Chomutov - Tento víkend se můžete v mnoha obcích a městech našeho kraje zúčastnit masopustního veselí a hodování. Nebo vás můžou zlákat i další sportovní, kulturní a společenské akce. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavější akcí, které se v Ústeckém kraji uskuteční.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ - Masopust 2016 v Kadani

Sobota 6. února od 10 hodin

I Kadaň bude v sobotu ve znamení Masopustu. Celodenní program zahájí průvod masek mířící od kadaňského hradu do františkánského kláštera, kde v jeho areálu pokračuje připravený program. Pro všechny zde budou připraveny ukázky starých řemesel a jak jinak, i ochutnávka zabijačkových dobrot.


CHOMUTOVSKO: KLÁSTEREC NAD OHŘÍ - Ohře v proměnách času

Celý víkend od 9 hodin

V klášterecké galerii Kryt proběhla ve středu 3. února vernisáž putovní výstavy Ohře v proměnách času. Díky působivým fotografiím se návštěvníci přenesou na nejrůznější místa kraje a dozví se základní informace o vývoji řeky a jejím spojení s prostředím člověka. Výstava přinese informace o geologickém utváření toku, o první zmínce v historických dokumentech, tvorbě hradů a následně zámků jako strážních staveb hlídajících obchodní stezku, zajímavosti z říše živočichů i rostlin. Řeka Ohře byla od pravěku životadárnou řekou, takže téma osidlování a zemědělství je také důležitým článkem výstavy. Výstava potrvá až do 15. února.


MOST: VTELNO – Masopust ve Vtelně

Sobota 6. února od 14 hodin

Na vtelenské návsi a ve vinárně můžete v sobotu zažít masopustní veselí. Čeká vás výroba masek, masopustní průvod, pohádka, Arny Band a zabijačkové hody.


MOST: Oblastní muzeum – Umění australských domorodců, za posledními lidmi doby kamenné

V pátek 6. února od 12 hodin, v sobotu 7. února a v neděli 8. února od 10 hodin

O víkendu můžete navštívit mostecké muzeum a zhlédnout ve výstavním sálu muzea ojedinělou sbírku exponátů a dokumentárních fotografií z australské expedice Moravského zemského muzea v roce 1969. Výstava potrvá až do 31. května.


MOST: Divadlo rozmanitostí – premiéra pohádky Kocour v botách

Sobota 6. února od 10 hodin

V sobotu můžete se svými ratolestmi zajít do Divadla rozmanitostí na premiéru pohádky o kocourovi, který se jmenuje Terezka a kde o osudech hrdinů můžete rozhodnout i vy. Tento Kocour se umí do života obout. Na problémy si došlápne. Umí to pořádně nakopnout. Taky vás rozčilují Honzové, co nevědí kudy kam? Staňte se kocoury vašeho vlastního příběhu. Představení, po kterém koupíte svým domácím mazlíčkům obuv! Koťata, těšte se. MŇAU.


MOSTECKO: NOVÁ VES V HORÁCH – LESNÁ - KRUŠNOHORSKÁ BÍLÁ STOPA

Sobota 6. února od 12 hodin

V sobotu se poběží od Horského hotelu Lesná v Krušných Horách 8. ročník Krušnohorské bílé stopy - veřejný závod v běhu na lyžích po běžeckých tratích v okolí Horského areálu Lesná. Startuje se hromadně ve 12hod. Na závěr závodu proběhne oblíbené koláčkové losování všech závodníků a hodnotné ceny. (aktuální sněhové podmínky sledujte zde)


LOUNY: Výstaviště Louny – Výstava Rodina a volný čas a

Pátek 5. února od 9 hodin

V pátek končí na lounském výstavišti VI. ročník prodejní a kontraktační výstavy Rodina a volný čas, která je spojena s výstavou Autosalon Louny.


TEPLICKO: MIKULOV - Fašanková obchůzka Mikulova

Sobota 6. února od 9 hodin

Fašankové, nebo-li masopustní obchůzky s průvodem masek se můžete zúčastnit také v Mikulově. Nezapomeňte přijít v masce. Pro zahřátí bude horký svařák a čaj.


TEPLICKO: DUCHCOV: Dům kultury - Dětský maškarní karneval

Sobota 6. února od 15 hodin

V sobotu si v duchcovském Domě kultury užijte dětský karneval plný tance a soutěží s Divadlem Koráb Brno.


ÚSTÍ NAD LABEM: ZOO Ústí nad Labem - Masopust

Neděle 7. února od 13 hodin

V neděli je připraven masopustní program také v ústecké zoo a to v pavilonu šelem a jeho okolí. Děti budou moci soutěžit, tvořit ve výtvarné dílně, podívat se na pohádku Divadla V pytli. Nebude chybět tradiční občerstvení jako jitrnice, jelítka, tlačenka, koláčky nebo koblihy a malování na obličej. Masopustní průvod masek doprovodí do spodní části zoo kapela, kde si všechny masky budou moci spolu zatančit. Děti v kostýmech mají vstup do zoo zdarma.


LITOMĚŘICE: Masopust v Litoměřicích

Sobota 6. únor od 13 hodin

Také v Litoměřicích vás čeká ohatý program pro malé i velké, protkaný masopustním veselím a zabíjačkou. Uvidíte pravou českou zabijačku, kejklíře, pohádky, chůdaře, masopustní masky v průvodu, do jehož dění se také zapojíte. Dozvíte se vše o tradicích, uslyšíte nefalšované písničky našich babiček v podání kapel Staročeští Heligonkáři a Tria Máňa. Připraven je bohatý program se soutěžemi pro děti i dospělé, občerstvení, řemeslné stánky. Jízda na konících a pestrý zoopark plný zvířátek k pomazlení od 13 do 16 hodin. Zabijačka k vidění již od 10 hodin.

DĚČÍN: Zoo Děčín – Masopust v Zoo Děčín

Sobota 6. února

Masopust vás čeká i v děčínské zoo. Čeká vás soutěž O nechutnější masopustní koblihu, kterou každoročně vyhlašuje děčínská zoologická zahrada v rámci oblíbené akce Masopust ze zoo na zámek. Součástí zoologického masopustního veselí bude veselá muzika, tance, připomínka masopustních tradic, tradiční občerstvení a nebude chybět ani soutěž pro nejrychlejší koblihové jedlíky nebo soutěž O nejhezčí masopustní masku. Vítěz této kategorie dostane privilegium jet v čele masopustního průvodu na oslíkovi. Právě průvod masek bývá nejoblíbenější součástí celé akce. Do ulic Děčína vyrazí po ukončení programu v zoo. Po cestě k zámku nebudou chybět zajímavá zastavení. S tancem, zpěvem ochutnávkami, atd.


DĚČÍNSKO: VARNSDORF - VARNSDORFSKÝ MASOPUST 2016.

Sobota 6. února od 8 hodin a neděle 7. února od 10 hodin

Masopustní veselice bude ve Varnsdorfu zahájena v sobotu v 8 hodin prodejními trhy u Střelnice, po deváté hodině vyrazí průvod masek z nádvoří ZUŠ a po zastávkách na trase dorazí na Střelnici, kde již bude připravený sál na Masopustní maškarádu. Sobotní program zakončí Masopustní country večer v restauraci Střelnice. V neděli připravili mladí hasiči se školičkou bruslení dětský ledový karneval, který je od 10 do 12 hod. POZOR, vstup JEN na bruslích! Po celý víkend připravila restaurace Střelnice zabíjačkové hody.


DĚČÍNSKO: KRÁSNÁ LÍPA – Masopust

Sobota 6. února od 14.30 hodin

Folklorní soubory Lužičan a Dykyta Vás zvou 6. února 2016 na masopust v Krásné Lípě. Sraz je v 14:30 hodin na náměstí před Domen Českého Švýcarska, následovat bude obchůzka městem a poté si můžete v Aparthotelu Lípa posedět s cimbálovkou a podívat se na videoprojekci masopustů z minulých let. Občerstvení i pohoštění je zajištěno.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru