Rozsvícení výzdoby, jarmarky, výstavy, oživené prohlídky. Města a památky Dolního Poohří chystají pestrý adventní program
Chomutovské Vánoce vypuknou v neděli 2. prosince, kdy se rozsvítí stromek a těšit se můžete i na koncert Daniela Hůlky a Kamily Nývltové.
Co se chystá

Dolní Poohří - Pestrý adventní program bude lákat i letos návštěvníky do měst a památek Dolního Poohří. Předvánoční program začne rozsvícením vánočních stromů, chybět nebudou jarmarky, výstavy či oživené prohlídky.

Vánoce v muzeích

Jako první se na vánoční svátky začala chystat muzea. V Regionálním muzeu v Žatci je do konce roku otevřena výstava „Než přijde...“, která především dětem odpoví na otázky, kde se bere stromek, odkud je kapr a co je schováno v cukroví. Ve dnech 12. až 15. prosince se ve Staré papírně bude konat vánoční jarmark.

V chomutovském Oblastním muzeu letos představují africké betlémy a každou adventní sobotu se budou konat koncerty v kostele svaté Kateřiny. Muzeum v Lounech nabídne od 4. prosince výstavu staročeských vánočních zvyků a v sobotu 15. prosince tradiční adventní trhy Vánoce v muzeu.

Rozsvícení vánoční výzdoby ve městech

Žatecký vánoční program bude probíhat od 1. do 5. prosince a kromě slavnostního rozsvěcení výzdoby v něm ani letos nebudou chybět strašidelní krampusové, adventní trhy a vystoupení místních dětí.

V Klášterci nad Ohří se rozzáří výzdoba první adventní neděli, kdy prostor před zámkem zaplní tradiční vánoční řemesla. Kadaň plánuje adventní program již na sobotu 1. prosince a vystoupí na něm třeba andělé na chůdách a pěvecké sbory.

Na Mírovém náměstí v Kadani bude navíc od prosince otevřeno zdarma kluziště. Jirkov rozsvítí svou výzdobu 5. prosince a následovat bude 10. a 11. prosince tradiční charitativní trh. Chomutovské Vánoce vypuknou v neděli 2. prosince s koncertem Daniela Hůlky a Kamily Nývltové. Až do 23. 12. bude na náměstí 1. máje otevřen vánoční trh s programem, který od 18. do 23. prosince doplní rybí trh u radnice.

Město Vroutek pořádá adventní odpoledne s rozsvícením vánočního stromu v neděli 2. prosince od 15 hodin na náměstí Míru. V Perštejně se uskuteční slavnostní rozsvícení vánočního stromu již 30. listopadu od 12 hodin. Vítání Adventu s rozsvícením vánočního stromu v Postoloprtech se koná v sobotu 1. prosince na náměstí. Od 15 hodin začne program pro děti, od 17 koncert Ireny Budweiserové.

Městys Peruc rozsvítí svůj vánoční strom v neděli 2. prosince v 17 hodin na náměstí Emila Filly, hostem programu bude Magda Malá. V Lounech se koná rozsvícení vánočního stromu v neděli 2. prosince. Na křižovatce ulic Na Valích a Táboritská můžete navštívit malý adventní trh. Rozsvícení vánočního stromu v Libochovicích doplní v sobotu 1. prosince adventní trhy, které budou probíhat na libochovickém náměstí od 14 hodin, a kulturní program místních dětí.

Adventní prohlídky na zámcích

A jaký program chystají na zámcích Dolního Poohří? Adventní prohlídky v doprovodu hraběnky a zámeckého komorníka s cukrovím a varhanním koncertem nabídne každou adventní neděli zámek Červený Hrádek u Jirkova. Adventní setkání chystá na sobotu 1. prosince od 10 do 17 hodin také zámek Nový Hrad v Jimlíně. Na programu je bubenická a ohňová show, středověká i moderní hudba a také čerti a živá zvířátka.

Ve stejný den pořádá vánoční setkání také Vernerův mlýn v Brlohu, kde si budete moci vyrobit mezi 12. a 16. hodinou adventní věnec. Vánoční program na adventní neděle chystá také skanzen Stará Ves v Chomutově u zooparku, věnovat se tam můžete výrobě adventních věnců a dárků, dorazí také Mikuláš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru