Ústecký kraj - Svátky jara jsou již na dosah, proto o víkendu můžete navštívit spoustu velikonočních akcí, ale bude se i sportovat, nenechte si ujít probouzení medvědů ze zimního spánku nebo přehlídky plemenných hřebců, odstartoval mezinárodní filmový festival a za prohlídku bude stát i velký drážďanský jarní veletrh. Určitě je z čeho vybírat a my vám přinášíme přehled nejzajímavějších akcí nejen z našeho kraje.

V zooparku budou probouzet medvědy. Foto: Oldřich Hájek

CHOMUTOV: Krušnohorský zoopark - Probuďte medvědy ze zimního spánku

Sobota 19. března od 13 hodin

Přijďte v sobotu 19. března ve 13 hodin do Podkrušnohorského zooparku v Chomutově probudit medvědy ze zimního spánku. Po tři měsíce trvajícím odpočinku čeká Nera, Michala, Míšu a Noru nejen sladké probuzení.


MOST: Městské divadlo Most - Doyen aneb Vzpomínka na Stanislava Oubrama

Sobota 19. března od 18 hodin

Příznivci divadla zavzpomínají v sobotu v mosteckém divadle na nedávno zemřelého herce, režiséra a literáta Stanislava Oubrama. Sejdou se na Malé scéně. Vstup je pro všechny zdarma, ale místo je omezené, doporučujeme místo předem rezervovat. Součástí setkání nazvané Doyen bude předání Ceny hejtmana Ústeckého kraje in memoriam právě Stanislavu Oubramovi a představení knížky Divadlo je zázrak.


MOST: Metro music club - Napříč Žánrům Fest

Sobota 19. března od 17 hodin

Čtvrté pokračování multižánrového festivalu Napříč Žánrům Fest je opět tady. Festival se uskuteční 19. března v mosteckém Metro music club. Potvrzené kapely - České srdce, dívčí kapela K2 kadve, Tři sestry Banditos, Carpatia Castle, Barruth, DC Rádio a Kola Dokola. Čeká vás večer nabitý spoustou kvalitní muziky a doprovodného programu.


MOST: 3. Základní škola Most – Krajský přebor dětí a mládeže v ALLKAMPF-JITSU

Sobota 19. března od 8.45 hodin

Škola bojových umění Most pořádá v sobotu krajský přebor Allkampf-Jitsu. To je moderní bojové umění využívající propracované asijské techniky boje. Je to sebeobranný systém, který využívá údery, kopy, úhyby těla, házení a páčení, boj ve stoje a na zemi k odražení jakéhokoliv útoku za účelem ochránění zdraví nebo majetku obránce.


MOST: Zimní stadion - EASTER CUP 2016

OD PÁTKU 18. BŘEZNA

Na mosteckém zimním stadionu odstartuje v pátek 15. ročník mezinárodního turnaje mládeže v ledním hokeji a potrvá až do 3. dubna.


CHOMUTOV: Knihovna – Deskohrátky

Pátek, sobota a neděle 18., 19. a 20. března od 9 hodin

Chomutovská knihovna připravila na nadcházející víkend jedinečný projekt, třídenní herní maraton. Pro jakou cílovou skupinu je akce s názvem Deskohrátky určena? Pro kohokoliv, kdo je hravý a má rád zábavu. Více jsme napsali v článku zde.


CHOMUTOV: Kino Svět

Pátek 18. března od 17 hodin

Filmový festival expediční kamera proběhne v chomutovském kině tento pátek. Nahlédněte do zajímavých míst daleko od civilizace, kde je dosud příroda pánem.


ŽATEC: Music club žatecký Liďák - Sabina Křováková

Pátek 18. března od 20 hodin

V pátek 18. března vystoupí ze svou kapelou v Liďáku v Žatci zpěvačka Sabina Křováková. Na koncertních plakátech se objevuje pouze jméno Sabina, což je ovšem název kapely, která hraje ve složení: Sabina Křováková - zpěv, kytara, Jakub Šindler – bicí, David Herzig – baskytara, Tomáš Fuchs – kytara. Více jsme napsali zde.


ŽATEC: Zahájení sezóny v Chrámu chmele 2016

Sobota 19. března

Slavnostní zahájení sezóny Chrámu chmele a piva se neobejde bez přítomnosti chmelového skřítka Hopa, který je zárukou zábavného programu pro malé i velké. Těšit se můžete na vystoupení dětského souboru ze zdejší základní školy, úvodní vstřícná slova nejvyšších městských představitelů či ochutnávku delikátních výrobků s pivní příchutí. Ve večerních hodinách pak celý program vygraduje rozsvícením Chmelového majáku a otevřením Chmelařského muzea.


ŽATEC: Městské divadlo - Koncert k přivítání jara v Žatci - Edita Adlerová

Sobota 19. března od 18 hodin

V sobotu vás čeká tradiční swingový koncert v Městském divadle Žatec, E.Adlerová: G.Gershwin - Muž, který neodešel. Zvučné tóny saxofonů a nejslavnější písně G.Gershwina i dalších velikánů swingu se strhujícím rytmem a zpěvem Edity Adlerové, české přední mezzosopranistky a také interpretky swingu, s barevností akordeonu Petra Vacka a saxofonovým kvartetem HARMONY QUARTET, um.ved. L.Čajka. Můžeme se těšit na pestrý program plný hitů proložený příhodami ze života G.Gershwina a jeho nejen hudebních lásek. Saxofonové kvarteto HARMONY QUARTET přivítá zvučnými melodiemi příchozí posluchače již před koncertem ve vstupní hale divadla. Účinkují: Edita Edlerová - zpěv, Petr Vacek - akordeon, Lukáš Čajka, Otakar Hájek, Zuzana Čajková, Jan Koliha - saxofonové kvarteto HARMONY QUARTET, Anatol Čajka - klavír.


ŽATEC: Křížova vila - Velikonoční jarmark

Pátek 18. března od 9 hodin a sobota 19. března od 13 hodin.

V Křížově vile v Žatci i v nových prostorách Staré papírny pořádá žatecké regionální muzeum Velikonoční jarmark. Čekají vás kraslice, velikonoční pohlednice, paličkování, vyšívání, zdobení perníčků a pletení pomlázek, ukázky voskové batiky, velikonoční dekorace, šperky, výstava kaktusů a práce dětí z místních škol.


TEPLICE: OC Galerie – velikonoční workshopy

Sobota a neděle 19. a 20. března od 14 hodin

Nejkrásnější jarní svátky se blíží a teplická Galerie připravila pro děti příležitost naučit se zajímavě vyzdobit velikonoční vajíčka různými netradičními technikami nebo si vytvořit velikonoční dekorace. A se svými výtvory se pak přihlásit do soutěže. Více jsme napsali zde.


TEPLICE: Šanovská Mušle - Vítání jara 2016 Teplice

Neděle 20 března od 14 hodin

Zúčastněte se s dětmi příjemné nedělní zábavy v šanovské Mušli. Těšte se na dětské soutěže v několika disciplínách, o zajímavé ceny. Dále zde bude tvořivá dílnička, skákací hrad, opékání buřtů na ohni, vystoupí pěvecký sbor ZŠ Bystřany, tanec a je připraveno i malé překvapení pro dospělé. Na místních stáncích můžete kromě občerstvení zakoupit i krásné předměty na památku.


BÍLINA: Kulturní dům - Havana Night

Sobota 19. března od 19 hodin


DUCHCOV: Čajovna Pohoda Duchcov - Velikonoce v Pohodě

Sobota 19. března od 14 hodin

Zažijte v sobotu v Duchcově velikonoční tradice. Dámský klub pro vás připravil ukázky: zdobení velikonočních vajíček, velikonočních perníčků, pletení z papíru, tkaní, háčkování, výrobků z keramiky. Soutěže pro děti. Občerstvení zajištěno.


LOVOSICE: Městská knihovna - Výstava "Můj kraj"

Od pátku 18. března od 20 hodin

Výstava Můj kraj, autorská kolekce Terezy Havránkové v prostorách Pfannschmidtovi vily na velký sál městské knihovny bude zahájena vernisáží ve 20 hodin. Přijďte si prohlédnout originální a výjimečné modely, při jejichž návrzích a tvorbě se autorka inspirovala přírodou a krajinou Českého středohoří. Výstava potrvá do 2. 4. 2016.


LOVOSICE: Lovoš - Country zábava

Sobota 19. března od 19 hodin

Doboru country zábavu zažijete v sobotu na Lovoši. Vystoupí místní kapely Karavana, Red Leaf, Sebranci. Jako hlavní host vystoupí skupina COP. Během večera se můžete těšit také na bohatý doprovodný program, taneční vystoupení, soutěž o slosovatelné ceny a akci na vybraný drink.


LITOMĚŘICE: Městská kulturní zařízení – 26. Ples jara Litoměřice

Sobota 19. března od 20 hodin

Již 26. tradiční Ples jara vypukne v sobotu. Letošní ročník Plesu jara vás již po dvacáté šesté přivítá atmosférou nadcházejících jarních dní, slavnostní náladou, vůněmi květin a nádherným energickým programem, při kterém se o Vaší zábavu a chuť k tanci postarají Brazilská karnevalová show, Verona, sportovní umění s míčem a kapela FAJN.


LITOMĚŘICE: Kulturní dům - Princeznovský bál Litoměřice

Neděle 20. března od 15 hodin

Malé slečny můžou zažít svůj třeba první bál. V Litoměřicích je mohou vyzvat k tanci jejich vrstevníci na plese, který se koná v neděli a bude to již v pořadí 6. Princeznovský bál s Heidi Janků. Nebude chybět turnaj na koních, přebírání hrachu a plno dalších zábavných soutěží o ceny.


LITOMĚŘICE: Hrad - Velikonoční jarmark

Sobota 19. března od 10 hodin

Přijďte se pobavit, nasát atmosféru blížícího se jara, případně zakoupit zboží symbolizující blíží se Velikonoce. Již tuto sobotu 19. března od 10 do 17 hodin se v litoměřickém hradu uskuteční pátý ročník Velikonočního jarmarku řemesel a dovedností, který pořádá Centrum cestovního ruchu Litoměřice. Vstup není zpoplatněn. Prostory hradu i nádvoří zaplní prodejci velikonočního zboží, malovaných kraslic, pletených košíků i květinových vazeb. Chybět nebudou hedvábné šátky, oblíbené levitující květiny i textilní hračky. K prodeji nabídneme také burgundská vína z hradních vinných sklepů. Dětské návštěvníky jistě potěší živá zvířátka, historický kolotoč na ruční pohon, historická střelnice, malování na obličej nebo dílna pískových obrázků, to vše doplní zajímavý doprovodný program.


LITOMĚŘICKO: TEREZÍN: Přehlídka plemenných hřebců všech plemen

Sobota 19. března od 11 hodin

Svaz chovatelů koní Ústeckého a Libereckého kraje pořádá již druhou přehlídku hřebců různých plemen. Prostory opravené historické jízdárny stojí za podívání, jelikož nejsou volně přístupné při prohlídkách města Terezín a dnes jsou plně využity pro své původní účely. V programu jsou ukázky sokolnictví, drezura koně, ukázka cvičení historické dělostřelecké jednotky, samozřejmě možnost občerstvení a jízda kočárem.


ÚSTÍ NAD LABEM: Muzeum – Velikonoční trhy v muzeu

Sobota 19. března od 9 hodin

Tradiční velikonoční jarmark opět nabídne nejrůznější pochutiny, čaje, koření, bytové doplňky, hračky, čokoládovou dílnu, módní doplňky, knihy i LP desky. Ve Smetanových sadech budou na děti čekat jarní mláďátka, ovce, kozy nebo koníci na jízdu. Vstupné 20 Kč.


DĚČÍN: Zámek - Zahájení turistické sezóny 2016

Sobota 19. března od 14 hodin

Přijď to podpořit zahájení sezony na děčínský hrad. Kromě jízd na elektrokolech a koloběžkách můžete soutěžit o zajímavé ceny. Letošní novinkou bude možnost prohlídky města s průvodcem, ty budou zdarma, dále již budete moci vstoupit do zámecké jižní zahrady. Slavnostní otevření turistické sezóny pořádá město již podruhé a stejně jako v loňském roce bude pro návštěvníky zámku a podzámčí připraven bohatý program. K slavnostnímu odemknutí zámku dojde ve 14 hodin. Ve 14,30 začne Ochutnávka Rogala DC s Justinem Lavashem. Moderovat bude Tomáš Kettner, vystoupí i Tomáš Eibl se svými trialovými ukázkami. A samozřejmě nebude chybět ani dobré jídlo.


DĚČÍN: Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně

Sobota 19. března od 14 hodin

Otevření nové turistické sezony a otevření brány zámeckých zahrad se uskuteční v sobotu. Na jižních zahradách od 14:00 do 18:00 bude připravený program převážně pro děti. Těšit se můžete na jízdu na ponících, kolotoč na ruční pohon a ve třech vstupech vystoupí kejklíř Michal Tříska. Další zábavou bude škebličko hledání spojené s výtvarnou dílničkou a možností si prohlédnout další opravdové zkameněliny.


DĚČÍN: Zámek Děčín - Klavírní koncert

Sobota 19. března od 18 hodin

Tereza Plešáková a Katarína Paľová, studentky třetího ročníku akademie múzických umění v Brně, představí skladby napříč hudebními dějinami.


KARLOVARSKO: BOŽÍ DAR – Kiwi CUP 2016

Sobota 19. března od 10 hodin

Letošní závod v paralelním slalomu Kiwi CUP se uskuteční v sobotu na Božím Daru v Krušných horách. Letos je to již 26. ročník. Závodit se se bude v kategoriích Lyže, Telemark, historický Telemark, pro děti je připraven dětský závod. Novinkou je škola skoku a zvládání terénních nerovností, kterou připravil sám Ota Šimánek. Pro návštěvníky bude k dispozici KiwiBar s občerstvením. Od 19 hodin pak bude zahájen v hotelu Slunečná Kiwi ples ve stylu 20. a 30. let a ponese se v rytmu swingu.


PRAHA: Multiplex Cinestar Anděl Smíchov - XXIII. Mezinárodní filmový festival Praha - FEBIOFEST

Celý víkend

V tomto týdnu byl zahájen již 23. ročník Febifestu. Mezinárodní filmový festival Praha – FEBIOFEST byl založen v roce 1993 nezávislou filmovou a televizní společností FEBIO. Začínal jako akce pořádaná téměř bez peněz, ale s nadšením pro přátele a filmové fanoušky, se během let proměnil ve velký filmový festival, který si ale stále zachovává svůj původní profil a cíl, všechno pro diváka. Febiofest, situovaný do multiplexu Cinestar Anděl na pražském Smíchově, garantuje ve všech 12 kinosálech výjimečnou technickou kvalitu promítání pro všechny formáty, stejně jako dokonalé pohodlí pro festivalové diváky. Navíc nabízí bohatý hudební doprovodný program. Díky programu, přinášejícímu v širokém záběru to nejlepší a nejnovější z celého světa, kvalitním projekcím a slavným hostům přitahuje festival každý rok početnější, otevřené a zvídavé publikum všech věkových kategorií a vzbuzuje zájem domácí kritiky a tisku, stejně jako místních distributorů. Po ukončení programu v Praze putují vybrané snímky do dalších měst v rámci regionálních ozvěn, a Febiofest tak nabízí možnost vidět kvalitní filmy i divákům mimo hlavní město. Febiofest dokonce překračuje hranice i do Slovenské republiky.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY – výstavišti Messe Dresden - Jarní veletrh DRESDNER OSTERN

Celý víkend od 10 hodin

Jarní veletrh DRESDNER OSTERN zve tradičně před Velikonocemi od 17. do 20. března 2016 na výstaviště Drážďany. Je to jeden z největších a nejoblíbenějších drážďanských veletrhů. Kolem 350 vystavovatelů z oblasti zahrady, zvířat, řemesel, rodiny a volného času navodí návštěvníkům již po třiadvacáté jarní náladu. Vrcholem je jedna z největších evropských výstav orchidejí s 60 vystavovateli od Ekvádoru až po Japonsko. Větší bude letos plocha věnovaná zahradě. Spektrum je široké, od zahradnických nůžek až po domeček postavený na stromě. A své místo dostane také zahradní nábytek. I dekorace jsou krátce před Velikonoci oblíbené. Přímo na místě zdobí umělečtí řemeslníci velikonoční vajíčka. Mezinárodní pěstitelé představí na ploše přes 5 000 metrů čtverečních výstavní plochy kolem 20 000 rostlin. Při páteční noci orchidejí »NACHT DER ORCHIDEEN« zavládne na výstavišti klid a pohoda. To si návštěvníci mohou vychutnat sklenku sektu na uvítanou a nerušeně prohlédnou exotické květinové instalace. Velkolepě osvětlené stojany vystaví na obdiv přes 100 000 květin. Pěstitelé orchidejí provází výstavou a radí jak pečovat o rostliny. Vstup 10 €, včetně skleničky sektu, ve Foyer HALLE 1. Výstava odstartovala jiř 17. března a potrvá do neděle 20. března, denně od 10 do 18 hodin na výstavišti Messe Dresden, Messering 6, 01067 Dresden.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY – Rezidenční zámek - Světonázor a vědění kolem roku 1600

Sobota 19. března od 10 hodin

V drážďanském Rezidenčním zámku se 19. března 2016 otvírá nová stálá expozice nazvaná Světonázor a vědění kolem roku 1600. V šesti nových sálech, na 600 čtverečních metrech, bude k vidění kurfiřtská sbírka pozdně renesančních objektů z doby kurfiřtsko-saské kunstkomory, kterou v roce 1560 založil August Saský. Rekonstrukce sálů je jedním z dalších kroků k dokončení Rezidenčního zámku, současné nejvýznamnější kulturně historické stavby v Sasku. Výstava chce přiblížit světonázor a živý zájem saských panovníků o vědecké a technické novinky, které měly už v tehdejší době klíčový mocenský význam. Je zajímavé pohlédnout na objekty, jimž byl v době objevování nových světů připisován zásadní význam. A nešlo zdaleka jen o zbraně. Mezi exponáty najdeme mnohem více různé technické instrumenty, psací potřeby a zapisovací přístroje, ale i zahradní nářadí, deskové hry, klenoty a exotické věci v přírodní i umělecky zpracované formě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru