Festival pro Tibet
Festival pro Tibet
Co se chystá

Kadaň – Chcete se něco dozvědět o historii a kultuře Tibetu nebo dokonce ochutnat tibetskou kuchyni? Zúčastněte se některé ze čtyř akcí, které se tento týden uskuteční v Kadani. Město se totiž letos opět nejen připojí k mezinárodní kampani Vlajka pro Tibet tím, že 10. března vyvěsí tibetskou vlajku, ale také se zúčastní projektu Festival pro Tibet, který pořádá obecně prospěšná společnost Most.

Bez mrknutí
6. března v 17.00 hodin v Cavern Clubu Střelnice
Úvodní festivalovou akcí bude projekce filmu Bez mrknutí s úvodní přednáškou k tématu od Martina Zárybnického. Film zachycuje 18 měsíců života a práce 14. dalajlamy a nabízí možnost poznat dalajlámu nejen jako uznávanou duchovní a morální autoritu, která obchází svět se svým poselstvím míru, ale ukazuje také jeho civilní a neformální tvář a svérázný smysl pro humor.

Zápisky z Tibetu
7. března v 17.00 hodin v knihovně
Strhující pohled na současný Tibet očima Tibeťanky narozené ve Lhase, která ale žije v Pekingu a píše čínsky (její dědeček byl Číňan a člen armády Kuomintangu a tatínek byl důstojníkem Čínské lidové osvobozenecké armády). Právě hledání tibetských kořenů v její knize Zápisky z Tibetu ji zavedlo z hlediska čínských cenzorů na scestí a kniha byla krátce po svém vydání v roce 2003 zakázaná. Z knihy Zápisky z Tibety spisovatelky Cchering Özer čte Jan Losenický.

Poskládaný Dalajláma
8. března v 17.00 hodin v aule Gymnázia Kadaň
Chcete si poskládat vlastního Dalajlámu? Tak určitě dorazte na středeční výtvarný workshop do auly gymnázia. Pod vedením lektora Tomáše Řeháka budete mít možnost si vytvořit koláž Dalajlámy z nejrůznějších látek. Představivosti se ale meze nekladou, vytvořit si můžete klidně třeba tibetskou vlajku z kostiček nebo něco úplně jiného.

Zážitkový podvečer
9. března v 17.00 hodin v čajovně Kašmír
Příjemný podvečer spojený s povídáním a ochutnáváním tibetské kuchyně v podání autentické tibetské čajovny Dharmasala z Prahy.

Vstupné na každou akci je 30 korun. Veškeré vstupné jde organizaci Most pro Tibet

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru