Kam na dozlatova upečenou husičku? Speciální svatomartinské menu mají na Červeném Hrádku nebo v Lesné
Ilustrační foto Zdroj: CC0
Co se chystá

Chomutovsko – Ke svátku svatého Martina neodmyslitelně patří dobře vykrmená, a hlavně dozlatova upečená, husička. Restaurace si na tento den, nebo i celý týden, připravují speciální menu. Tradičně ho mají též na Červeném Hrádku v Jirkově nebo v horském hotelu Lesná. Má několik chodů a hlavní je samozřejmě husička.

Původ spojitosti hus se svatým Martinem můžeme nalézt ve dvou legendách. První praví, že husy svatého Martina při kázání natolik rušily, že nyní pykají na pekáči. Podle druhé se svatý Martin před svou volbou biskupem ze skromnosti skrýval v husníku a husy ho svým kejháním prozradily.

V zámecké restauraci na Červeném Hrádku si na svátek svatého Martina a též následující den můžete vychutnat carpaccio z kachních prsou, husí kaldoun, husí stehýnko se špekovým knedlíkem a jako dezert Martinské lívance.

Na Lesné si dáte domácí husy z farmy Boleboř. Jako předkrm bude servírovaná paštika z husích drobů, následně pak husí vývar, dozlatova upečená husička s knedlíky a jako sladká tečka Svatomartinský koláček.

Svatomartinské menu v zámecké restauraci na Červeném Hrádku

11. - 12. 11. 2018

Předkrm

Carpaccio z kachních prsou s višňovou marmeládou, opečená ciabatta

Polévka 

Husí kaldoun s trhaným masem, zeleninové hranolky

Hlavní chod 

Konfitované husí stehno, červené zelí s rozinkami, bílé zelí s jablky a špekový knedlík

Dezert 

Martinské lívance s glazovanou hruškou, tvarohem a citrónovou kůrou

Menu svatého Martina v horském hotelu Lesná

8. 11 - 11. 11 2018

Předkrm

Paštika z husích drobů a vyškvařeného sádla sypaná račetickou cibulkou a čerstvým chlebem

Polévka

Husí vývar s kořenovou zeleninou, játrovými knedlíčky a spařeným čerstvým zelím

Hlavní chod

Domácí lesenská vykoštěná husa s domácí nádivkou, podávaná s červeným a bílým zelím (šlapaným v říjnu právě v Lesné) na slanině, s variací houskového, bramborového a karlovarského knedlíku

Dezert

Svatomartinský koláček s domácí malinovou náplní

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru