Ústecký kraj - Tento víkend bude jednoznačně ve znamení svátků příchodu jara. Snad ve všech obcích a městech našeho kraje se uskuteční Pálení čarodějnic, Noc čarodějnic, Slet čarodějnic, oslava příchodu jara či majáles. Ale bude se také hodně sportovat, konat velké slavnosti, oslavovat zámek, který jako Fénix vstal díky skvělé kastelánce z popela, těšit se můžete i na koncerty a další zábavu. Přinášíme vám přehled tří desítek akcí, které se v našem kraji uskuteční.

MOST: Hipodrom – Parkurové závody

Sobota 30. dubna od 13 hodin

Kromě dostihů je areál Hipodromu využíván také k pořádání parkurových závodů. Tato sportovní disciplína je výjimečná bezprostředním kontaktem diváků se soutěžící dvojicí jezdce a koně. A tuto sobotu můžete na mosteckém Hipodromu zhlédnout první letošní parkurové závody.


MOST: Koupaliště Ressl – XC Mostecký triangl, závod horských kol cross country

Neděle 1. května od 10 hodin

Závod, který měl svoji obnovenou premiéru začátkem loňského jara, má své kořeny v devadesátých letech, kdy bylo u nás MTB XC ještě hodně mladou disciplínou. Dětské závody na zkráceném okruhu začínají v 10 hodin a hlavní závod na 4 x 5 km odstartuje v 11 hodin.


MOST: 1. náměstí – O pohár primátora města Mostu

Neděle 1. května od 15 hodin

Zběhat okolo náměstí si můžete v neděli v Mostě. Na věku, zdatnosti a pohlaví nezáleží. Nejrychlejší žena a muž získají putovní pohár, každý účastník obdrží účastnický list první tři v každé kategorii pak diplom.


2804vikend

LITVÍNOV: Valdštejnské slavnosti

Sobota 30. dubna od 14 hodin a neděle 1. května od 9 hodin

Na přelomu dubna a května se v Litvínově konají jedny z nejhezčích slavností v regionu, Valdštejnské slavnosti. Těšit se můžete na studentský majáles, průvod městem, dobový jarmark, výstavu požární techniky, vítání hraběcí rodiny, vystoupení s koňmi, vystoupení kapely Gotika, na Dechový orchestr ZUŠ Litvínov, folkový koncert Pepy a Matěje Štrossových, Petra Kalandru a Memory Band, zajímavé výstavy v zámku Valdštejnů či v Radničním sklípku, fotografování v dobových kostýmech a spoustu další zábavy. Chybět nebudou ani stánky s občerstvením. Valdštejnské slavnosti se uskuteční na mnoha místech v centru Litvínova. Kompletní program naleznete v našem článku.


LITVÍNOV: Rock club Attic – Jameson Maxibulvar.cz party

Pátek 29. dubna od 21 hodin

V pátek se můžete v litvínovském rockové klubu těšit na Lukáše Budaie, Radka Jirgla, JD Petry 88, krásné tanečnice, soutěže a hlavně na spoustu zábavy. Vstupné 88,- Kč.


LITVÍNOV: Rock club Attic - After party - studentský majáles

Sobota 30. dubna od 20 hodin

V sobotu můžete v litvínovském Atticu zažít studentský majáles s DJ Petry 88 a DJ Mark Zonex. Vstupné 50,- Kč.


MOSTECKO: Zámek Jezeří - 20. výročí zpřístupnění Státního zámku Jezeří

Sobota 30. dubna od 18 hodin

V sobotu si nenechte ujít oslavy dvaceti let zpřístupnění Státního zámku Jezeří na Mostecku, který povstal jako Fénix z popela. V Česku byste jen stěží hledali památku takového významu, která má za sebou tolik pohnutý osud, jako právě Jezeří. Povídání o jubilejní sezoně, sobotní večerní akci, na které vás čeká speciální promítání na stěny zámku či koncert skupiny Carpatia Castle, i o minulosti a budoucnosti památky s kastelánkou Hanou Krejčovou můžete zhlédnout v záznamu z rozhovoru s kastelánkou Hanou Krejčovou zde.


MOSTECKO: KLÍNY – Hudy tajný výprodej 2016

Od pátku 29. dubna do neděle 1. května od 9 hodin

Od pátku do neděle denně od 9 do 16 hodin proběhne v penzionu Stará škola tajný výprodej zboží značky Hudy a také výstava stanů značky Coleman MSR, Rock Empire, Mountain Hardwear a s tím spojené příslušenství. Můžete se těšit na výprodejové ceny značek Mammut, La Sportiva, Millet, Jack Wolfskin, E9, Arc´teryx a Deuter. Budete moci také ochutnat expediční dehydrovanou stravu, či se zúčastnit workshopu práce s mapou a buzolou, v sobotu od 12 hodin. A v pátek od 18 hodin vás čeká poutavé vyprávění o neobvyklé cestě kolem světa na Jawě 350.


JIRKOV: Zámek Červený hrádek - ZAHÁJENÍ KULTURNÍ SEZÓNY

Sobota 30. dubna od 14 hodin

V sobotu bude na jirkovském Červeném hrádku zahájena kulturní sezona. Těšit se můžete na Folklórní soubor Skejušan, Big band Zdeňka Tölga, Divadlo Kapsa Andělská Hora a představení Nešťastný šafářův dvoreček, koncert Pavlíny Jíšové, ukázky řemesel, prodejní stánky, workshop pro děti a občerstvení. Vstup volný, zaplatíte pouze 100 korun za vstup na koncert Pavlíny Jíšové.


CHOMUTOV: Zoo – Pálení čarodějnic

Sobota 30. dubna od 15 hodin

Slet čarodějnic, volba Miss čarodějnice, čarodějnické soutěže, oheň nejen na opékání špekáčků a stylové občerstvení na vás čeká v sobotu ve Staré Vsi v zoo Chomutov.


CHOMUTOVSKO: RADONICE U KADANĚ – Radonické májové slavnosti

Neděle 1. května od 10 hodin

V Radonicích u Kadaně můžete v neděli 1. května od 10 hodin zažít již tradiční Radonické májové slavnosti. Těšit se můžete na bohatý kulturní program na náměstí, v kulturním domě, ve sportovní hale a na hřišti a na spoustu doprovodných akcí.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ – Kadaňský hrad - Karel IV. a Kadaňsko

Od 30. dubna od 10 hodin

Od soboty můžete zhlédnout v kadaňském muzeu výstavu k 700. výročí narození císaře Karla IV. Přiblíží okolnosti dvou návštěv císaře v Kadani a také příběh naleziště drahých kamenů v nedalekém Ciboušově. Výstava potrvá až do 28. září, otevírací doba je v měsíci květnu, červnu a září v sobotu a neděli od 10 do 17 hodin, v červenci a srpnu denně mimo pondělí od 10 do 17 hodin.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ – Františkánský klášter - Vítání Máje na Františkáně - pro rodiny

Sobota 30. dubna od 16 hodin

V zahradě Fratiškánského kláštera v Kadani můžete v sobotu přivítat jaro. Nezapomeňte si vzít kostýmy, buřty a dobrou náladu. Těšit se můžete na různé veselé hry a rodinný zábavný program. V 16:00 je sraz před provozovnou mateřského centra v čarodějnickém či jiném obleku a následuje společná procházka směrem ke klášteru. V 17:00 hodin pak bude zapálen oheň na zahradě kláštera, kde bude probíhat opékání buřtů a zábava. Vstupenky jsou pro děti za 50 Kč, dospělí mají vstup zdarma. Ke každé vstupence v předprodeji v Mateřském centru nebo městském Infocentru Kadaň dostanete buřt zdarma!


