Chomutov - V Chomutově již druhý měsíc žije Příběh loutky. V Galerii Špejchar totiž probíhá stejnojmenná výstava. Je unikátní, visí zde loutky z 18. století až po ty z dílen současných autorů. Ale tento víkend je poslední možnost přijít si loutky prohlédnout. A nejen to, můžete si zde třeba vyrobit vlastní loutku nebo shlédnout loutkové divadlo.

Můžete si vyrobit vlastní loutku.

„Výstavu shlédlo do dneška opravdu hodně lidí, máme z toho velkou radost. Naším cílem bylo představit loutkářské umění v průběhu různých časových období a různých výtvarných stylů a to se povedlo. Perličkou naší výstavy jsou loutky a dekorace tradičního kočovného divadla pana Uwe Dombrowskeho z Německa, loutky českého loutkáře Jiřího Vorla a návštěvníci se také zastavují u vystavovaných rodinných divadélek,“ uvedla Simona Kvasnovská z pořádajícího spolku TerryDance Company.

Instalace výstavy je provedena tak, aby probudila vaši představivost a zavedla vás do říše fantazie. Součástí výstavy je také možnost si vyrobit svou vlastní loutku či navštívit divadelní představení. Výstava je otevřena v Galerii Špejchar do neděle 31. ledna denně od 9:00 do 17:00.

Příběh loutky v galerii Špejchar

Tuhle výstavu si užijí nejenom děti... Fotogalerii naleznete zde: http://goo.gl/6Nv73t

Zveřejnil(a) E-Chomutovsko dne 16. prosinec 2015

Akci podpořila Evropská unie z programu přeshraniční spolupráce INTEREG 5A a dále Statutární město Chomutov a Ústecký kraj.

Doprovodný víkendový program:

Sobota 30. ledna – od 10.00 hodin - přijďte si vyrobit dřevěnou loutku

Neděle 31. ledna – od 15.00 hodin - loutkové představení Kašpárek a květinová víla - Loutkové divadlo Skaláček Tisá

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru