Klášterec nad Ohří – Tajemná žena Marcebila přijde v úterý 22. listopadu v 17.00 hodin do galerie Kryt v Klášterci nad Ohří. Marcebilu představí kulturolog, fotograf a filmař Petr Mikšíček.

2211marcebila

Tajemná Marcebila je spojena s Krušnými horami. Zdroj: město Klášterec nad Ohří

Možná jste o Marcebile ještě neslyšeli. Je to postava spojená s historií i současností Krušných hor. Tajemná žena, která vystupuje z mlhy. Petr Mikšíček promítneme několik krátkých filmů, které na toto téma natočil.

Petra Mikšíčka můžete znát také jako autora knih Znovuobjevené Krušnohoří, Zmizelé Sudety a další. V zaniklé obci Königsmühle u Loučné se mu již několik let daří spolu s přáteli rozvíjet kulturní dění v podobě oblíbeného land art festivalu. Podobný festival možná bude příští rok i v Klášterci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru