Jirkov - Staročeská sváteční polévka, husí stehýnko se speciální přílohou a domácí koláč na závěr. To je Svatomartinské menu, které pro návštěvníky zámku Červeného hrádku připravil zámecký kuchař Jiří Děkanovský. Ve zdejší restauraci ho budou servírovat od 11. listopadu. Na svém webu o tom informuje město Jirkov.

Svatomartinské menu má tři chody. Zdroj: město Jirkov

Prvním chodem bude husí kaldoun, což je staročeská polévka připravovaná z drůbků, knedlíčky budou z husích jater. Hlavní chod se bude od klasické svatomartinské husy trochu lišit. Přílohou k husímu stehýnku totiž bude bramborová roláda plněná špenátem. „Husu s obvyklým knedlíkem budou mít všude jinde. My jsme se chtěli odlišit, abychom lidi přilákali do naší restaurace za něčím neobvyklým,“ prozradil Děkanovský. Sladkou tečku - švestkový koláč s drobenkou - bude péct podle rodinného receptu svého strýce. Ten byl totiž pekařem. Pokud budou chtít hosté celé menu zakončit symbolicky, k dispozici bude i svatomartinské víno.

Speciální menu budou v zámecké restauraci nabízet od pátku 11. do pátku 18. listopadu. Jídlo o třech chodech vyjde návštěvníky na 225 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru