Chomutov - Výstavy, promítání dokumentů a různé besedy se zajímavými lidmi. Na to vše se můžete v průběhu celého tohoto měsíce těšit v chomutovské knihovně. Největším lákadlem bude ale zřejmě jedna z posledních listopadových akcí - povídání s šéfkuchařem a moderátorem Zdeňkem Pohlreichem.

Se začátkem měsíce bude ve výstavních prostorách knihovny zahájeno hned několik výtvarných přehlídek. Nejrychlejší motorky světa fotí Václav Duška ml., s jehož tvorbou se můžete od 1. listopadu setkat v Galerii Lurago.

V Galerii Špejchar bude 8. listopadu otevřena výstava Mánes Mánesu 2018. Výstava pořádaná Spolkem výtvarných umělců Mánes se koná u příležitosti oslav 100. výročí založení S.U.V. MÁNES. Dále v knihovně představíme tvorbu Hany Paliculinové a Roman Kubec vystaví své kreslené vtipy.

V listopadu pokračujeme s projekcí dokumentárních filmů z cyklu Promítej i ty! Těšit se můžete na snímek Krev v mobilech a Hip hop – Erace.

Cestopisná přednáška Šebestiána Šulce Yukon není jenom řeka vás 7. listopadu od 17 hodin zavede do jedné z nejkrásnějších oblastí Severní Ameriky.

Ve spolupráci s Filozofickou fakultou UJEP v Ústí nad Labem je na 12. listopadu od 15 hodin připraveno setkání Pod tíhou historie se spisovatelem, knihkupcem a nakladatelem Jiřím Padevětem. Besedu s držitelem ceny Magnesia Litera bude moderovat chomutovský pedagog Josef Märc.

13. listopadu od 17 hodin se ve velkém sále chomutovské knihovny setkáme s autorkami knihy Ženou všemi smysly (autorka textů Markéta Sýkorová spolu s ilustrátorkou Len H. Böhmovou). Tento hravý a vtipný soubor básnických a písňových textů se nevyhýbá žádnému ženskému tématu a může být užitečným pomocníkem k pochopení ženského světa i pro muže. V rámci křtu knihy proběhne výstava obrazů a ilustrací Len H. Böhmová a hudební ochutnávka z písňové tvorby Markéty Sýkorové.

Nevolte mezi dětmi, rodinou, volným časem a zdravím. Najděte si práci, která se stane součástí vašeho života a bude vás bavit. Práce není nutné zlo, které se musí přežít. Na praktickém semináři Jak hledat práci a být úspěšní? Se 15. listopadu od 17 hodin dozvíte mimo jiné tipy, jak se správně prezentovat, jak se správně připravit na pohovor a co očekávat.

Ve sváteční den, 17. listopadu od 18 hodin, vás srdečně zveme k jedinečnému hudebnímu setkání. Poprvé se pro vás rozezní prostory Kaple Božího hrobu v kostele sv. Ignáce. Smyčcové trio - Riccio trio ve složení Martin Ondráček/ violoncello, Alina Hlavatá/ housle a Martin Forman/viola uvede DIVERTIMENTO W. A. Mozarta.

"Svůj život jsem se rozhodl zasvětit gastronomii a restauračnímu byznysu a mám to štěstí, že mé představě dobrého jídla nasloucháte. Děkuji vám za to a těším se v chomutovské knihovně." Tolik vzkaz Zdeňka Pohlreicha před jeho cestou do Chomutova, kam přijal pozvání dne 28. listopadu od 17 hodin. Českého gastronoma, šéfkuchaře a moderátora pořadů Ano, šéfe!, Na nože!, Šéf na grilu! Česko vaří s Pohlreichem, Už dost šéfe a dalších a autora mnoha kuchařek, pozveme v knihovně k besedě s prostorem pro dotazy veřejnosti a závěrečnou autogramiádou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru