Ústecký kraj – Pořádná sada zajímavých akcí se sešla od tohoto pátku do neděle v našem Ústeckém kraji! Kdo nebude chtít lenošit, ten nebude vědět, kam dřív skočit: Jestli k vodě, k autům, nebo za muzikou. Tak snad si z naší velké nabídky vyberete.

S jakými maskami se účastníci Dračích lodí v Mostě představí letos? Foto: archiv pořadatele Starcolor

MOST: Závody dračích lodí

Pátek 10. – sobota 11. června

V pátek 10. června na vodní ploše Matylda v Mostě odstartují závody Dračích lodí, pokračují v sobotu 11. června a k závodům se v sobotu připojí také akce Den pro celou rodinu. V letošním roce se jedná již o pátý ročník závodu Dračích lodí, který vychází z dva tisíce let staré čínské tradice, podle které právě Drak ovládá vodu a vodní živly. Podrobný program zde.


LITVÍNOV: Sraz historických vozidel

Sobota 11. června od 8 do 15.45 hodin

Sraz historických vozidel se uskuteční v sobotu na hlavním litvínovském náměstí. Auta začnou přijíždět už ráno v osm. Před obědem se veteráni vydají na společnou asi čtyřicetikilometrovou jízdu, projedou se po autodromu a vrátí se do Litvínova na areál Loučky.


MALÉ BŘEZNO: Dobrovolní hasiči Malé Březno Vás zvou na Hasičení 2016

Sobota 11. června od 9 hodin

Kdo se nebojí vody a chce si užít mokrou zábavu spojenou se sportovním kláním, nechť nechá špatnou náladu doma a přijede se zúčastnit Hasičení v Malém Březně. Hasičský dětský den začíná v devět ráno, od půl dvanácté se bude hrát hasičský fotbal, od 17.30 zahrají kapely Cumbál, Velryba, Bez cenzury, Občas Blugrass.


NOVÁ VES V HORÁCH: Cyklisty čeká krušnohorské peklo

Neděle 12. června od 10 hodin

Osmý ročník silničního cyklistického závodu Krušnohorské peklo 2016 odstartuje v neděli 12. června z Nové Vsi v Horách. Připravena je i dětská kategorie. Více informací zde.


JEZEŘÍ: Víkend otevřených zahrad na zámku Jezeří

Sobota 11. a neděle 12. června od 14 do 15.30 hodin

V rámci projektu Víkend otevřených zahrad bude uskutečněna prohlídka dochované části zámecké zahrady, a to po oba dva víkendové dny vždy od 14. hodiny.


ŽELENICE: Želenická neckyáda

Sobota 11. června od 9 hodin

Jedna z největších společenských a sportovních akcí se koná v sobotu v Želenicích na Mostecku. Jde o vodáckou úsměvnou akci, při které lidé plují v netradičních oblecích na netradičních plavidlech po říčce Bílině. Prezentace a ukázky plavidel od 9 hodin, start plavidel ve Zlatníkách ve 13 hodin. Kabát Revival zahraje v 15.15 hodin.


MOST: Z pohádky do pohádky

Sobota 11. června od 10 hodin

29. ročník pochodu pro děti i dospělé startuje v sobotu od amfiteátru na Benediktu v Mostě. Pochod měří asi 3 km a na trase potkáte pohádkové postavičky (šašky, princezny, čarodějnice, vodníky), u kterých vás čeká mnoho soutěží, úkolů, ale i odměn. Soutěžit s dětmi mohou i rodiče, prarodiče, tetičky a strýčkové.


MOST: Fler jarmark a kostel na kolečkách

Sobota 11. června od 10 do 18 hodin

Kostel na kolečkách opět dorazí do muzejní zahrady a letos nám veze skvělý letní náklad. FLER jarmark bude letos pěkně výživný - dorazí více než 60 fléristů!


MOST: Miss kolektiv pohyb a Miss kolektiv aerobic 2016

Neděle 12. června od 10 do 15 hodin

Čtrnáctý ročník soutěžní nepostupové přehlídky pohybových skladeb pro kroužky základních a mateřských škol, DDM, SVČ a děti ze sportovních klubů a fit center. Prezence od 9 hodin, vlastní soutěž začíná v mostecké sportovní hale v 10 hodin.


DUCHCOV: Casanovské slavnosti

Pátek 10. – sobota 11. června

Dva dny plné zábavy čekají návštěvníky města Duchcov v pátek 10. a v sobotu 11. června. Konají se tam tradiční Casanovské slavnosti. Nabídnou program na několika scénách, z něhož si vyberou příznivci historie, divadla, populární i rockové hudby. Na co se můžete těšit? Podrobný program zde.


OSEK: Noc kostelů v cisterciáckém klášteře

Pátek 10. června od 18 hodin

Objevte krásy křesťanských výtvarných a architektonických pokladů v oseckém klášteře za svitu svíček a v doprovodu průvodce. Začíná se v 18 hodin, netradiční prohlídka začíná před 20. hodinou. K prohlídce už není možné se připojit po jejím zahájení.


LOUNY: Den záchranářů Ústeckého kraje

Sobota 11. června od 10 hodin

Osmý Den záchranářů se v letošním roce uskuteční v Lounech. Začíná se v 10 hodin. Přinášíme vám podrobný sobotní program, ve kterém si jistě naleznete to, co vás nejvíce zaujme. Najdete jej zde.


KRÁSNÝ DVŮR: Víkend otevřených zahrad na zámku Jezeří

Sobota 11. – neděle 12. června

V sobotu 11. 6. se uskuteční od 15 hodin v zámeckém parku u Panova templu koncert pěveckého sboru Aurum a komorního orchestru města Chomutova. V krásném romantickém prostředí zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha, Johanna Pachelbela, Dmitrije Šostakoviče a Wolfganga Amadea Mozarta. V neděli 12. 6. budou po celý den mimořádně otevřeny východní francouzské zahrady u zámku. Odpoledne od 14. hodin v zahradě zahraje Jakub Machulda na kytaru i na housle, písně známé i písně vlastní tvorby.


ŽATEC: Sraz vozidel Mini Cooper

Sobota 11. června od 12 do 13 hodin

V sobotu po poledni se na žateckém náměstí Svobody setkají majitelé vozidel Mini Cooper, prodávat se budou i originální dárky a předměty spojené s touto britskou značkou.


KADAŇ: Párty ve Františkánu

Sobota 11. června od 10 do 22 hodin

V Kadani se uskuteční v krásném prostředí františkánského kláštera druhý ročník festivalu pARTy ve FRANTIŠKÁNU, zaměřeného na různé druhy umění. Těšte se na 11. června. Přinášíme jména vystupujících kapel a další program v tomto článku.


CHOMUTOV: Den Dětí na startu promění Chomutov v město pohybu a zábavy

Pátek 10. června od 10 do 17 hodin

Spousta zábavy a především pohybu, her a soutěží čeká na všechny děti 10. června 2016 na Atletickém stadionu v Chomutově. V rámci Dne dětí na startu totiž organizátoři připravili pro nejmenší bohatý dopolední (10.00 – 12.00 hodin) i odpolední program (15.00 – 17.00 hodin). Děti si budou moct vyzkoušet nejrůznější sportovní disciplíny, k dispozici jim budou zajímavá stanoviště s ukázkami cvičení z projektu Děti na startu, budou plnit dovednostní disciplíny a pozor: na každého účastníka čeká krásná odměna!


CHOMUTOV: Do kopce vyrazí silná auta

Sobota 11. – neděle 12. června

Jezdci i diváci se můžou opět těšit na další z podniku závodů do vrchu Triola Cup. Tentokrát je čeká mistrovská trať mezi Chomutovem a Blatnem. V sobotu 11. a v neděli 12. června se zde pojede již třetí dvojzávod, na bezchybném povrchu, se špičkovou pasivní i aktivní ochranou jezdců i diváků a opět po záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Další info a mapa startu a závodu zde.


ÚSTÍ NAD LABEM: Muzejní noc – Plavba na páře

Pátek 10. června od 18 do 24 hodin

Bohatý noční zábavný program na téma kdysi velmi rušného života říčního přístavu v Ústí nad Labem. Koná se před muzeem i v atriu. Od desáté večerní se těšte i na program s hvězdičkou, třeba na písně hamburských prostitutek. Program pro děti poběží do 23.00 hod.: Airbrush tetování, malování na labské kameny, vázání uzlů, skládání parníčků, veslovací trenažer... Široká nabídka občerstvení: Ochutnávky rumu, pivo Kapitán, utopenci, palačinky, zmrzlina...


VARVAŽOV: Boj o uhelného muže 2016

Sobota 11. června od 9 hodin

Zatopený důl Varvažov se stane bojištěm pětičlenných týmů o titul Uhelný muž 2016. Na místě, kde se fáralo a dřelo, se utkáte v disciplínách, ve kterých předvedete svojí houževnatost, sílu, zručnost a chuť zvítězit. Přijďte a nechte se podrobit tvrdému testu kondice! Závod startuje v 10 hodin.


LITOMĚŘICE: Zazní vážná hudba na počest Beethovena

Sobota 11. června od 19 hodin

52. ročník Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena 2016 pod záštitou primátora statutárního města Teplice Jaroslava Kubery a hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka se v sobotu přesouvá do Litoměřic. Koná se tam Komorní koncert v bývalém jezuitském kostele Zvěstování Panně Marii v Litoměřicích. Vystupují: Czech Ensemble Baroque.


LOVOSICE: Den dětí se Spartou

Sobota 11. června od 14 hodin

V sobotu odpoledne pořádá Fan club Sparta na fotbalovém hřišti Den dětí. Chystají se soutěže, k vidění bude maskot Spartakus, připravený pro dovádění bude skákací hrad.


DĚČÍN: Komentované prohlídky města

Neděle 12. června od 10 hodin

Zúčastněte se kombinované prohlídky Děčína a zámku. Každou neděli v 10:00 hod startuje prohlídka s průvodcem od infocentra v knihovně (Karla Čapka 1). Prohlídka trvá dvě hodiny a je až ve 3 jazycích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru