Klášterec nad Ohří - Viktorie Chaloupková je vyhledávanou českou malířkou, která je i mezinárodně uznávaná. A není divu. Její obrazy mají totiž silný emocionální náboj, až je někteří nazývají šansony. Snoubí se v nich realita s nadrealitou. Budete je moci obdivovat od pátku 8. července v galerii Kryt v Klášterci nad Ohří.

Viktorie Chaloupková a Jaroslav Svěcený.

„Maluji o sobě a o lidech, které potkávám. Realita mi slouží jako odrazový můstek. Plátno a barvy jsou pro mne výzvou k dialogu. Snažím se vyprovokovat diváka k zamyšlení, probudit v něm naději,“ říká malířka Viktorie Chaloupková, jejíž výtvarné dílo má dlouhodobě v oblibě také houslový virtuos Jaroslav Svěcený.

A protože od hudby je k malování jen krůček, tak na vernisáži výstavy obrazů Viktorie Chaloupkové v pátek 8. července v 17 hodin zahraje právě Jaroslav Svěcený, který je hlavním aktérem současně probíhajícího festivalu Klášterecké hudební prameny.

Tématem klášterecké výstavy Viktorie Chaloupkové bude Óda na něžnost. Uvidíme autorčiny nejnovější olejomalby, v nichž dominují ženy, hudba a květiny. „Život mi dnes připadá trochu jako mistrovství světa v krasobruslení, prvních padesát let to jsou povinné jízdy, od padesáti do šedesáti volné tance a po šedesátce exhibice, začíná legrace a zábava. Dnes jsem se po mnoha omylech a chybách začala dívat na svět maličko s nadhledem a úsměvem,“ říká malířka, jejíž obrazy plné barev a života rozsvítí galerii Kryt až do 2. 8. 2016.

Otevřeno je po celý týden od 8,30 do 17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru