Ústecký kraj - Nechcete se o víkendu válet a sháníte kloudný program? My vám jej nabídnete. Ale nebudete vědět, co dřív. Tak budeme doufat, že přehled akcí je tak různorodý, že si v nich najde to své každý.

1606vikend

MOST: Autodrom oslaví 33. výročí vzniku, nabídne zábavu i vzpomínky

Sobota 18. a neděle 19. června

Letos uplynulo 33 let od vybudování uzavřeného závodního okruhu v Mostě. Společnost Autodrom Most připravila při této příležitosti pro veřejnost bohatý program plný zábavy, adrenalinu, ale pochopitelně také vzpomínek na uplynulá léta. Bude součástí souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy a obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup o víkendu 18. a 19. června. „Snažili jsme se sestavit doprovodný program tak, aby připomínka třiatřiceti let autodromu byla pokud možno akční. Závodní veterány si tak návštěvníci mohou nejen prohlédnout na výstavních plochách, ale uvidí je v neděli odpoledne i přímo na dráze při vloženém závodě. Zrovna tak jsme pozvali legendy motoristického sportu. Odpoví na zvídavé dotazy při autogramiádě, některé z nich znovu usednou do kokpitu a předvedou, že ze svého jezdeckého umění nic nezapomněly. Ale nebudeme jen vzpomínat. Adrenalin pomůže vyplavit například letecká akrobatická show driftérská show či rychlostní zkouška na cílové rovince závodního okruhu o polední přestávce," poodhalila scénář eventová manažerka firmy Tereza Zajíčková.


MOST: Den magistra Edwarda Kelleyho

Sobota 18. června od 11.15 hodin

V Mostě už tradiční slavnosti na hradě Hněvíně, spojené se jménem známého alchymisty, který zde měl být vězněn, se konají v sobotu na tomto vršku nad městem. Program na divadelní scéně začíná ve čtvrt na dvanáct. Návštěvníci akce včetně rodin s dětmi se na hrad dostanou pěšky po přístupové komunikaci nebo lesem, kde bude Střediskem volného času připravována Kelleyho stezka - zábavná cesta lesem s různými úkoly a překvapením. Adrenalinovou atrakcí v podhradí bude lanové centrum. Stezka bude zpřístupněna v 10 hodin. Ve sklepní místnosti na divadelním nádvoří bude připravena výstava kočovného muzea strašidel, oživlá strašidla, čarokrámek. V průběhu celého dne bude otevřena hvězdárna hradu Hněvín. Otevřena bude také stálá expozice Dílna magistra Edwarda Kelleyho, na nádvoří i před hradem bude dobové tržiště vč. občerstvení. Program zde.


KLÍNY: Na Klínech se chystá zábavný víkend

Sobota 18. a neděle 19. června

Už se to blíží! 18. a 19. června se můžete těšit na Zábavný víkend na Klínech pro celou rodinu. V sobotu jsou od 13 do 16 hodiny připraveny soutěže pro děti, jízdy historickým autobusem či výstava veteránů. Večer hraje v Mammut baru DJ Drexler. V neděli od 10 do 13 se těšte na pěnovou párty pro děti, soutěž o nejbláznivější lyžařský oblek. Celý víkend bude jezdit lanovka, můžete si půjčit třeba terénní koloběžky či kola. Kompletní program zde.


LITVÍNOV: Na Loučkách se konají první sportovní hry

Sobota 18. června od 9 hodin

V sobotu 18. června 2016 od 9 hodin se můžete přijít podívat na litvínovské Loučky na zajímavou sportovní akci. Osm týmů týmů složených z celého Litvínova, ale i okolí, se utká v deseti disciplínách. Největším lákadlem této akce je Bubble fotbal, který si budete moci vyzkoušet i vy, návštěvníci. V areálu nebude chybět občerstvení v podobě točeného piva a nealko nápojů, grilovat se zde budou klobásky i třeba krkovice. Více o programu tady.


HORA SVATÉ KATEŘINY: Kateřinské trhy

Sobota 18. června od 9.30 hodin

Kateřinské trhy se odehrají v sobotu během celého dne v krušnohorském městečku Hora Svaté Kateřiny na Mostecku. Vstup do města se otevírá v 9.30 hodin. A nebyli by to Kateřinští, aby nepřichystali parádně ulítlé soutěže, třeba tu v kutálení balíků či přetahování hasičů. K těm se můžete na místní zbrojnici navíc vyrazit podívat. A co na Kateřině ještě najdete? Stánkový prodej nejrůznějších produktů a výrobků. Skákací hrad ze slámy, houpačky, soutěže pro děti, výstava hospodářských zvířat na Farmě Kateřina, oblíbené Kozí taxi.


1606vikend2

CHOMUTOV: Užijte si jahodové slavnosti se soutěží jedlíků

Sobota 18. června od 8 hodin

Pro milovníky jednoho z nejchutnějších a nejoblíbenějších druhů ovoce přelomu jara a léta připravili pořadatelé Severočeských farmářských trhů na tuto sobotu v Chomutově speciální akci – Jahodové slavnosti. Na co se tedy můžete těšit? Na jahody, jahody a jahody, a to v nejrůznějších podobách a úpravách. Kromě spousty čerstvě natrhaných také na moučníky s jahodami, jahodové knedlíky, koktejly a marmelády. A pokud jste rychlí a vytrvalí jedlíci, pak se rozhodně zúčastněte i soutěže v pojídání jahodových knedlíků. Začíná v devět hodin a soutěží se jednotlivě nebo po skupinkách a do posledního knedlíku. Zaregistrovat se můžete přímo na místě. Více info tady.


MSTIŠOV: Tradiční mstišovská pouť

Sobota 18. a neděle 19. června

Louka ve Mstišově na Teplicku o víkendu ožije poutí. V sobotu na ní od 14 hodin vystoupí Ondřej Ruml, potom se těšte na Petr Kalandra Memory Band, Tribute of Shania Twain a Bohouše Josefa. V neděli hudební produkce pokračuje rovněž od 14. hodiny. Vystřídají se František Nedvěd, Stráníci a Poutníci. Vstup na pouť je volný.


TŘEBÍVLICE: Nenechte si ujít gastronomický festival Chef Time Fest

Sobota 18. června od 11 do 22 hodin

V sobotu 18. června bude v areálu vinařství JOHANN W v Třebívlicích na Litoměřicku konat letní gastronomický festival Chef Time Fest, který bude tentokrát zasvěcen především rodinám s dětmi. Návštěvníci se mohou těšit na BBQ show předních českých kuchařů i s ochutnávkou jejich výtvorů, poutavé workshopy, soutěže a školu grilování. Ochutnávat se budou také lahůdky severočeských farmářů, místní vína značky Johann W a produkce lokálního pivovaru Trautenberg. Spoustu zajímavých zážitků si však z akce odnesou i ti nejmenší. Kromě dětského grilování jsou pro ně nachystány také tematické soutěže s animátory, dílničky, facepainting, minizoo, ukázky psího výcviku a dětská taneční show. Chybět nebude ani skákací hrad a klaun. Působivý areál severočeského vinařství nabídne účastníkům festivalu další lákavé atrakce. Zájemci mohou například využít možnosti prohlédnout si zákulisí vinařství a dozvědět se vše o výrobě vín Johann W nebo vyrazit spolu s dětmi na vyhlídkovou jízdu traktorem kolem přilehlých vinic. Vinařství bude v den konání akce otevřeno od 11 do 22 hodin, přičemž prohlídky budou začínat od 11, 13 a v 16 hodin.


ÚSTÍ NAD LABEM: Pivovarské slavnosti

Sobota 18. června od 12 do 22 hodin

Tradiční hudební událost roku v Ústí nad Labem. MIG21, Rytmus, Dara Rolins, Lipo a to vše na dvou podiích v areálu letního kina. Kromě hudebních kapel vás čeká doprovodný program, stánkoví prodejci a spousta další zábavy. Program zde.


PODBOŘANY: Podbořanské letní slavnosti

Pátek 17. a sobota 18. června

Na Masarykově náměstí v Podbořanech se můžete od pátku do soboty bavit na letních slavnostech. Vstupné se neplatí. V pátek vystoupí na hlavním podiu kapely SPB (16:00 – 17:00), Schlak (17:30 – 18:30), Natural (19:00 – 20:00), Modesty and Pride (20:30 – 21:30) a Igloo na fčely (22:00 – 02:00). V sobotu se na hlavní scéně těšte na vystoupení Dechové hudby Béreš (12:00 – 13:50), dále vystoupí skupiny Jih Band (14:15 – 15:15), Keks (16:00 – 17:00), Full time (17:45 – 18:45), Michal Šindelář (19:30 – 20:30), Voxel (21:15 – 22:15) a Kristína (23:00 – 24:00).


DĚČÍN: V zoo budou slavit Den otců

Neděle 19. června

Neděle bude v Děčíně patřit tatínkům. Alespoň v tamní zoologické zahradě. Zoo s nimi chce oslavit tzv. Den otců, a proto pro ně přichystala speciální slevu na vstupném. „V tento den k nám budou moci všichni tátové, tatínkové a taťkové vyrazit za zvířaty pouze za polovic. Jedinou podmínkou je, že musí přijít se svými ratolestmi," uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru