Kam o víkendu? Na masopust! Masopustní reje se chystají v Chomutově i v Kadani
C. K. Masopust v Kadani. Zdroj: facebook/kultura Kadaň
Co se chystá

Chomutovsko – Po roce je tady opět čas masopustu. O víkendu se můžete vyrazit pobavit na masopustní reje do Chomutova nebo do Kadaně. V Kadani bude tradičně masopust pod vedením vojáka Švejka. V Chomutově vyjde průvod z centra města, následná veselice a vepřové hody se uskuteční ve skanzenu Stará Ves.

V Chomutově se masopustní veselí chystá na sobotu 9. února. Sraz účastníků masopustu je ve 13.00 u městského divadla, odkud průvod půjde na náměstí k radnici a následně přes zoopark do skanzenu. Ve stodole na Staré Vsi bude k vidění Štěpánčino divadlo s pohádkou "Jak šla Jitrnice do světa”, zahraje kapela 4. cenová a pro posilnění budou připraveny vepřové hody.

Účastníci v maskách mají vstup zdarma, ostatní zaplatí běžné vstupné na pokladně zooparku.

V Kadani opět pod vedením Švejka

I letos je tu tradiční masopustní rej pod vedením dobrého vojáka Švejka v Kadani. I tady proběhne v sobotu 9. února, začátek je v 10.00 hodin. Pro velký loňský úspěch se bude slavnost opět konat na kadaňském Mírovém náměstí.

Návštěvníci se mohou těšit na tržiště senzací s tradičními zabijačkovými pochoutkami, k poslechu zahrají kapely Šumaři nebo BrassBand. Pro děti budou na místě nejrůznější atrakce, jako jsou starobylé dřevěné kolotoče a ruské kolo, vše na ruční pohon. Zábavu zpestří kejklíři a pouliční divadlo.

Průvod masek v čele se Švejkem a jeho kumpány dorazí na náměstí ve 13.00 hodin, kde si převezme od starosty vládu nad městem. Účastníci společně vykonají soud nad Moranou, kterou ve 13:45 utopí v řece, a dají tak pomyslné sbohem zimě.

PROGRAM MASOPUSTU V KADANI

10:00 zahájení

10:00 - 10:45 Šumaři

11:00 - 11:45 Brass Band

12:00 - 12:45 Šumaři

13:00 příchod průvodu, předání města Švejkovi, soud s Moranou

13:45 průvod k řece, topení Morany

14:00 - 14:30 Šumaři

14:45 - 15:00 Brass Band

15:15 - 16:00 Švejk Šraml

16:00 vrácení města

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru