Ústecký kraj, Praha - Druhý březnový víkend má být sice zamračený co se týká oblohy, ale mysl vám určitě rozjasní množství akcí, které na vás v Ústeckém kraji, a nejen v něm, čekají. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších z nich.

Velikonoční trhy na Mírovém náměstí v Praze.

PRAHA: Velikonoční trhy na náměstí Míru

Celý víkend

Největší a nejznámější Velikonoční trhy začínají tuto sobotu v Praze. Čeká vás široká nabídka tradičního velikonočního zboží, ručně malované kraslice, velikonoční zajíčci a kuřátka, pomlázky, velikonoční pečivo - mazance, jidáše, beránci, velikonoční dekorace, svíčky a další zboží a také vás čeká hudební zábavný program pro děti i dospělé.


MOST: Městské divadlo Most – koncert Lucie Bílá

Neděle 13. března od 19 hodin

Nejpopulárnější česká zpěvačka Lucie Bílá vystoupí 13. března v městském divadle v Mostě. Návštěvníci se mohou těšit na více jak hodinový koncert. Hudební doprovod - klavírista Petr Malásek.


MOST: Metro music club - AC/DC revival

Sobota 12. března od 21 hodin

Kdo by neznal australskou kapelu, která od roku 1973 oslovuje fanoušky po celém světě. Však bez songu Highway to Hell by snad maturanti ani neodstužkovali. Elektrikáři, jak se jim někdy taktéž přezdívá, ovšem nedokončili turné, jelikož zpěvákovi hrozí úplná ztráta sluchu. Nicméně není třeba zoufat, kluci z revivalu mají sluch v pořádku a tak si můžete nechat poškodit sluch pro změnu třeba vy, pokud v sobotu 12. března od 21. hodin nemáte nic jiného na práci. Více si přečtěte v našem článku.


LITVÍNOV: Galerie Radniční sklípek – Velikonoce v galerii

Celý víkend

Tipy na inspiraci na velikonoční výzdobu získáte o víkendu v litvínovské galerii. A pokud to o víkendu nestihnete, máte ještě chvilku čas, výstava zde potrvá až do 2. dubna.


LITVÍNOV: Zámek Valdštejnů a Náměstí míru - Velikonoční jarmáreček

Sobota 12. března od 9 hodin

V sobotu můžete v Litvínově navštívit Velikonoční jarmáreček, doplněný dílničkami pro děti i dospělé. Ani letos nebude chybět dílna se skleněnými vajíčky, které můžete buď zakoupit nebo si sami na nich vytvořit svůj dekór. Budou se zdobit i perníčky. Nebude chybět fotografování s velikonočním zajícem na nádvoří zámku a fotografie si budete moci ihned odnést. Těšit se můžete i na folklórní soubor Dykyta Krásná Lípa s vystoupením Jaro na vsi, na náměstí Míru u velikonoční lípy a to hned třikrát, a to v 11, 13.30 a 15 hodin. Nebudou chybět ovečky v ohradě, flašinetář s živou opičkou, ale i jízdy na koních a kočár tažený frískými koňmi, který nabídne svezení. V expozici Srdceráj bude probíhat dílnička na výrobu velikonočních dekorací, samozřejmě s motivem srdce. Děti budou moci hledat v expozici velikonoční vajíčka, podle počtu nalezených obdrží sladkou velikonoční odměnu! Hledání vajíček bude probíhat nejen nejen v sobotu, ale také v neděli a další víkendy 19., 20., 26. a 27. března.


LITVÍNOV: Citadela - Travesti skupiny Screamers a Techtle Mechtle

Pátek 11. března od 19 hodin

Travesti skupiny Screamers a Techtle Mechtle zavítají v březnu opět do Citadely s pořadem "Ženy za pultem". Screamers jsou mistry parodie a nadsázky umělecky okořeněné o divadelní přesah. Představení jsou estetickým zážitkem postaveným na syntéze hereckého, baletního a pěveckého umění. Umění female impersonatingu, bravurní improvizace a jevištní kompozice.


CHOMUTOVSKO: BOŽÍ DAR – 45. ročník Karlova běhu

Sobota 12. března a neděle 13. března od

Karlův běh je druhým nejstarším závodem jednotlivců na lyžích v Čechách. Kromě tradičních závodů na 22 a 42 km nebudou chybět sobotní dětské závody a cyklistické závody na fatbikách. I letos je Karlův běh součástí seriálu závodů Stopa pro život, která sdružuje čtyři velmi populární běžecké lyžařské závody na území České republiky. Mimo Karlova běhu to dále jsou Jilemnická 50, Šumavský skimaraton a Krkonošská 70. Účastníci závodu se již tradičně mohou těšit na nadstandardní zázemí – nebude chybět vyhřívaná převlékací místnost zvlášť pro muže a ženy, úschovna oblečení a lyží, bezplatný základní mazací servis, na trati závodu bohatě zásobené občerstvovací stanice s výživovými doplňky a nápoji od firmy Nutrend, v cíli závodu velkokapacitní stany s jídelnou, barem a kavárnou.


CHOMUTOVSKO: VEJPRTY - Jarní výstava ručně malovaných kraslic a dekorací

Pátek 11. března až neděle 13. března od 9 hodin

Na výstavu ručně malovaných kraslic a jarních vás zvou sestry Marie Kordaničová a Vladimíra Kadlecová. Výstava bude ke zhlédnutí v prostorách „Milé kavárny" ve Vejprtech na náměstí T.G. Masaryka od 11. do 13. března 2016 vždy od 9 hodin. Po celou dobu výstavy vám budou obě autorky k dispozici, můžete je vidět přímo v akci při tvorbě.


LOUNY: TJ Sokol - Karneval pro děti

Sobota 12. března od 15 hodin

Nenechte si ujít Dětský karneval! Koná se v TJ Sokol a ponese se v duchu pirátského odpoledne. Čeká na vás program s piráty, připraveny jsou soutěže, taneční zábava i malé občerstvení, nezapomeňte si přinést přezůvky. Vstupné dobrovolné.


TEPLICO: OC Galerie - Renault Mégane, Jelínek Holding s módní přehlídkou Victoria´s Secret

Sobota 12. března od 10 hodin

V sobotu bude v OC Galerie Teplice probíhat prezentace vozu Renault Mégane. Obchodní centrum si pro prezentaci vybral sám autorizovaný prodejce Jelínek Holding. Akce je naplánována od 10 do 17 hod., těšit se můžete na módní přehlídku spodního prádla Victoria´s Secret, speciální kolekce spodního prádla a plavek bude doplněna návrhářskou kolekcí křídel. Na návštěvníky čeká také exhibice ve Freestyle fotbalu, kterou předvede Honza Weber, několikanásobný mistr světa ve footbagu a mistr ČR ve Freestyle fotbalu. Součástí vystoupení budou triky s různými předměty. Pro zákazníky budou připraveny soutěže a aktivity, např. simulátor F1, který mohou využít jak děti, tak dospělí. Dále je čeká tzv. footballpool, nový druh zábavy a sportu – spojení fotbalu a poolu. Pořadem bude provázet moderátor Kamil Bílský. Akce bude probíhat na pasáži v 0. patře, kde návštěvníci uvidí módní přehlídku, exhibici a simulátor F1, v nejnižším podlaží pak bude připraven footballpool. Před Galerií i uvnitř Galerie budou vystaveny 2 prezentované vozy, zákazníci budou soutěžit o zapůjčení vozu na víkend.


TEPLICE: Zahradní dům – Královský obývák

Sobota 12. března od 19 hodin

Pravidelně jednou měsíčně se v kavárně setkávají příznivci folkové muziky v čele s manželi Královými. Hraje skupina Druhá kolej. Občerstvení si doneste, ať se cítíte jako u vás v Obýváku.


TEPLICE: Zahradní dům – Na Zámečku s Radkou Fišarovou

Neděle 13. března od 19 hodin

Hostem březnového talk-show Antonína Moravce bude zpěvačka, které se právem přezdívá „česká Edith Piaf". Krásnou dámu s krásným hlasem doprovodí běloruský akordeonista Aliaksandr Yasinski.


LITOMĚŘICE: Dům kultury - 13. reprezentační ples Ústeckého kraje

Sobota 12. března od 20 hodin

Tuto sobotu odstartuje 13. reprezentační ples Ústeckého kraje a ponese se v duchu Ústecký kraj, kraj dobrého vína. Večerem provází Petr Vondráček, účinkují Petr Rezek, Ilona Csáková, Michal David, Cover show band, Cimbálovka Jožky Šmukaře a taneční skupina Freedom. Součástí programu je i ochutnávka vín Ústeckého kraje, výtěžek z plesu bude již tradičně věnován na dobročinné účely, v letošním roce bude poskytnut Domovu sociálních služeb Meziboří.


LITOMĚŘICE: Muzeum – Výstava výtvarnice Kornelie Němečkové

Celý víkend

V litoměřickém muzeu navštivte výstavu výtvarnice Kornelie Němečkové. Autorka je známá vystřihovanými motivy inspirovanými folklorem. Do povědomí veřejnosti se dostala také díky knižním ilustracím, návrhům známek a plakátů nebo znělkou k pořadu Zpívánky. Výstava v muzeu potrvá až do 1. května.


LITOMĚŘICKO: LIBOCHOVICE – U Tří lip - Jarní a velikonoční výstava Anette

Celý víkend od 8 hodin

O víkendu si nenechte ujít již tradiční Velikonoční výstavu a vítání jara s floristickou firmou Anette. Výstava je inspirativní, ale aranžmá a dekorace v ní jsou prodejní. Výstava potrvá až do 19. března.


DĚČÍN: Zámek - Dětské prohlídky zámku Děčín o jarních prázdninách 2016

Celý víkend

Až do konce jarních prázdnin, tedy do neděle 13. března se můžete vypravit za tajemstvím zámeckých dětí. Program se odehrává v běžné prohlídkové trase děčínského zámku, využívá však své vlastní speciální rekvizity, které mají zapojit co nejvíce smyslů. Malí návštěvníci nejen poslouchají a dívají se, ale některé předměty si mohou sami osahat, vyzkoušet a dokonce i ochutnat. A komtesky Janička a Eliška mají pro děti připravenou sladkou odměnu. Celou prohlídkou se jako červená nit line zajímavé pátrání po skrytých indiciích a vzkazech, které po sobě zanechaly zámecké děti. A co malé návštěvníky čeká na konci? Tajemství, které se všichni dozví až během prohlídky. Program je určen pro děti ve věku 4 až 12 let.


DĚČÍN: Zámecká restaurace - Argentinská sobota

Sobota 12. března od 14 hodin

V sobotu zavítejte do děčínské zámecké restaurace, kde vás čeká přednáška o tangu, ukázku tanců, lekce pro začátečníky a závěrečnou show.


Pokud víte o zajímavé víkendové akci, která se u vás bude konat, nebo sami zajímavou akci organizujete, napište nám, rádi ji zařadíme do příštích tipů na víkend. Pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru