Klášterec nad Ohří - Slavnostní vernisáží byla zahájena výstava fotografií Ladislava „Kovi“ Kovácse Obklopeni přírodou, kterou si v klášterecké galerii Kryt můžete prohlédnout až do 30. srpna 2016.

Na vernisáži výstavy. Foto: Vlastimil Helebrant

Fotograf Ladislav „Kovi“ Kovács z Kadaně na výstavě představuje své nejzdařilejší fotografie volně žijících zvířat od hmyzu, přes bezobratlé a ptáky až k savcům. Snímky pořídil jak v regionu Kadaňska a Doupovska, tak na Chebsku, Bruntálsku či v Národním parku Bavorský les nebo na ostrově Helgoland v Německu.

„S fotografováním jsem začínal jako asi každý. Když se mi však do rukou dostala kvalitní zrcadlovka, tak se fotografování stalo mým koníčkem číslo jedna. Nejradši fotím zvířata ve volné přírodě, ale rád si zkusím všechno, nechci zůstat na jednom bodě,“ říká kadaňský fotograf. 

Jeho snímky přitom mají nespornou výtvarnou kvalitu a zároveň upozorňují na nutnost ochrany přírody a volně žijících druhů zvířat.

Úvodní slovo kolegy fotografa Petra Koreluse se neslo v duchu vyjádření úcty k přírodě a její rozmanitosti. Téma výstavy na vernisáži hudebně doprovodil Honza Šesták z Perštejna.

Otevírací doba galerie, která sousedí s Turistickým informačním centrem: po – pá: 8,30 – 17 hodin, so a ne: 9,00 – 17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru