Ústecký kraj - Na víkend se opět můžete těšit a nudit se nemusíte, čeká na vás spousta akcí. Ty nejzajímavější z nich vám přinášíme v našem pravidelném předvíkendovém přehledu.

ČESKO: 5. Strolleringové závody – závody s kočárkem aneb tak trochu jiná procházka s kočárkem

Neděle 10. dubna od 15 hodin

V neděli 10. dubna 2016 odstartují na 51 místech v naší zemi v pořadí již páté Strolleringové závody - závody ve sportovní chůzi s kočárkem. A letošní závody jsou navíc mezinárodní. Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na cca 100 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase. Na každý rozchod dohlíží traťoví rozhodčí, jejichž úkolem je kontrolovat především regulérnost stylu chůze, jelikož právě ta je předmětem závodů. Zcela záměrně je kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce programu Strollering – outdoorového fitness pro maminky i tatínky na mateřské dovolené. Cílem akce je motivovat rodiče na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. Pro soutěžící jsou připraveny tři hlavní kategorie závodů, pro maminky, pro tatínky a pro celé rodiny, kdy bude třeba, aby se dva členové rodiny drželi madla kočárku současně. Součástí závodů bude na každém místě jejich konání také doprovodný program. Celá akce také opět částí svého symbolického startovného podpoří dobrou věc, podpora je směrována na neziskové organizace, handicapované jedince či dobrovolnické organizace. Připravena je také soutěž o hodnotné ceny, kočárek Elodie Details, deku Elodie a taška Elodie. Pro účast v soutěži je nutné se zaregistrovat, vyfotit se při závodu a fotku poslat organizátorům závodu. Výherci budou vylosování ve čtvrtek 14. dubna. Více na www.zavodykocarku.cz.


MOST: Městské divadlo – Podivný případ se psem – Premiéra

Pátek 8. dubna od 19.30 hodin

Mostecké divadlo uvádí v pátek premiéru nové divadelní hry. Lehce mysteriózní příběh patnáctiletého autistického chlapce, který najde mrtvého psa své sousedky a rozhodne se odhalit vraha. Při svém pátrání pak rozkrývá nejednu záhadu ve vlastní rodině. Mark Haddon za román Podivný případ se psem obdržel v roce 2003 prestižní ocenění v rámci Whitbreadovy ceny.


MOST: Metro music club – koncert Definitivní Ententýk

Sobota 9. dubna od 21 hodin

V sobotu rozezní mostecký klub Metro kapela Definitivní Ententýk. Jako support si tentokrát k sobě přizvala rokycanskou kapelu Budulínek. Více se dozvíte v našem článku.


MOST: Mostecký závodní okruh - Carbonia Cup

Neděle 10. dubna od 9 hodin

V neděli se pojednou na mosteckém závodním okruhu závody amatérů v osobních a formulových vozech.


MOST: fotbalové hřiště TJ Baník Souš – Bleší trh

Sobota 9. dubna od 6 hodin

Bleší trhy v sobotu startují ve sportovním areálu TJ Baník Souš. Můžete zde nakoupit či prodat nové i použité zboží, elektroniku, potřeby pro domácnost, nábytek, oblečení, náhradní díly, pneu, pěstitelské přebytky, starožitnosti atd. Pro nakupující je k dispozici parkoviště v horní části areálu.


MOST: mostecký závodní okruh - Prague revival rally

Pátek 8. dubna

Rallye Praha Revival je motoristickou událostí nejen v rámci naší země. Start proběhne v Praze, jede se cestu dlouhou stovky kilometrů s několika zastávkami. Formát revivalu je originální, zahrnuje jízdu podle itineráře a za dodržování dopravních předpisů, trať zpestřuje několik Show section a právě v Mostě se uskuteční jedna z nich.


CHOMUTOV: Bezručovo údolí - 39. ročník Běhu Bezručovým údolím

Neděle 10. dubna od 9.30 hodin

V neděli startuje 39. ročník běhu Bezručovým údolím v Chomutově. Start hlavního závodu na 15 km je v 11 hodin, ostatní kategorie s kratšími tratěmi startují již od půl desáté. Prezentace probíhá v prostorách 12. základní školy v Heyrovského ulici.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ - Zahájení motorkářské sezóny

Sobota 9. dubna od 11 hodin

Na kadaňském náměstí zahájí motorkáři svoji letošní sezonu. Své motorky zde vystaví a ve 12 hodin dojde k žehnání řidičům v kostele Povýšení sv. Kříže a poté svěcení strojů na Mírovém náměstí. Ve 14 hodin motorkáři na svých strojích vyrazí do kempu Hradec.


LOUNY: Zelené náměstí – Slavnostní otevření prostoru Zeleného náměstí

Pátek 8. dubna od 11 hodin

Zúčastněte se pátečního slavnostního otevření prostor Zeleného náměstí v Lounech a odhalení pamětní desky připomínající existenci objektu lounských kasáren.


ŽATEC: Bezděkov - rybník – Otevřené mistrovství ČR a SR v Off-road trialu – Trila Cup

Sobota 9. dubna a neděle 10. dubna od 10 hodin

1. závod sezony v offroad trialu. Čeká vás doprovodný program a v sobotu od 18 hodin rockový koncert.


TEPLICE: OC Olympia - Závody batolat

Sobota 9. dubna od 15 hodin

Přijďte si do teplické Olympie zazávodit se svými nejmenšími. Věk závodníka musí být 7-12 měsíců a zdolává se trať dlouhá 5 metrů stylem "po čtyřech". Malého závodníka můžete motivovat jakýmkoliv způsobem. Čekají na vás hodnotné ceny, například víkendový pobyt v hotelu Sobota v Popradě pro sebe a své rodiče, jídelní stolička 3v1, dárkové poukázky Olympia v hodnotě 1.500 Kč, plenky Albert, dárkový balíček od dm drogerie. Ale dárky jsou připraveny pro všechny. Nejrychlejší batole v ČR dostane navíc postýlku s vlastní fotografií.


TEPLICE: Krušnohorské divadlo - koncert Hop trop

Pátek 8. dubna od 20 hodin

Po opravdu úspěšné sadě jarních vystoupení 2015 napříč Čechy, Moravou a Slovenskem, vyjíždí legendární kapela Hop Trop na novou šňůru představení s novým programem, jeden z nich proběhne v pátek v Teplicích. Těšit e můžete na nejznámější písně souboru Tři kříže, Amazonka, Vodácká holka či Jonatán.


TEPLICE: náměstí Svobody - Rallye Praha Revival - Memoriál Dalibora Janka

Pátek 8. dubna od 21 hodin

Slavnostním cílem páteční etapy Rallye Praha Revival - Memoriál Dalibora Janka se uskuteční v Teplicích na náměstí Svobody.


TEPLICE: Dům kultury – Czech clarinet art

Neděle 10. dubna od 19 hodin

V domě kultury se můžete těšit na nedělní koncert laureátů 4. ročníku mezinárodní klarinetové soutěže Czech clarinet art. Mimo jiné zazní skladby autorů: W. A. Mozarta, Koncert pro klarinet a orchestr A dur, KV 622 C. M. von Weber, Concertino pro klarinet a orchestr, op. 26.


ÚSTÍ NAD LABEM: Music pub – koncert Brutus

Pátek 8. dubna od 20 hodin

Bigbítový nářez na vás čeká v pátek v ústeckém Music pubu.


LITOMĚŘICE: Výstaviště - Tržnice Zahrady Čech 2016

Celý víkend

O víkendu můžete zavítat na litoměřické výstaviště na Tržnici Zahrady Čech. Čeká vás vyhledávaný sortiment jako je sadba, květiny, cibuloviny, zahradní nářadí, zahradní technika, zahradní nábytek, domácí potřeby, hnojiva, postřiky, potraviny, přírodní léčiva a řadu dalšího. První jarní výstava je zaměřená na všechny zahrádkáře, chalupáře, zahradníky. Chybět nebude chovatelský pavilon nebo řemeslná dílna. Novinkou letošního ročníku bude doprovodný kulturní program.


LITOMĚŘICE: Severočeská galerie – Josef Lada

Do neděle 10. dubna

Využijte poslední dny otevření výstavy Josef Lada v litoměřické galerii. Ladovo rozsáhlé dílo tvoří téměř 15 000 kreseb a asi 400 obrazů. Na výstavě budou prezentovány Ladovy typické obrazy, ve kterých se odráží vzpomínky na jeho dětství v Hrusicích, kde se narodil a prožil své dětství. Díla, která zobrazují dětské hry, zvyky a představy a sny o idylickém venkovském životě. Dále pak jeho nejznámější ilustrace k dětským knížkám, ilustrace do humoristických časopisů i ke knize Jaroslava Haška Osudy dobrého vojáka Švejka. Ačkoliv je Josef Lada vnímán zejména jako autor řady ilustrací ke knihám pro děti, z nichž některé sám napsal, nesmíme zapomenout ani na slavné ilustrace k Haškovu Švejkovi. Počátky Ladovy tvorby jsou spjaté s veřejnosti méně známými humoristickými ilustracemi pro nejrůznější dobové časopisy, které ukázaly jeho smysl pro ironii a nadsázku, a v mnohém, jak výstava ukáže, jsou dodnes velmi aktuální.


DĚČÍN: Zámek Děčín - Neřež - koncert

Pátek 8. dubna od 19 hodin

Mimořádný koncert se spřízněnými kapelami k příležitosti 60. narozenin Zdeňka Vřešťála se uskuteční v pátek v Knihovním sálu zámku Děčín.


DĚČÍNSKO: RUMBURK - XINDL X, UDG, VOXEL

Sobota 9. dubna od 19.30 hodin

Xindl X prožil velmi úspěšný podzim. Všechny koncerty podzimního RETRO tour byly vyprodané a Xindlův česko - slovenský duet "Cudzinka v tvojej zemi" s Mirkou Miškechovou je již několik týdnů nejhranější skladbou u nás! A VY ho můžete slyšet živě.


DĚČÍNSKO: KYTLICE – Trampský kotlík NO. 4

Sobota 9. dubna

Milovníci trampu a jídla uvařeného na otevřeném ohni si určitě nenechají ujít čtvrtý Trampský kotlík, který se uskuteční v sobotu Za hospodou ve Mlýnech u Kytlice v severních Čechách. Těšit se můžete na klání o NEJ jídlo připravené na otevřeném ohni.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru