Roman Pecháň by měl přestat kouřit, protože má plíce v prdeli.   Audioverze Roman Pecháň by měl přestat kouřit, protože má plíce v prdeli. GSpeech
Pátek 24. březen 2017
Svátek má Gabriel

Jirkov - Staročeská sváteční polévka, husí stehýnko se speciální přílohou a domácí koláč na závěr. To je Svatomartinské menu, které pro návštěvníky zámku Červeného hrádku připravil zámecký kuchař Jiří Děkanovský. Ve zdejší restauraci ho budou servírovat od 11. listopadu. Na svém webu o tom informuje město Jirkov.

Svatomartinské menu má tři chody. Zdroj: město Jirkov

Prvním chodem bude husí kaldoun, což je staročeská polévka připravovaná z drůbků, knedlíčky budou z husích jater. Hlavní chod se bude od klasické svatomartinské husy trochu lišit. Přílohou k husímu stehýnku totiž bude bramborová roláda plněná špenátem. „Husu s obvyklým knedlíkem budou mít všude jinde. My jsme se chtěli odlišit, abychom lidi přilákali do naší restaurace za něčím neobvyklým,“ prozradil Děkanovský. Sladkou tečku - švestkový koláč s drobenkou - bude péct podle rodinného receptu svého strýce. Ten byl totiž pekařem. Pokud budou chtít hosté celé menu zakončit symbolicky, k dispozici bude i svatomartinské víno.

Speciální menu budou v zámecké restauraci nabízet od pátku 11. do pátku 18. listopadu. Jídlo o třech chodech vyjde návštěvníky na 225 korun.

Napsal
Olga Markuzziová
Author: Olga MarkuzziováEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Více od autora

  Audioverze Jirkov - Staročeská sváteční polévka, husí stehýnko se speciální přílohou a domácí koláč na závěr. To je Svatomartinské menu, které pro návštěvníky zámku Červeného hrádku připravil zámecký kuchař Jiří Děkanovský. Ve zdejší restauraci ho budou servírovat od 11. listopadu. Na svém webu o tom informuje město Jirkov. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prvním chodem bude husí kaldoun, což je staročeská polévka připravovaná z drůbků, knedlíčky budou z husích jater. Hlavní chod se bude od klasické svatomartinské husy trochu lišit. Přílohou k husímu stehýnku totiž bude bramborová roláda plněná špenátem. „Husu s obvyklým knedlíkem budou mít všude jinde. My jsme se chtěli odlišit, abychom lidi přilákali do naší restaurace za něčím neobvyklým,“ prozradil Děkanovský. Sladkou tečku - švestkový koláč s drobenkou - bude péct podle rodinného receptu svého strýce. Ten byl totiž pekařem. Pokud budou chtít hosté celé menu zakončit symbolicky, k dispozici bude i svatomartinské víno. Speciální menu budou v zámecké restauraci nabízet od pátku 11. do pátku 18. listopadu. Jídlo o třech chodech vyjde návštěvníky na 225 korun. var loadAsyncDeferredFacebook = function() { (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = //connect.facebook.net/cs_CZ/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script, facebook-jssdk)); } if (window.addEventListener) window.addEventListener(load, loadAsyncDeferredFacebook, false); else if (window.attachEvent) window.attachEvent(onload, loadAsyncDeferredFacebook); else window.onload = loadAsyncDeferredFacebook; fSdílet Tweet var loadAsyncDeferredTwitter = function() { var d = document; var s = script; var id = twitter-wjs; var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?http:https;if(!d.getElementById(id)){ js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+://platform.twitter.com/widgets.js;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);} } if (window.addEventListener) window.addEventListener(load, loadAsyncDeferredTwitter, false); else if (window.attachEvent) window.attachEvent(onload, loadAsyncDeferredTwitter); else window.onload = loadAsyncDeferredTwitter; window.___gcfg = { lang: cs }; var loadAsyncDeferredGooglePlus = function() { var po = document.createElement(script); po.type = text/javascript; po.async = true; po.src = https://apis.google.com/js/plusone.js; po.innerHTML = {lang: cs}; var s = document.getElementsByTagName(script)[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); }; if (window.addEventListener) window.addEventListener(load, loadAsyncDeferredGooglePlus, false); else if (window.attachEvent) window.attachEvent(onload, loadAsyncDeferredGooglePlus); else window.onload = loadAsyncDeferredGooglePlus; NapsalAuthor: Olga MarkuzziováEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. document.getElementById(cloak27e9967e309be37a5e2d5f70eb24c879).innerHTML = ; var prefix = ma + il + to; var path = hr + ef + =; var addy27e9967e309be37a5e2d5f70eb24c879 = olga.markuzziova + @; addy27e9967e309be37a5e2d5f70eb24c879 = addy27e9967e309be37a5e2d5f70eb24c879 + e-deniky + . + cz; var addy_text27e9967e309be37a5e2d5f70eb24c879 = olga.markuzziova + @ + e-deniky + . + cz;document.getElementById(cloak27e9967e309be37a5e2d5f70eb24c879).innerHTML += +addy_text27e9967e309be37a5e2d5f70eb24c879+; Více od autoraPřihlášky odstartovány! Sestavte svůj tým a zažijte neopakovatelnou atmosféru závodů Dračích lodíTato krásná modelka z dětského domova si plní další sen, stala se tváří OriflameJiž za několik dní vypukne akce, která bude zajímat všechny adepty na manželstvíVeronika Chalupová a dívčí štafeta se vrací z plaveckého Poháru ČR mladšího žactva s medailíKadaňské školáky vozí do učeben nová plošina GSpeech

Aktuálně

Sport

Co se chystá

Tipy na výlet

Zajímavosti

© 2012 - 2017 | E-chomutovsko.cz | Sushenka.cz TOPlist

×

Tyto stránky používají cookies, které se ukládají ve Vašem prohlížeči. Více informací

×