LOUNY: Areál minipivovaru Zloun - Lounské čarodějnice 2016

Sobota 30. dubna od 14 hodin

I v Lounech se můžete o víkendu těšit na čarodějnice, jejich rej, hudbu, šerm, stánky. Lounské čarodějnice 2016 se konají v areálu minipivovaru Zloun na Letním cvičišti. Těšit se můžete na hudební program, ukázky historického šermu, fireshow, ukázky z dílny modelářů, zásah hasičů a samozřejmě na pálení čarodějnic. Pro všechny je připravena exkurze do minipivovaru a řadu stánků s občerstvením.


LOUNSKO: POČERADY - Memoriál Karla Raise

Sobota 30. dubna od 11 hodin

Nejrychlejší silniční běh v ČR na trati Počerady – Výstaviště Louny se uskuteční tuto sobotu. Čeká vás 27. ročník silničního běhu, 24. ročník závodu vozíčkářů, 7. ročník štafetového běhu, 3. závod na kolečkových bruslích, lidový běh a dětský den pro všechny příznivce zdravého pohybu. Start je na silnici u obce Volevčice u elektrárny Počerady v 11 hodin.


ŽATEC: Fotbalové hřiště - Hopman Duatlon

Neděle 1. května od 9.30 hodin

Milovníci běhu a jízdy na kole by si neměli nechat ujít nedělní akci v Žatci – Hopman Dauatlon. Těšit se můžete na různě náročné tratě nejen dospělé, ale i děti. Start a cíl bude na fotbalovém hřišti za lávkou přes řeku Ohře u koupaliště. Prezentace závodníků je od 9.30 do 10.45 hodin, start závodu je v 11 hodin.


LOUNSKO: PODBOŘANY – Čarodějnice v Podbořanech

Sobota 30. dubna od 15 hodin

I v Podbořenech oslaví příchod jara a nebude chybět pálení čarodějnic. Uvidíte pravé čarodějnické obydlí, děti se můžou zúčastnit různých soutěží, bude se volit nejhezčí čarodějnice, budou se vydávat čarodějnické průkazy. Drobné občerstvení je zajištěno a budete si moci opéct buřty. Akce se uskuteční vedle TJ Tatran u sídliště Barborka u rodinného centra Podbořany.


LOUNSKO: PERUC – Galerie u Plazíka - Vernisáž výstavy fotografií karlovarského fotografa Stanislava Koženého

Sobota 30. dubna od 14 hodin

V sobotu proběhne ve 14 hodin v perucké galerii vernisáž výstavy fotografií karlovarského fotografa Stanislava Koženého, který se narodil v roce 1948 v Karlových Varech, v roce 1988 ukončil studium fotografie na Institutu výtvarné fotografie, dlouhodobě se věnuje krajinářské, portrétní a dokumentární fotografii. V poslední době se věnuje fotografování krajiny Českého středohoří a dokumentování české vesnice. Po roce 1990 vstupuje do Unie výtvarných umělců a vykonává tzv. svobodné povolání jako fotograf. Vystavoval již na 10 autorských výstavách. V Peruci představí fotografie, které nafotil právě zde a také z krajiny Středohoří. Výstava potrvá do 26. června a bude přístupná o víkendy a svátky od 10 do 17 hodin, případně po domluvě.


TEPLICE: OC Galerie – Noc čarodějnic

Sobota 30. dubna od 15 hodin

Centrum Galerie Teplice pořádá poslední dubnové odpoledne Noc čarodějnic. Pálením čarodějnic oslaví v obchodním centru také příchod jara. Akce proběhne jak před obchodním centrem, na náměstí Svobody, tak také v prostorách centra. Na náměstí Svobody na vás čeká podium, kde bude probíhat kulturní program, dále škola čar a kouzel, kde se naučíte správně čarovat, písničky, soutěže, volba nejoriginálnější čarodějnice, dále čarodějnická fabule, šermíři, tance s pochodněmi. Potěší vás čarodějnické divadlo či čarodějnická škola tance s diskotékou. Budete si tu moci zakoupit ve stánku supermarketu Korzo špekáček a potom si ho opéci na ohni. Chybět nebude ani oblíbený lampionový průvod kolem náměstí. Ujít si nenechte ani taneční vystoupení Bolly Ladies, Viva Jump a exhibici bojového umění Teajang Dojang a hlavně samotné pálení čarodějnic. Vatra bude zapálena v 18 hodin. Čarodějnickou vesničku s čarodějnickou laboratoří můžete navštívit v prostorách OC Galerie, tam si také budete moci vyrobit lampion, zahrát si soutěže, určitě vás zaujme salón ošklivosti, kde si budete moci vytvořit zvláštní účesy nebo si nechat pomalovat obličej a vůbec se zde nechat proměnit ve strašidelného čaroděje či šerednou čarodějnici. Program startuje na náměstí Svobody a v OC Galerie Teplice 30. dubna v 15 hodin, konec akce bude v 19 hodin.


TEPLICE: Hvjezda - Čistírna pokaždé jinak a Le Bain De Maid o Valpuržině noci

30. duben od 20 hodin

V sobotu zavítejte na teplickou Hvjezdu, kde se budou oprašovat čarodějnice. Těšit se můžete na nové skladby teplické kapely a také na vystoupení chodovsko-chebštích Le Bain De Maid.


TEPLICE: Olympia – Jste to, co jíte

Sobota 30. dubna od 14 hodin

Naše tělo je jako auto, když do něj dáváte ten správný typ pohonné hmoty, vrní jako kotě a šlape jako hodinky. V sobotu 30. 4. 2016 si můžete s výživovou poradkyní Gabrielou Kamírovou povídat o zdravém způsobu stravování, o tom jak připravovat dětem zdravé svačinky do školy. Další informace o akci najdete zde.

TEPLICKO: DUCHCOV – zahrada DDM – Pálení čarodějnic

Sobota 30. dubna od 15.30

Čarodějnice to budou mít těžké i v Duchcově a skončí v ohni. Kromě toho bude probíhat spousta zábavy a různé soutěže.


ÚSTÍ NAD LABEM: Mírové náměstí - Studentský Majáles Ústí nad Labem 2016

29. duben v Studentská unie UJEP

V sobotu proběhne v Ústí nad Labem tradiční slavnostní majálesový průvod s tématem Návrat k tradicím. Převlékněte se jeden den například za výjimečnou osobnost české historie nebo přijďte v lidovém kroji. Každý, kdo se průvodu zúčastní a jeho kostým bude pokrývat více než 75% těla, získává na majáles volný vstup a může se ucházet o titul král a královna majálesu. Sraz je na Mírovém náměstí v době 12:30 – 13:20. V 13:20 průvod vyrazí směrem do kampusu, kde bude po příchodu průvodu zahájen majáles. Organizátoři doporučují vzít si s sebou různé transparenty s nápisy, věnce z květin, řehtačky, píšťalky a jiné doplňky, které oživí průběh průvodu. Všichni účastníci průvodu se mohou zapojit do soutěže o titul král a královna majálesu 2016. Zájemci obdrží na místě soutěžní otázky a úkoly. Pár, který bude mít otázky a úkoly nejdříve a nejrychleji splněny, vyhrávají titul král a královna majálesu. Vítězové získávají hmotné ceny od sponzorů akce.


ÚSTÍ NAD LABEM: ZOO - Ptačí den v ZOO

Neděle 1. května od 5 hodin 1. květen 2016 5:00 - 17:00 Akce pro děti

V neděli můžete již od brzkého rána v ústecké zoo pozorovat ptáky, poslouchat ptačí zpěv, vidět ukázku odchytu a kroužkování, vše ve spolupráci s Českou společností ornitologickou a Muzeem města Ústí nad Labem. Sraz je ráno v 5.00 hodin a v 6.30 hodin před vchodem do zoo. Tematický program bude pokračovat i během dne. Těšit se můžete na kroužkování zpěvného ptactva, novou expozici ptačích budek, ukázku dravých ptáků a sokolnického výcviku s odborným komentářem. Malí i velcí se budou moci pobavit na stanovištích s ptačími soutěžemi a své vědomosti si ověří v ptačím kvízu. U restaurace Koliba bude znít pohodová hudba skupiny Třehusk. Jedinečná příležitost k prvomájovému políbení, v zoo bude několik speciálních rozkvetlých stromů zvaných polibkovníky, kde se můžete nejen políbit, ale i vyfotografovat. Návštěvníci s ptačím příjmením dostanou v restauraci Koliba zmrzlinu zdarma.


ÚSTÍ NAD LABEM: Cinema City - Levná neděle

Neděle 1. května

V neděli zajděte třeba do kina a v právě v ústeckém Cinema City pořídíte lístek mnohem levněji, pokud jste členem Cinema City clubu. To zaplatíte za vstupenky na 2D promítání za 50 Kč, v případě 3D zaplatíte pouze 100 Kč. Užít si film na maximum za minimum, pak můžete v kině IMAX, a to pouze za 60 Kč.


ÚSTÍ NAD LABEM: TRMICE – Pálení čarodějnic

Pátek 29. 4. od 17 hodin

V pátek můžete upálit čarodějnice i v Trmicích na louce nad Koštovem nad dálnicí. Čeká vás velká vatra, opékání buřtů, živá hudba, soutěže o ceny a závěrečný ohňostroj.


DĚČÍN: nábřeží pod zámkem - Pálení čarodějnic

Sobota 30. dubna od 14 hodin

Velká akce s pálení čarodějnic se uskuteční v sobotu na nábřeží pod zámkem. Těšit se můžete na Sabinu Křovákovou, autogramiádu Válečníků bojujících o další postup do finále české nejvyšší basketbalové soutěže, na opékání buřtů, velký oheň s čarodějnicí, pohádkovou cestu. Letos se k němu poprvé připojuje děčínský basketbalový a charitativní projekt Koubasket kapitána Válečníků Jakuba Houšky, výtěžek ze vstupného bude věnován zdravotně handicapovanému Honzíkovi Černému.


DĚČÍNSKO: VARNSDORF – Pálení čarodějnic

Sobota 30. dubna od 12 hodin

Město Varnsdorf vás zve na slavnost pálení čarodějnic na náměstí E. Beneše, kde vás čeká stánkový prodej a občerstvení, od 20 hodin koncert kapely Surovej Stefan, od 21:30 hodin pálení čarodějnic a velký ohňostroj. V parku před městskou knihovnou od 19 hodin Čarodějnický park s čarodějnickém soutěžení v parku plném kouzel, ohňová a taneční show a lampionový průvod. Trasa průvodu povede od městské knihovny ulicí Poštovní a ulicí Legií na náměstí.


DĚČÍNSKO: ŠLUKNOV – Dům kultury - Čarodějnický rej ve Šluknově

Sobota 30. dubna od 16.30 hodin

Město Šluknov a Šluknovský zámek vás zvou 30. dubna 2016 na " Čarodějnický rej ve Šluknově ". Od 16:30 proběhne "Čarodějnický karneval" v Domě kultury a od 19:00 hodin pak Lampionový průvod.


LITOMĚŘICE: KD Litoměřice - Izraelské lidové tance v Litoměřicích

Sobota 30. dubna od 16 hodin

Netradiční odpoledne plné aktivního odpočinku, hudby, tance a smíchu můžete zažít s lektorem Gidi Eiko v Litoměřicích. Gidi je jedním z nejlepších lektorů Izraelských lidových tanců. Kurz je otevřen pro všechny od úplných začátečníků až po pokročilé a koná se v Tanečním a pohybovém studiu KD Litoměřice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru