Chomutov – Vládci podzemí, Alchymisté, Arkham horor, Osadníci z Katanu, Takenoko... Zní vám tato slova cize? Milovníci a fanoušci deskových her správně tuší, o čem budou následující řádky. Chomutovská knihovna připravila na nadcházející víkend jedinečný projekt, třídenní herní maraton. Pro jakou cílovou skupinu je akce s názvem Deskohrátky určena? „Pro kohokoliv, kdo je hravý a má rád zábavu. Rádi uvítáme rodiny s dětmi, mladé lidi, dospělé, skupiny i jednotlivce,“ zve k návštěvě Deskohrátek zástupkyně ředitelky Střediska kulturních a knihovnických služeb Kamila Jonášová.

1703deskohrátky

Pátek, sobota, neděle

Minifestival společenských deskových a karetních her je akcí, která v regionu nemá obdoby. Inspiraci nalezla knihovna na celorepublikovém Deskohraní, které se koná každoročně v Praze. Chomutovská třídenní herní šňůra začíná v pátek 18. března, přijít a zahrát si s přáteli můžete od 9 do 18 hodin. Celá akce pak pokračuje v sobotu a neděli, po oba dva dny je zde otevřeno od 10 do 17 hodin. Vaše návštěva ovšem nemusí být pouze a jen o hraní. „To opravdu ne. Hraní her je samozřejmě na prvním místě, zájemci si ale také budou moci vyzkoušet spoustu novinek nebo se podívat, co je zrovna v herním světě „in“. Bez zajímavosti není ani fakt, že na akci budou přítomni zástupci největších tuzemských herních výrobců a distributorů, tedy společností Albi, Mindok a Pygmalino, kteří zde budou prezentovat své nejnovější počiny. A aby toho nebylo málo, návštěvníci se mohou těšit i na představení slavné světové hry Magic: The Gathering,“ prozrazuje Jonášová.

Vědomosti, kvízy, postřeh

Za dva a půl roku, tedy dobu, po kterou si v knihovně deskové hry můžete půjčovat, má zařízení skutečně co nabídnout. „V současnosti disponujeme asi tři sta třiceti herními tituly a naše sbírka se neustále rozšiřuje. Pravidelně se ji snažíme doplňovat o zajímavé novinky a myslím, že si zde vybere opravdu každý. Máme zde typově širokou škálu her, od jednoduchých pro úplně nejmenší, které rozvíjejí dětskou motoriku, přes rodinné a párty hry, hry pro jednotlivce, až po propracované strategie. Půjčují se na jeden měsíc a odnést si jich můžete i více najednou,“ představuje rozmanitost výběru usměvavá knihovnice a při dotazu na nejoblíbenější kousky bez zaváhání odpovídá, „nejvíce se půjčují asi hry vědomostní a kvízové, to znamená Zlaté Česko, Evropa: otázky a odpovědi a další jim podobné. Velký zájem je také o hry postřehové, Ubongo, Dobble, Duch a tak dále. Vcelku se dá ale říci, že každá z našich her si svého hráče najde.“

Důležitá upozornění

* vstup i účast na Deskohrátkách jsou zdarma; přijít mohou i neregistrovaní návštěvníci
* nedělní hrací den je zároveň druhou akcí letošního Rodinného zápolení
* po celé tři dny bude otevřena také dětská herna s dopravním hřištěm a velikonoční tvořivá dílna pro děti (2. patro)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru