Kadaň - V Galerii Josefa Lieslera v Kadani bude ve čtvrtek 3. března v 17.00 hodin zahájena výjimečná interaktivní výstava s názvem Hele, kniha.... Své práce tady vystaví studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni. Uvidíte japonskou vazbu, tvorbu ručního papíru a obří leporela. A hlavně si na vše vystavené budete moci sáhnout, prolistovat, vyzkoušet.

Jak vzniká knižní vazba, grafický námět obalu, jednotlivé ilustrace a sazba textu? Víte, že knihy v současné době nejsou jen o velkonákladové strojové výrobě, ale že se stále vyučují klasické techniky, kdy studentovi vznikne pod rukama kniha od prvního písmene po poslední nitku ve vazbě? Práce studentů nabídnou jedinečný pohled do rozmanitých stylů a postupů, k vidění budou autorské knihy i prostorové objekty. Nechte se vlákat do světa příběhů, které ožívají nejen na papíře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru