Ústecký kraj - Nadcházející víkend nám přináší opravdu zajímavé akce, proto nemusíte zůstávat doma. Nenechte si ujít nedělní zahajovací ceremoniál Olympiády dětí a mládeže, dětské závody v běhu na lyžích, obří festival on-line zábavy, výstavu Harleyů, videoprojekci s výjevy ze 45 měst z 25 zemí, či báječnou zábavu na ledu v centru Drážďan. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších akcí, které se o víkendu uskuteční v našem kraji, Praze a u našich přeshraničních sousedů.

Michal Šeps. Foto: Oldřich Hájek

MOST: V+V Rock bar – Michal Šeps a Konoptikum trio MICHAL ŠEPS A KONOPTIKUM TRIO

Pátek 15. ledna od 21 hodin

Koncert nejkontroverznějšího finalisty soutěže Superstar 2013 Michala Šepse a kapely Konoptikum Trio se uskuteční v pátek v klubu V+V. Michal je označován za českého Boba Marleyho. Jeho hlas je ojedinělý, stejně jako jeho schopnost napodobovat dechové nástroje, jako napr. trumpetu, pozoun, nebo klarinet.


MOST: Divadlo Rozmanitostí – Když jde kůzle otevřít

Sobota 16. ledna od 10 hodin

Přijďte v sobotu na muzikál Jana Vodňanského a Pavla Poláka do Divadla rozmanitostí na motivy klasické pohádky o poslušných kůzlátkách.


MOST: Bytový dům Domino – Charitativní taneční akce

Sobota 16. ledna od 16 hodin

Přijďte na charitativní taneční akci do mosteckého Domina. Těšte se na Zumba kids, Vystoupení taneční skupiny Demi dance, Zumba Master Class - jednoduché taneční choreografie pod disco světlením s Káťou. Výtěžek akce putuje neziskové organizaci Aaja, která se aktivně věnuje animoterapii a jiným aktivitám zaměřeným na zvyšování kvality života lidí se znevýhodněním.


MOST: Benedikt - Stará sešlost

Neděle 17. ledna od 15.30 hodin

Na mosteckém Benediktu se koná v neděli country taneční večer pro seniory a pro všechny, kteří se chtějí zdarma pobavit.


CHOMUTOV: Zimní stadion - Olympiáda dětí a mládeže 2016 – slavnostní zahajovací ceremoniál

Neděle 17. ledna od 15 hodin

V neděli odstartuje svátek všech dětských sportovců z celé České republiky, Olympiáda dětí a mládeže 2016. Český olympijský výbor ve spolupráci s hrdým pořadatelem letošních her Ústeckým krajem připravují nezapomenutelné hry v duchu tradic olympiády v malebném prostředí Krušných hor a hostitelských měst, kterými jsou Chomutov, Most a Litvínov. Ve dnech mezi 17. – 22. lednem 2016 přivítáme mladé sportovce ve věku 12 až 17 let ze všech krajů České republiky, kteří změří síly v 8 zimních sportech a dalších doplňkových disciplínách. Nejlepší z nich budou odměněni originálními medailemi s vazbou na tradice Ústeckého kraje. Mladí sportovci prožijí svoji olympiádu se vším všudy. Profesionální zázemí na všech sportovištích doplní velkolepý slavnostní zahajovací i závěrečný ceremoniál a jednotlivé medailové ceremoniály. Součástí her bude i bohatý doprovodný program nejen pro sportovce s jejich realizačními týmy, ale také pro všechny návštěvníky a fanoušky, kteří se na hry letošní zimní olympiády do Ústeckého kraje vypraví. Rozhodnutí zúčastnit se těchto her jistě přinese všem účastníkům i hostům vše, co k vrcholovému sportu patří – vypjaté sportovní momenty, emoce, nezapomenutelné zážitky podpořené kvalitním zázemím i kulturním vyžitím, ale především radost. Zahajovací ceremoniál se uskuteční v neděli 17. ledna od 15 hodin na chomutovském zimním stadionu. Další informace o ODM najdete na všech našich e-denících.


CHOMUTOVSKO: KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ - Klášterecké retro

Pátek 15. ledna od 8.30 hodin a neděle 17. ledna od 13 hodin

Velkému zájmu návštěvníků se těšila vernisáž i první den výstavy Klášterecké retro, která je k vidění v galerii Kryt až do 2. února a v Městské knihovně v Klášterci nad Ohří až do 29. února. Výstava představuje tři stovky fotografií z období od roku 1945 až do roku 1989, které zapůjčili místní fotografové či jejich přátelé a známí. Vzhledem ke zvýšenému zájmu veřejnosti o tuto výstavu je přidána i otevírací doba v neděli - od 13 do 17 hodin. Dále je otevřeno tradičně od pondělí do pátku od 8.30 do 17 hodin. Více se dozvíte v našem článku.


LOUNY: KD Zastávka Louny – Zahájení sezony - Odpoledne s Lounskou třináctkou

Neděle 17. ledna od 14 hodin

Lounská třináctka zahajuje tuto neděli svá pravidelná taneční odpoledne. Poslechnout a zatančit si můžete krom lidových, také standardní nebo latinskoamerické tance.


LOUNSKO: LENEŠICE – Rockový večer

Pátek 15. ledna od 20 hodin

Metalově rockový večer si můžete užít v sobotu v lenešické sokolovně. Vystoupí Burnnesy, Sundial, Saliery, Furt2N.


TEPLICKO: CÍNOVEC - Golf Club Teplice - areál Cínovec - Memoriál Radky Máchové v běhu na lyžích

Sobota 16. ledna od 13 hodin

Krajský přebor v běhu na lyžích pro předškolní děti, školní a starší žactvo, klasicky, závod se koná také jako oblastní kolo soutěže Hledáme nové talenty.


Výstava motorek v Galerii Teplice. Foto: Olga Markuzziová

Výstava motorek v Galerii Teplice. Foto: Olga Markuzziová

TEPLICE: OC Galerie Teplice – Výstava Harley Davidson

Celý víkend, s doprovodnými akcemi v sobotu 16. ledna a neděli 17. ledna od 14 hodin

V teplické Galerii můžete obdivovat silné motorky. Své dočasné parkoviště zde totiž našly nádherné stroje značky Harley Davidson. Ke každému modelu je přiřazena tematická dekorace a krátký popis. Harleye si můžete do Galerie přijít prohlédnout až do konce ledna, každou sobotu a neděli pak bude tuto jedinečnou výstavu vždy od 14.00 do 17.00 hod provázet motorkářský program pro děti i dospělé. Více v článku.


ÚSTÍ NAD LABEM: Severočeská vědecká knihovna – Sklo a sklo podruhé

Celý víkend v otevírací době knihovny

Výstava vitráží a uměleckých předmětů ze skla. Přijďte do ústecké knihovny obdivovat práci z dílny ústecké rodačky Jany Vedejové a její kolegyně Soni Zíkové. Talent obou dam můžete v knihovně obdivovat až do 1. března.


ÚSTÍ NAD LABEM: Severočeská vědecká knihovna – Čte táta netáta

Pátek 15. ledna od 16.30 hodin

Tatínkové a jejich oblíbené pohádky. Přijďte poslouchat a vyrábět do pohádkové dílny Dětského oddělení. Tentokrát vám svoji oblíbenou o Pavoučkovi Pájovi přečte Martin Bartoníček. Vstupné zdarma.


LITOMĚŘICKO: TŘEBENICE – LIPÁ - Odpoledne s Bartolomějem

Sobota 16. ledna od 16 hodin

Zimní prohlídka po desetiletí uzavřeného kostela sv. Bartoloměje v Lipé u Medvědic spojená s povídáním o minulosti, současnosti a budoucnosti této pozoruhodné barokní stavby, kterou od 16 hodin uzavře hudební vystoupení vokálního souboru lovosického gymnázia In flagranti. Oděv přizpůsobte počasí, drobné občerstvení bude přichystáno.


DĚČÍNSKO: Varnsdorf - Farmička Včelí ráj - Včelaření bez nadření

Sobota 16. ledna a neděle 17. ledna od 13 hodin

Včelařská přípravka pro všechny, kteří by si rádi pořídili svoje včely a měli na stole vlastní domácí med. Dozvíte se proč nemít z chovu včel obavy, co nachystat, než si je pořídíte, legislativní požadavky na chov včel, něco ze základů včelí biologie, vše nutné z provozních metod pro 1. rok, jak dosáhnout špičkové kvality včelích produktů a jak je zpracovat, jak se orientovat v literatuře a nenechat se napálit.


DĚČÍNSKO: KRÁSNÁ LÍPA - 24. Reprezentační ples

Sobota 16. ledna od 20 hodin

V sobotu proběhne v Kulturním domě Krásná Lípa 24. Reprezentační ples města Krásná Lípa. K tanci a poslechu zahraje Stratos Band.


PRAHA: Kongresové centrum – Festival 4Fans

Sobota 16. ledna od 9 hodin a neděle 17. ledna od 8 hodin

To nejlepší z online zábavy naživo, slibuje Festival 4Fans, který se uskuteční tento víkend v pražském kongresovém centru. Nejlepší Youtubeři z Česka a Slovenska, slavní hosté ze zahraničí, dva dny nadupané zábavou. Připravte se na jízdu století. Main stage bude epická! Challenge, talk show, just dance a speciální překvapení od zahraničních hostů! Už ses naživo viděl s Gogem, Smusou, Pedrem, Shopaholic Nicol, Stejkem? 4FANS není jenom o zábavě, je to také prostor kde se potkají nejzásadnější mozky YouTubové scény aby si popovídali o budoucnosti videa. PLAYzone chystá připravit PC hernu a turnajovou scénu, kde se odehrají prestižní turnaje pro profíky i náhodné kolemjdoucí! Velká herna s Nintendo Wii U, New Nintendo 3DS a New Nintendo 3DS XL, kde můžete vyzkoušet nejnovější herní Nintendo tituly a zúčastnit se turnaje ve hrách Mario Tennis Ultra Smash a Super Smash Bros. A čeká tě mnoho dalšího!


NĚMECKO: DRÁŽĎANY - LIPSIUSBAU: Videoinstalace "Lidská province"

Celý víkend od 10 hodin

Světově proslulý skladatel a režisér Heiner Goebbels poprvé ukáže v Kunsthalle Lipsiusbau od 15. ledna do 10. dubna 2016 svou videoinstalaci "Die Provinz des Menschen/The human Province". Pro ní sestavil monumentální stěnu z 27 obrazovek. Ve zcela ztemnělé Kunsthalle poběží na obrazovkách současně výjevy ze 45 měst v 25 zemích. Návštěvníci výstavy uvidí na obrazovkách metropole Atény, Buenos Aires, Caen, Haag, Edinburgh, Frankfurt, Ženeva, Kodaň, Luxemburg, Moskva, New York, Oslo, Paříz, Quebec, Řím, Sydney, Tallin, Vilnius, Varšava, Curych, atd. Města a Canettisovy texty nic nepředstírají, a nechávají protagonistu napospas jeho vlastní osamělosti. Návštěvníci slyší hudbu a pozorují vždy ten stále stejný rituál odehrávající se v období mezi roky 2004 a 2014. S ohledem na počasí nosí jednou oblek, jednou pláštěnku, nebo zimní kabát, ale vždy stejný klobouk. Výstavu můžete shlédnout denně od 10 do 17 hodin.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY - náměstí Altmarkt v centru Drážďan - Zimní radovánky na náměstí Altmarkt

Celý víkend od 10 hodin

Ani ne měsíc po skončení vánočního trhu Štrýclmarkt, můžete na drážďanském náměstí Altmarkt využít další příležitost k posezení u svařeného vína a k zajímavým zimním radovánkám. V centru Drážďan vyrostla bruslařská dráha, bobová skluzavka, lední dráha na metanou, několik dřevěných srubů a větrný mlýn s restaurací, ze kterého bude dokonce sněžit. Vedle sportovního vyžití, se tu lze dobře najíst a občerstvit. Do zábavního areálu na Altmarktu je vstup zdarma. U bruslařské dráhy s lední plochou 15 x 40 metrů si návštěvníci mohou zapůjčit brusle za 3 eura. Cena za 90 minut bruslení je 3,50 € pro dospělé a 2,50 € pro děti. Po každých 90 minutách bruslení následuje vždy 30 minutová přestávka na úpravu ledu. Bruslit se bude od 10 dopoledne, kdy je dráha zpravidla rezervována pro školní třídy a školky. Bruslení pro veřejnost začíná zhruba od 12 hodin a trvá až do 22 hodin večer. Zapůjčení opory tzv. »pinquin« pro začínající bruslaře a bruslařky přijde na 5 €. V sobotu a v neděli dopoledne probíhá výuka bruslení pro děti pod vedením zkušených trenérů. Soutěže v metané (sport podobný curlingu) se budou pořádat na lední dráze o velikosti 20 x 5 metrů. Dráhu na metanou je nutné předem rezervovat. Třetí hlavní atrakcí bude bobová skluzavka 36 x 6 metrů velká, která bude v provozu každý den od 10 do 22 hodin. Otevřeno je denně od 10 do 22 hodin až do 28. února.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru