Chomutov - Ani poslední lednový víkend nemusíte sedět doma. Vytáhněte třeba své ratolesti a odměňte je za jejich pětiměsíční školní úsilí. Zajděte s nimi například zdarma do zoo, či na mostecký Autodrom, kde v sobotu zahájí novou sezonu, navštivte krásnou výstavu loutek, naposledy si prohlédněte Harleye, zažijte masopust ve skanzenu nebo navštivte jinou z kulturních, sportovních a společenských akcí, které se o víkendu konají. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších v našem kraji a Praze.

MOST: Autodrom Most – The Most Opening

Sobota 30. ledna od 10 hodin

Společnost AUTODROM MOST zve v sobotu 30. ledna od 10:00 do 16:00 hodin všechny příznivce motoristického sportu do svého areálu na zahájení sezony 2016 The Most Opening. Návštěvníci se mohou těšit na volné jízdy na závodním okruhu, sprinty na cílové rovince, představení kalendáře akcí na letošní rok, taxi jízdy či závodní simulátor v boxu. Chybět nebude ani občerstvení, v zimním počasí zahřejí teplé nápoje či opečená klobása. Volné jízdy se uskuteční od 10:00 do 13:00 a od 14:00 do 16:00 hodin. Ti, kteří se chtějí svézt po okruhu o dost svižnějším tempem na sedadle spolujezdce, mohou využít nabídku taxi jízdy v závodním speciálu SUBARU WRX STI ze speciální edice Autodromu Most s jedním z nejlepších českých závodníků Petrem Fulínem za volantem. V nabídce bude i taxi jízda s Petrem Fulínem v promo voze z nového seriálu Octavia Cup. Mezi další taxíky patří také Mitsubishi Lancer EVO X z vozového parku Action Racing Teamu nebo Mitsubishi Lancer EVO 9, Nissan GT-R a Octavia Cup 2,0 20V týmu Wars Project. Pro odvážnější bude možnost si půjčit a řídit sportovně upravené Audi S3 s rámem (výkon 195 kw, 265 koní). Zpestřením pak bude možnost vyzkoušet si závodní simulátor s mosteckým okruhem umístěný v jednom z boxů. Pro všechny, kdo se přijdou v sobotu podívat, je tato nabídka bezplatná.


CHOMUTOV: Galerie Špejchar – Příběh loutky a doprovodný program

Celý víkend od 9 hodin

Tento víkend je posledním, kdy si můžete prohlédnout krásnou výstavu loutek, na které vedle sebe visí loutky z 18. století až po ty z dílen současných autorů. Perličkou výstavy jsou loutky a dekorace tradičního kočovného divadla pana Uwe Dombrowsky z Německa. Za pozornost určitě stojí i historická rodinná loutková divadélka. Výstava je otevřena každý den od 9 do 17 hodin. Výstava nabízí také doprovodný program, například loutková divadelní představení nebo tvůrčí dílny a další doprovodné akce pro děti i dospělé, těšit se na ně můžete i poslední víkend. Vyýstavu podpořila Evropská unie z programu přeshraniční spolupráce INTEREG 5A a dále Statutární město Chomutov a Ústecký kraj. Jak to na výstavě vypadá, se podívejte v našem videu.


LOUNY: Městský stadion Louny – Retro bruslení

Sobota 30. ledna od 21.45 hodin

Přijďte si zabruslit na lounský zimní stadion v rytmu retro muziky, zahřát se svařákem a zavzpomínat na minulé tisíciletí.


TEPLICE: OC Galerie Teplice – Výstava Harley Davidson a doprovodný program

Sobota 30. ledna a neděle 31. ledna

V teplické Galerii můžete tento víkend naposledy shlédnout výstavu dvaceti krásných motorek Harley Davidson rakouského sběratele Maxe Knalla ze Schlüsslbergu, kterou bude provázet od 14.00 do 17.00 hod provázet doprovodný motorkářský program pro děti i dospělé. Co vás v Galerii čeká, se můžete podívat zde.


TEPLICE: Dům kultury – Z pohádky do pohádky

Neděle 31. ledna od 15 hodin

V estrádním sále DK Teplice vás čeká veselé, zábavné odpoledne, v kostýmech Z POHÁDKY DO POHÁDKY. Pohádkový Honza zavede malé návštěvníky na zámecký bál, plný tajemných pohádkových postaviček, kousků i kouzel. Tešte se na odpoledne plné písniček, tance a radosti.


Ústí nad Labem – Severočeské divadlo - Opera, balet G.Verdi: IL Trovatore (Trubadúr)

Sobota 30. ledna od 17 hodin

Mladí zpěváci a dirigenti z celého světa budou mít možnost ověřit si své schopnosti přímo s profesionálním hudebním tělesem a získat tak pro svou budoucí profesi vynikající zkušenosti. Publiku se představí v koncertním provedení Verdiho opery IL TROVATORE. Obsazení: Azucena - Andrea Orjuela Niño, mezzo-soprán (Kolumbie), Leonora - Libuse Santorisova, soprán (Itálie), Trubadúr - Nikolaj Višňakov, tenor (Česká republika), Hrabě Luna - Andrij Shkurhan, baryton (Ukrajina),
Ferrando - Antoine Bernheim, bas-baryton, (Švýcarsko).


ÚSTÍ NAD LABEM: Clarion Congress Hotel – Setkání s Bouhoušem Josefem

Neděle 31. ledna od 19 hodin

Lednovým hostem talk-show Antonína Moravce je zpěvák, skladatel a hudebník z proslulé plzeňské líhně a frontman skupiny Burma Jones. Skvělý zpěvák i člověk, který má hudbu v srdci a srdce na dlani. Přátelské vztahy moderátora s hostem, stolová úprava, možnost občerstvení i divácké dotazy jsou zárukou rodinné atmosféry celého pořadu a příjemně stráveného večera.


ÚSTECKO: ZUBRNICE - Masopust ve skanzenu Zubrnice

Sobota 30. ledna od 9.30 hodin

Přijďte si v sobotu do zubrnického skanzenu užít masopustního veselí. Všechny masky zveme na 10 hodin do dvora domu z Loubí, hudební doprovod a tanec zajišťuje folklórní soubor DYKYTA z Krásné Lípy. Starosta půjčí obci maskám a průvod se vydá obveselit obyvatele Zubrnic, masopustní povídání a výroba masek, tradiční pečení ve světničce, teplé škvarkové placky a masopustní pečivo.


DĚČÍN: Zoo Děčín - Jedničkáři do zoo zdarma

Celý víkend od 9 hodin

Děčínská zoologická zahrada odmění všechny pilné školáky, kteří se mohou pochlubit pololetním vysvědčením plným jedniček. Dá jim celé čtyři dny volného vstupu do areálu zoologické zahrady i Expozice Rajské ostrovy! Od čtvrtke 28. ledna až do neděle 31. ledna. Co pro to musí jedničkáři udělat? Stačí donést ukázat své aktuální pololetní vysvědčení na recepci zoo. Speciální slevová akce platí od čtvrtka 28. do neděle 31. ledna. Zoo je v těchto dnech otevřena denně od 8 do 16 hodin, Rajské ostrovy pak od 9 do 18 hodin.


DĚČÍN: Centrum Pivovar - 3U2berky v akci

Sobota 30. ledna od 16 hodin

Styl, móda, kosmetika, setkání a soutěž o večeři nebo nákupy se třemi youtuberkami. Lou Dejmkouvou, Beauty By Katty a Nikolkou07. V palbě otázek, v rozhovorech, v soutěži o večeři s nimi v Pivovarské restauraci Kapitán nebo o nákup s Beauty By Katty v dm-drogerie market.m A spousta povídání o kosmetice, stylu, líčení a o youtuberingu.


DĚČÍNSKO: Šluknovský zámek - Divadelní hra "Jak se Vám líbí"

Pátek 29. ledna od 19 hodin

Šluknovský zámek a Divadelní klub Jirásek Česká Lípa vás zvou na divadelní hru. Shakespearova komedie ,,Jak se Vám líbí“ od Divadelního klubu Jirásek je ztvárněna v netradičním pojetí, kde kromě vlastních postav hrají herci zvířata, stromy i prostředí. Vrací se tak ke stylu hraném v Globu v 16. století. Hravou formou vám bude předveden příběh o zamilovanosti, problémech s láskou a jejich řešení, zazní také téma moci a korupce. Počet míst na zámecké půdě je omezen, proto si prosím svá místa rezervujte dopředu v Informačním centru ve Šluknovském zámku.


DĚČÍNSKO: BRTNÍK - Turistický víkend Brtnické ledopády

Pátek 29. ledna od 20:30 až neděle 31. ledna

Všichni příznivci zimní turistiky, kteří chtějí prožít perfektní víkend v pohádkové zimní krajině v přítomnosti dobré party, mají možnost se zúčastnit 56. ročníku turistické akce Brtnické ledopády 2016. Připraveny jsou pro vás denní a noční výlety za poznáním přírodních krás této oblasti. Vybírat můžete z několika různě náročných tras. PREZENTACE: Mikulášovice, tělocvična, pátek 29. ledna od 20:30 do 21:00 hod. Hromadný start Mikulášovice, před tělocvičnou ZŠ, pátek 29. ledna ve 21:30 hod, cíl Mikulášovice, restaurace Svatý Hubert do neděle 31. ledna ráno. Pro opozdilce bude cíl v ranních nedělních hodinách po skončení ledopádu přesunut do budovy tělocvičny ZŠ.


LITOMĚŘICE: Minipivovar Labuť - 5. narozeniny

Pátek 29. ledna od 11 hodin

Oslavte 5. narozeniny Minipivovaru Labuť v Litoměřicích. Čeká vás čtvrté pivo zdarma, tombola se spoustou cen, masové pochoutky, narozeninový silnější svrchně kvašený pivní speciál.


PRAHA: Háje, Modrá škola - PragoFFest

Celý víkend

Velký festival popkultury s pestrou zábavou pro hráče, fanoušky, geeky, začíná již ve čtvrtek 28. ledna a pokračuje do neděle 31. ledna. Zahrnuje také program s youtubery, LegendCon, Advík Zima. Hry na konzolích a počítačích, deskové a karetní, hry miniatur, RPG, sci-fi, věda a technologie; horor, fantasy, mýty a historie; anime, comics, hraní a turnaje; seriály a filmy; přednášky, besedy, workshopy, soutěže.


PRAHA: Studio DVA divadlo Václavské náměstí 56 - Barista roku 2016

Celý víkend

Milovníky kávy jistě potěší informace, že poslední lednový víkend bude již tradičně patřit národní soutěži baristů - tentokrát kategoriím Barista a Brewers Cup a festivalu výběrové kávy. Celá akce se bude konat ve dvou liniích. Jednou je soutěž samotná, kde budete moci vidět přes 30 špičkových baristů ve dvou kategoriích. Jednou je Barista, královská kategorie celé soutěže, druhou je pak Brewers Cup, v které naše maličká republika dosahuje vysokých výsledků. Celá soutěž se bude odehrávat na divadelních prknech divadla Studio DVA. V předsálí divadla na Vás bude čekat více jak 15 pražíren, českých i světových, abyste mohli ochutnat to nejlepší, co dnešní evropská kávová scéna nabízí. Veškerá ochutnávka je v ceně vstupenky a k ochutnání bude jak filtrovaná káva, tak káva ze tří espresso barů, kde budou pražírny rotovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru