Klášterec nad Ohří - Velkému zájmu návštěvníků se těšila vernisáž i první den výstavy Klášterecké retro, která je k vidění v galerii Kryt do 2. února a v Městské knihovně v Klášterci nad Ohří až do 29. února. Vzhledem ke zvýšenému zájmu veřejnosti o tuto výstavu je přidána i otevírací doba v neděli - od 13 do 17 hodin. Dále je otevřeno tradičně od pondělí do pátku od 8.30 do 17 hodin.

O výstavu je velký zájem. Foto: Štěpán Malast

Výstava představuje tři stovky fotografií z období od roku 1945 až do roku 1989, které zapůjčili místní fotografové či jejich přátelé a známí. Na vernisáži výstavy, kterou po hudebním vystoupení Martina Jáchyma uvedl starosta města Štefan Drozd a místostarosta Josef Suchý, se veřejnosti představil fotograf Zdeněk Beneš. Jeho zdařilé snímky tvoří velkou část výstavy spolu s nejrůznějšími fotografiemi dalších lidí, kteří přinesli do galerie ty nejlepší snímky ze svých rodinných archivů.

„Naším zájmem bylo přestavit hlavně stavební proměny jednotlivých částí města a přivítali jsme i zajímavé fotografie z běžného života lidí, které dnes vyvolávají nostalgické vzpomínky na léta minulá,“ říká kurátorka výstavy Vlasta Fišrová. V souvislosti s výstavou byl vyroben i nástěnný kalendář města pro letošní rok.

Velký zájem návštěvníků a pochvalné reakce na výstavu svědčí o tom, že se jedná o populární téma. Přicházejí i děti ze škol, které prostřednictvím fotografií poznávají život svých rodičů či prarodičů. Na fotografií uvidí třeba spartakiádní či prvomájové průvody, změnila se také móda, automobilismus, jinak se tráví volný čas.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru