Chomutov – V Chomutově proběhne 25. května unikátní projekt protidrogové prevence založený na smyslovém prožitku a interaktivitě pod názvem „Revolution train".

Protidrogový vlak. Foto: Revolution train

Revolution train je multimediální mobilní vlaková souprava, která formou interaktivního přístupu umožňuje zcela nové pojetí primární prevence pro vybrané cílové skupiny - především děti a mládež ve věku 10 - 17 let.

Protidrogovému vlaku fandí i policisté, kteří se s drogovou problematikou setkávají dnes a denně. „Cílem je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka vlaku a efektivním způsobem tak ovlivnit jeho pohled na legální a nelegální drogy. Součástí projektu je sběr anonymních dat, která pak mohou jednotlivá města využít pro tvorbu koncepcí protidrogové prevence," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Vlakovou soupravu Revolution Train tvoří celkem šest vagonů, přičemž kompletně dokončeny jsou čtyři z nich. Vagony jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních interaktivních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávají účastníky příběhu. Vybrané multimediální sekce představují v běžném životě špatně dostupné prostory: drogové doupě, vězení, policejní vyšetřovna a automobilové havárie v důsledku zneužití drog.

Do vlaku platí vstupné 150 korun za osobu, při školní prohlídce má vstup pedagogický doprovod zdarma.

Ve vlaku se můžete podívat na místo autombilové havárie. Foto: Revolution train

Podíváte se také za mříže. Foto: Revolution train

Navštívíte feťácké doupě. Foto: Revolution train

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru