Klášterec nad Ohří - Putovní fotografická výstava Neviditelní lidé Fokusu Labe, bude mít další zastávku v klášterecké Galerii Kryt. Od 17. února do 1. března tady budou moci zájemci nahlédnout prostřednictvím snímků do příběhů lidí, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním.

Foto: facebook Neviditelní lidé

Výstava je součástí projektu Neviditelní lidé – aneb jsou schizofrenici nebezpeční? Autorka projektu Lenka Krbcová Mašínová, psycholožka a předsedkyně pořádajícího spolku Fokus Labe říká. „Jde o destigmatizační kampaň, která má ukázat, že lidé se schizofrenií nejsou nebezpeční. Skoro každý člověk se schizofrenií, pokud má dlouhodobou podporu, může žít v normálním prostředí jako my.“

Součástí projektu, který je prostřednictvím Ministerstva zdravotnictví ČR podpořen Norskými fondy, je i právě dokončovaný dokument Bohdana Bláhovce, který bude představen zejména na školách a workshopech pro zájemce z řad spolupracujících organizací.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru