Ústecký kraj - Přicházející víkend nám přináší několik možností, jak trávit svůj volný čas. Můžete rozjímat na zajímavých výstavách, přenést se v rytmu hudby do doby Karla IV., užívat si masopustního reje nebo prověřit svoji fyzickou kondici na některé ze sportovních akcí. Co se kde děje v našem kraji najdete v tomto přehledu nejzajímavějších akcí.

TEPLICE: OC Galerie Teplice – Výstava Harley Davidson a doprovodný program

Sobota 23. ledna a neděle 24. ledna

V teplické Galerii můžete celý víkend shlédnout výstavu třiceti krásných legendárních motorek Harley Davidson rakouského sběratele Maxe Knalla ze Schlüsslbergu. Uvidíte tu nádherné stroje této značky z různých období, nejstarší pak z roku 1914, mašiny, které jsou tematicky stylizované, například stroje používané v americké armádě, policejní nebo hasičský Harley, nebo třeba motorka vytvořená jako pocta letcům z 2. světové války. Ke každému modelu je přiřazena tematická dekorace a krátký popis. Výstava potrvá až do konce ledna, o víkendu pak bude tuto jedinečnou výstavu od 14.00 do 17.00 hod provázet motorkářský program pro děti i dospělé. Pro děti bude připravena spousta sladkých i věcných odměn. V sobotu zažijete zábavné divadelní představení pro děti s dopravní tematikou, například dopravní mini informace, jak se oblékat, když jdeme ven, helma, chrániče, reflexní vesta, soutěž ve slalomu na motorkách, soutěž v kreslení motorek, kelímkovou soutěž. V neděli vás čekají workshopy pro děti i dospělé, například výroba motorkářských placek, výroba motorkářských vlajek nebo airbrush tetování.


MOSTECKO: HORA SVATÉ KATEŘINY – Masopust

Sobota 23. ledna od 9 hodin

Přijeďte do Hory Svaté Kateřiny oslavit Masopust. Městem projde masopustní průvod, čeká vás spousta zábavy a soutěží, zabijačkové hody, rej v maskách.


MOST: Uhelným Mosteckem

Neděle 24. ledna od 10 hodin

Nasedněte s námi do terénní dodávky a vydejte se na jízdu okolo dřívějšího hnědouhelného lomu, ve kterém se teď třpytí průzračně čisté jezero. Dozvíte se spoustu zajímavých informací o starém Mostě, stěhování zdejšího kostela, šachtách, místní fauně a flóře, o rekultivaci krajiny a minulosti i budoucnosti s jezerem. Zjistíte, jak vypadají porcelanity, otisky třetihorních rostlin, sukcesní plochy či zkamenělé dřevo a přesvědčíte se, že i člověkem vytvořená krajina má své kouzlo. Uvidíte uhelné velkolomy, skládku uhlí a skládkový stroj a překvapí vás, jak esteticky může vypadat popílkové odkaliště. Na málo známé vyhlídce na litvínovskou chemičku se dozvíte pohnutý příběh o jejím vzniku. Prohlídnete si protistřepinové kryty z 2. světové války, předválečné lehké opevnění, válečný protiletecký kryt ve staré továrně. Prozkoumáte středověkou stříbrnou štolu s jedinečnou atmosférou.


MOST: Mostecká knihovna – Wiki miluje památky

Pátek 22. ledna od 10 hodin a sobota 23. ledna od 9 hodin

Po celý víkend můžete navštívit mosteckou knihovnu a zhlédnout zde putovní výstavu třiceti fotografií ze soutěže Wiki miluje památky. Uvidíte zde snímky z let 2012 - 2014 z české části mezinárodní soutěže Wikipedie. Výstava bude přístupná až do 15. února, ve výstavní síni Zlatá trojka.


MOSTECKO: KLÍNY - Z Klínů do Klínů

Sobota 23. ledna od 8 hodin

Zúčastněte se tradičního lyžařského přejezdu, pěšího pochodu z Klínů do Klínu. Start je u penzionu Stará škola v 8 hodin. Nejkratší trasa vede přes Mníšek a měří 12 km, ale vyrazit můžete na 15, 17 nebo 30 km trasu až přes Německo. V cíli vás pak organizátoři z KČT Lokomotiva Most odmění diplomem a medailí.


MOST: OC Central Most – Výstava Malý pán

Celý víkend

V mosteckém Centralu můžete o víkendu zahlédnout malého človíčka. Uvidíte ho v několika různých situacích a scénách, které vám můžou být povědomé. Je to totiž Malý pán a nepřišel sám, vzal s sebou i své malé přátele a svůj maličký, ale realistický svět. Výstava Malý pán potrvá až do konce ledna. Více zde.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ - Ples města Kadaně

Sobota 23. ledna od 20 hodin

Přeneste se do doby krále Karla IV. na plesu města Kadaně. Ponese se totiž v duchu oslav 700. narozenin krále Karla IV., který Kadaň dvakrát osobně navštívil. Těšte se na vystoupení kejklířů, střelbu z kuše, stylové menu a netradiční ceny v tombole. A pokud přijdete oblečeni dobově, obdržíte dárek.


ŽATEC: Křížova vila – Tváře světa

Pátek 22. ledna od 9 hodin, sobota 23. ledna a neděle 24. ledna od 13 hodin

Zajímavou výstavu fotografií chystá Regionální muzeum Karla Polánka v Křížově vile v Žatci. Uvidíte na ní práci fotografky Věry Vernerové. Ta svým objektivem zachycuje mimořádné okamžiky ze života obyvatel exotických zemí. Nyní máte příležitost posoudit práci této zajímavé ženy a nadané fotografky na výstavě v žatecké Křížově vile v Zeyerově ulici 344, od 21. ledna do 28. února, otevírací doba Křížovy vily je od úterý do pátku od 9 do 12 hodin a od 12.30 do 17 hodin, v sobotu a neděli v době od 13 do 17 hodin. Více se dozvíte v našem článku zde.


TEPLICE: Zahradní dům - Královský Obývák

Sobota 23. ledna od 19.00 hodin

Večer pro příznivce folkové hudby se skupinou Druhá kolej, vlastními přinesenými dobrotami, trochou místního alkoholu a manžely Královými, v Kavárně v Zahradním domě.


TEPLICKO: NOVÉ MĚSTO V KRUŠNÝCH HORÁCH - Krušnohorská třicítka

Sobota 23. ledna od 10 hodin a neděle 24. ledna od 8 hodin

V sobotu odstartuje 16. ročník Malé krušnohorské třicítky na 15 km volnou technikou a dětské závody. V neděli pak Mezinárodní krušnohorská třicítka, 36. ročník závodu na 30 km klasickou technikou a rámcový závod na 15 km klasicky. Prezentace začínají v sobotu od 10 hodin, v neděli od 8 hodin, startuje se v sobotu ve 13 hodin a v neděli v 11.30 hodin.


TEPLICKO: DUCHCOV - 17. Ples Města Duchcova a Duchcovských novin

Sobota 23. ledna od 20 hodin

V sobotu bude zahájen již 17. ples Města Duchcova a Duchcovských novin, ve 20.00 hodin, v KC Duchcov. Zahraje kapela Flash, účinkují Tomáš Lobl, Petra Doležalová, Jan Hönig, Patrik Plešinger. Čeká vás bohatá tombola.


ÚSTÍ NAD LABEM: hala ÚJEP - SOTX TOUR 2016

Neděle 24. ledna od 9 hodin

Začátek roku již tradičně přináší i nový ročník badmintonové série SOTX Tour, 1. turnaj SOTX Tour 2016, ústecké hale ÚJEP. Bude se hrát výjimečně v neděli a to 24. ledna. Proti loňské tour dochází k dvěma menším změnám - základní turnaje Tour budou pouze 4 a druhou změnou je, že hranice ELO hodnoty pro zařazení do skupiny B se posouvá na 1500 bodů.


ÚSTÍ NAD LABEM: Střížovický vrch, nad rybníkem - Běh Milana Varcholy

Neděle 24. ledna od 11 hodin

Přijďte prověřit svoji fyzickou kondici na již tradiční běh na počet Milana Varcholy na ústecký Střížovický vrch. Čeká vás trať dlouhá 6,3 km, s šesti okruhy po 1045 m, plus cca 15 m náběh, lesní cestou. V první polovině okruhu velmi mírně stoupající, ve druhé půli velmi mírně klesající. Pro první tři v kategoriích (muži do 39 let, muži 40 – 54 let, muži od 55 let, ženy do 44 let, ženy od 45 let) čekají věcné ceny. Občerstvení a teplý čaj zajištěn.


DĚČÍN: Zámek Děčín - Mimořádné prohlídky podzemí na zámku Děčín

Sobota 23. ledna

Správa děčínského zámku připravila na sobotu 23. ledna speciální komentované prohlídky větší části podzemních prostorů děčínského zámku. Vzhledem k charakteru místností bude možno vypravit jen několik početně omezených skupin, proto doporučujeme si vstupenky předem rezervovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru