u výběhu medvědů.

Jak pravidelní návštěvníci zooparku vědí, chlupáče každý rok probouzí a vyláká z nor hlasitá básnička odříkaná dětmi. Vždy ji do zooparku přiveze speciální host a letošní akce nebude výjimkou. Svoji veršovánku s dětmi přednese herečka Nela Boudová, která si chomutovskou zoo velice oblíbila. Také tu není jako oficiální host poprvé, před lety křtila malé želvy a přijela také na oslavy 35. narozenin zooparku. K regionu má blízký vztah také proto, že vyrůstala ve vesničce Ahníkov, která musel ustoupit těžbě uhlí.

Pro dva medvědí bratry a dvě sestry to bude zároveň oslava narozenin, takže tradiční dort je rozhodně na místě. Svíčky na něm nečekejte, zato jejich oblíbené ovoce, zeleninu či med ano. A pište si, že ho zavětří velice rychle, medvědi totiž mají skvělý čich.

Své smysly si budou moci vyzkoušet také přítomné děti během připravených her. „Budou rozpoznávat věci podle čichu či hmatu, vyzkouší si svou přesnou mušku a vyzkoušíme je také z jejich teoretických znalostí,“ vypočítává nachystané atrakce marketingový pracovník zooparku František Kremer. Na konci zábavného odpoledne dojde také na losování, po kterém si ti nejšťastnější malí soutěžící odnesou i drobné dárky.

Navíc děti, které jsou již zapojené do nedávno spuštěné hry Life Is Skill, mohou na akci získat speciální bonusové body do své aplikace. Kromě jednoho za samotný vstup do zooparku také další dva z přenosného čipu přímo během akce.

Probouzení medvědů je jednou z prvních každoročních velkých akcí v kalendáři zooparku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru