5+1 AKCE NA VÍKEND Z CHOMUTOVSKA. Budete se bavit na zámku nebo si zkusíte našlapat zelí?
Zámek Červený Hrádek Ilustrační foto
Co se chystá

Chomutovsko – Kam vyrazit o tomto víkendu na Chomutovsku? Přestože akcí s příchodem podzimu ubylo, stále je z čeho vybírat. Můžete se pobavit na Červeném Hrádku, zajet si do hor našlapat zelí, vyzkoušet si, jak se žilo v pravěku, nebo třeba jen zajít s dětmi na pohádku. Tak co si vyberete?

Ukončení sezóny na Červeném Hrádku

Na Červeném Hrádku u Jirkova slavnostně zakončí v sobotu 20. října letošní kulturní sezónu. Návštěvníci se mohou od 13.30 hodin těšit na bohatý kulturní i doprovodný program. Taneční vystoupení Bolly Ladies, Cirkus Berto, koncerty (Švejk Band, Zlej sen – folk, ale také na vernisáž výstavy jirkovského umělce Milana Tótha nebo dětský program v podobě lovu na kance nebo potápění lodí. Chybět nebude ani občerstvení, prodávat se budou pochoutky ze zabijačky. Vstupné je 50 korun pro dospělé a 20 korun pro děti.

Šlapání zelí na Lesné

Horský areál Lesná zve v sobotu 20. října na již tradiční akci Šlapání zelí spojenou s vepřovými hody.

Přineste si kamenné zelňáky, nasaďte gumáky, vlezte do dubových sudů a našlapejte si své zelí podle starých zvyků pod dohledem zkušených “šlapaček”. Akce začíná v 13.00 hodin. Pokud dorazíte, budete si moci nejen našlapat zelí, ale také si odnést třeba zabijačkové dobroty či ochutnat zelné speciality. Na místě zahraje Krušnohorská dudácká muzika, country kapela Průvan a zazpívá zpěvačka Adéla Radimcová.

Farmářské trhy s nejlepším chlebem

Na náměstí v Chomutově se v sobotu opět konají tradiční farmářské trhy. Tentokrát bude doprovodnou akcí Týden chleba. V rámci něho mohou návštěvníci vybrat ten nejlepší chléb z farmářských trhů. Rozhodovat se bude mezi 17 chleby od čtyř pekáren, které jezdí na Severočeské farmářské trhy. Týden chleba Ústeckého kraje probíhá na farmářských trzích celý tento týden. Nejlepší chléb už vybírali lidé ve středu v Děčíně, ve čtvrtek v Ústí nad Labem a v pátek v Teplicích. A zatím je prý pořadí velmi těsné.

Pohádka Honza a zakletá víla

V neděli 21. října můžete v Klášterci nad Ohří vyrazit s dětmi na pohádku s názvem Honza a zakletá víla. Začíná v 15:00 hodin v kulturním domě. Pro děti ji zahraje Divadlo Pohádka Praha. Vstupné je 50 korun.

Vendelínské hraní

Sedmé Vendelínské hraní se koná v sobotu 20. října v perštejnském kostele. Akce začíná v 15.00 hodin. Program zahájí Konivadlo – divadlo pro děti a dospělé přiveze opět po dvou letech divadlo ze Starého Plzence. V 16.00 hodin začne vystoupení skupiny Žamboši - folkového dua ze Vsetína. V 17.30 hodin vystoupí písničkář, textař a skladatel Slávek Janoušek. Před kostelem budou až do 18.00 hodin stánky s občerstvením.

Jak se žilo v době bronzové

Za poznáním a zábavou můžete vyrazit i mimo Chomutovsko. Oblastní muzeum v Lounech zve v sobotu 20. října od 10.00 do 16.00 hodin do Archeoskanzenu Březno u Loun na akci v rámci Mezinárodního dne archeologie. Ve skanzenu se tentokrát dozvíte spoustu informací o době bronzové.

Na programu je přednáška s promítáním, při které se návštěvníci dozví nejnovější archeologické poznatky o době bronzové ve střední Evropě. Připravena bude zároveň ukázka pohřbívání a interaktivní rekonstrukce hrobového nálezu. V bronzové kovárně budou k vidění ukázky tavení a odlévání bronzu. V kreativních pravěkých dílnách si mohou zájemci vyzkoušet tkalcovské techniky doby bronzové, výrobu jednoduchých kovových šperků a nejmenší návštěvníci i výrobu šperků z přírodních materiálů.

Vstupné na akci je dobrovolné, doporučená cena pro dospělého činí 60 korun, za dítě 40 korun a doporučené rodinné vstupné je 160 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru