Hradozámecký advent: Vydejte se i v zimě na české památky! Tady je program
Vánočně nazdobený interiér zámku Žleby. Ilustrační foto: NPÚ
Co se chystá

Ústecký kraj - S příchodem podzimu sezona na památkových objektech ve správě NPÚ zdaleka nekončí. Již v listopadu je pro návštěvníky připraven bohatý adventní program, který bude pokračovat až do konce roku. Pro zájemce jsou přichystány speciální adventní prohlídky hradů a zámků, hudební koncerty, divadelní představení, výstavy, jarmarky, řemeslné dílny a mnoho dalšího.

„Adventní program se každým rokem těší stále větší popularitě, proto jsme i v letošním roce připravili pro naše návštěvníky několik desítek akcí, a to pro děti i dospělé. Vánoční prohlídky hradů a zámků mají neopakovatelnou atmosféru a poskytují možnost poznat naše památky v jiném světle,“ říká generální ředitelka Národního památkového ústavu Naďa Goryczková.
Kompletní přehled adventního programu památek v Ústeckém kraji přinášíme níže.

Benešov nad Ploučnicí

3.–7. 12. 2018 Vánoce na státním zámku Benešov nad Ploučnicí

  • První ročník akce určené pro skupiny dětí z MŠ a ZŠ. Děti se mohou těšit na speciální prohlídku, která je zaměřena výhradně na vánoční tradice. Akce probíhá celý týden v dopoledních hodinách.

7. 12. 2018 Mikulášská nadílka s Krampusáky na státním zámku Benešov nad Ploučnicí

Duchcov

8.–9. 12. 2018 Vánoční prohlídky na Duchcově

  • Přijďte zažít vánoční atmosféru na svátečně vyzdobený zámek a poslechněte si vyprávění o vánočních zvycích v zámku i v podzámčí.

15. 12. 2018 Andělské zvonění

  • Akci pořádá středisko volného času Domeček Hořovice. Andělská pošta zprostředkuje psaní dopisů Ježíškovi a jejich předání na určené místo. Vánoční zvyky a zpívání koled.

Krásný Dvůr

24.–25. 11. 2018 Svatokateřinské slavnosti

  • Návštěvníci se mohou těšit na netradiční prohlídky zámku zaměřené na dobu předadventní a doplněné o hudební překvapení. V sobotu 24. listopadu se na zámeckém nádvoří koná jarmark. Děti se zúčastní speciálního edukačního programu Dětský jarmark.
  • Na tržišti mohou prodávat vlastnoručně vyrobené výrobky (program rozvíjí finanční gramotnost dětí, ukazuje souvislost mezi tvorbou výrobku a stanovením ceny).
  • V sobotu 24. listopadu program uzavře divadelní představení pro děti. Divadlo Jitřenka ze Žatce zahraje ve velkém sále zámku pohádku Červená Karkulka.
  • Po oba dny bude od 12.00 do 15.00 otevřen Novogotický templ v zámeckém parku.

Libochovice

1. 12. 2018 adventní koncert

  • V Saturnově sále zámku Libochovice vystoupí smíšený pěvecký sbor Vranští pěvci s vánočně laděným repertoárem. Neopakovatelná atmosféra historického interiéru v čase adventu.

Most – kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě

Adventní a vánoční koncerty:

  • 1. 12. 2018 Koncert pořádaný Statutárním městem Most
  • 2. 12. 2018 Koncert Základní umělecké školy F. L. Gassmanna v Mostě
  • 19. 12. 2018 Koncert Podkrušnohorského Gymnázia v Mostě
  • 21. 12. 2018 Tradiční mše Jana Jakuba Ryby
  • 26. 12. 2018 varhanní koncert

Ploskovice

15.–16. 12. 2018 Zámecké interiéry a Vánoce

  • Slavnostně vyzdobené interiéry zámku ožijí kostýmovanými scénkami s tematikou vánočních svátků

Stekník

14. 12. 2018 Vánoční koncert v zámecké kapli

  • Hudební setkání komorního tria Syrinx s hercem Josefem Somrem. Vánoční pásmo příběhů, povídek i poezie dotýkajících se tématu Adventu a Vánoc podbarví vánoční melodie a samozřejmě koledy v podání komorního tria ve složení M. Čechová – flétna, J. Křenek – hoboj, P. Merta – fagot a Josef Somr – recitace, mluvené slovo.

Zubrnice

8.–9. 12. 2018 Vánoce ve skanzenu

  • Přijďte za nezapomenutelnou atmosférou tradičních Vánoc. Ve skanzenu provoněném vůní vánoček pečených v kachlovém sporáku ožijí vyzdobené prostory ukázkami prací řemeslníků, připravena bude výstava betlémů, pro děti vánoční stezka. Chybět nebudou ani prodejní stánky s pestrou nabídkou.
  • Od poloviny listopadu 2018 nabízí zubrnický skanzen pro žáky MŠ a ZŠ edukativní programy na téma Advent a Vánoce. Jedná se o dílničky a speciální prohlídky.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru