Chomutov - Víkend nám přináší mnoho zajímavých výstav, vyžití pro milovníky kostiček LEGO, inspirativní veletrh bydlení v Německu a další akce. Přehled těch nejzajímavějších vám přinášíme v našich tipech.

ÚSTÍ NAD LABEM: OC Forum - Síla se probouzí LEGO® STAR WARS™ přichází!

Sobota 9. ledna a neděle 10. ledna od 9 hodin

V sobotu a neděli vás v ústeckém obchodním centru LEGO STAR WARS v mžiku přenese do světa hvězdných válek, kde můžete bojovat i proti Temné straně Síly nejen světelnými meči. Vyzkoušejte svoji odvahu, vyfoťte jako pravý Jedi, vytvořte si svůj originální a zcela nový příběh a postavte vlastní model. Fantazii se meze nekladou! Více se dozvíte v našem článku zde.


MOST: Offroadem zimním středohořím, výlet na kouřící horu

Neděle 10. ledna od 10 hodin

Zajeďte si k tajemné hoře, kde vás v mrazu zahřeje teplý vzduch z podzemí, ohromí vás kouzelné výhledy do rozmanité krajiny a západ slunce nad stepí. O které hoře je řeč? O Rané. Navštivte také jeden z místních tajemných hrádků, kde můžete rýžovat české granáty a vzít si je s sebou domů. Více zde.


MOST: Středisko Volného času – Stolní hokej - 20 Let BHC Most

Sobota 9. ledna od 10 hodin

Billiard-hockey club Most byl založen před dvaceti lety! Za začátek klubové historie je považován turnaj odehraný 27. prosince 1995, v domácím prostředí a na jediném hracím stole. Přijďte si zahrát šprtec a také případně Chemoplast a air-hockey na výroční turnaj, který se koná ve SVČ tuto sobotu.


MOST: Benedikt Most – Svatba nanečisto

Neděle 10. ledna od 11 hodin

Svatbu nanečisto si můžete v neděli vyzkoušet na mosteckém Benediktu. Svatební salon Delta opět připravil speciální workshop a budoucí novomanželé si tak mohou vyzkoušet kompletní přípravy svatby. Akce se uskuteční na mosteckém Benediktu od 11.00 do 17.00 hodin. Více se dozvíte v našem článku. Podívejte se, jak akce probíhala v loňském roce zde.


CHOMUTOVSKO: KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Městská knihovna a Galerie Kryt - Klášterecké retro

Pátek 8. ledna od 17 hodin

V pátek 8. ledna bude zahájena výstava Klášterecké retro, kterou tvoří zapůjčené snímky několika fotografů a jejich příbuzných a známých, které představují život ve městě v letech 1945 až 1989. Uvidíte podobu řady míst, která dnes vypadají již jinak, uvědomíte si proměnu, kterou město prošlo, a také si připomenete, jak se lidé bavili, sportovali, brigádničili a setkávali při nejrůznějších příležitostech. Oživíme si tak vzpomínky na minulost, která utváří i naší současnost. Výstava obsahuje cca 300 fotografií, z nichž mnohé jsou opravdu jedinečné. Část výstavy bude k vidění v Městské knihovně a větší část v galerii Kryt. Zahájení výstavy je 8. ledna od 17 hod v galerii Kryt, kde výstava potrvá do 2. února, v Městské knihovně pak do 29. února.


LOUNY: Oblastní muzeum - BETLÉMY RODINY PONCAROVY

Celý víkend od 9 hodin

Zajímavé betlémy manželů Jany a Petra Poncarových můžete shlédnout celý víkend v Oblastním muzeu v Lounech. Výstava betlémů představuje jesličky skautské i exotické, dále pak betlémy s konkrétními místy z Čech, etnografické betlémy s lidovými kroji a stavbami a také zbrusu nový betlém z pískovce. Uvidíte zde také rostliny a výrobky z rostlinných vánočních materiálů. Výstava v neděli končí.


LOUNSKO: ŽATEC: Galerie Sladovna Žatec – IQ Landia

Celý víkend od 10 hodin

Přijďte si na vlastní kůži vyzkoušet zajímavosti ze světa vědy a techniky. Výstava potrvá až do 30. ledna.


LOUNSKO: ŽATEC: Křižíkova vila - LEGO – HRAČKA PRO MALÉ I VELKÉ

Celý víkend od 9 hodin

Poslední příležitost jak si užít Lega. Tuto neděli končí sběratelská výstava modelů z Lega, doplněna o hernu pro malé i velké.


LOUNSKO: ŽATEC: Muzeum - MEDOVÉ VÁNOCE ANEB ZA TAJEMSTVÍM ŽIVOTA VČEL

Celý víkend od 9 hodin

Až do neděle 10. ledna potrvá výstava o medu. Dozvíte se zde informace o historii včelařství a uvidíte spoustu zajímavých exponátů používaných při práci se včelstvy, dozvíte se zajímavé informace nejen o včelách, ale i jejich produktech – medu, jeho zpracování a druhy, propolisu a jeho léčivých účincích, pro děti jsou přichystány pracovní listy a různé soutěže, součástí výstavy je prodej perníčků od Věry Havrlové z Března u Chomutova.


TEPLICE: OC Olympia - Olympia Ice Aréna v rytmu rockové muziky

Sobota 9. ledna od 16 hodin

Olympia Teplice vás zve v sobotu 9. ledna 2016 na koncert skupiny Eminence. V sobotu se Olympia Ice Aréna rozvlní v rytmu rockové muziky. Kapela Eminence hraje šlágry nejznámějších rockových interpetů jako Wohnout, Lenny Krawitz, Guns n´Roses, Blue Effect, Arakain, Metallica atp. Vstupné na koncert je zdarma a hraje se venku!


TEPLICE: Teplický zámek - Derniéra výstavy Radka Fridricha V industriální zóně

Sobota 9. ledna od 18 hodin

Derniéra výstavy se uskuteční v sobotu 9. lednav 18 hodin, kdy se autorské čtení teplických literátů po slavnostním ukončení výstavy ve III. výstavní místnosti teplického zámku za doprovodu hudby plynule prolne s prvním teplickým Na ležákem roku 2016, který začíná tradičně v 19 hodin v Zahradním domě.


TEPLICE: Vyhlídka na Letné a Jízdárna teplického zámku - Derniéra výstavy JULIUS PAYER - nejslavnější teplický rodák

Neděle 10. ledna od 16 hodin

Navštivte derniéru výstavy Julia Payera. V neděli 10. ledna v 16 hodin na vyhlídce na Letné, kde v 16:16 vypustíme balón štěstí s novoročním přáním pro Payera a pak sestoupíme do údolí a naposledy se s nejslavnějším teplickým rodákem v Jízdárně teplického zámku rozloučíme.


LITOMĚŘICE: Hrad Litoměřice - Výstava obrazů Hany Vlčkové Nejtkové

Celý víkend od 9 hodin

V předsálí Hradu Litoměřice se opět vystavuje, tentokrát obrazy terezínské rodačky Hany Vlčkové Nejtkové. Výstava se koná k příležitosti 100. výročí narození této malířky a je přístupná volně denně od 9 do 17 hodin až do 30. ledna.


LITOMĚŘICE: Galerie radnice - Výstava Novoročenky v Galerii na radnici

Celý víkend od 9 hodin

V Galerii na radnici si od 5. ledna můžete prohlédnout výstavu Novoročenek, které během několika let obdržel Městský úřad Litoměřice. Výstava je přístupná až do 29. února.


LITOMĚŘICE: Hrad Litoměřice - Výstava Holzmannovy Litoměřice

Celý víkend od 10 hodin

Stálá expozice Holzmannovy Litoměřice na Hradě Litoměřice je věnovaná významné osobnosti českého humoru Felixi Holzmannovi, který v Litoměřicích prožil značnou část svého života. Výstava nabízí řadu civilních fotografií z komikova života, snímky dokumentující jeho vystoupení, repliku komikovy busty, několik autentických předmětů, které používal v již legendárních scénkách, včetně rozprašovače lesní vůně. V expozici si můžete poslechnout nikdy nepublikované rozhovory či vyprávění vtipů a vyrobit si upomínkový předmět. Výstava je vhodná i pro školní skupiny, pro které jsou připraveny studijní úlohy.


DĚČÍN: Střelnice - Zahajovací ples statutárního města Děčín

Pátek 8. ledna od 20 hodin

V pátek se můžete zúčastnit Zahajovacího plesu statutárního města Děčín, který se uskuteční na děčínské Střelnici od 20 hodin. V úvodu vystoupí taneční škola Tomáše Mikulského, po celý večer Vás k tanci i poslechu bude provázet George Band pod vedením Jiřího Peška, malý sál bude tradičně v rytmu DISCO. Hlavním hostem večera: TĚŽKEJ POKONDR. Vstupenky budou slosovatelné o ceny. Cena 450,- Kč, v ceně je zahrnuto občerstvení.


DĚČÍNSKO: VLČÍ HORA - Nejsevernější zimní táboření v Česku pod Vlčí Horou

Pátek, sobota a neděle 8. až 10. ledna

V termínu od 8. do 10. ledna 2016 se koná tradiční zimní táboření pod Vlčí Horou. Místo konání: Vlčí Hora (Krásná Lípa) areál chaty KČT Česká Lípa asi 200m od kaple na Vlčí Hoře směr Brtníky (cca 1,5 km od restaurace Vlčárna směr Brtníky). Na programu je stavba stanů, posezení v chatě KČT Česká Lípa (nutné vlastní zásoby), prohlídka galerie Achát v Brtníkách, individuální výlety (Vlčí hora, Dymník), bourání stanů a úklid tábořiště.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY – Výstaviště Drážďany - Veletrh o trendech v bydlení, designu a životním stylu

Celý víkend

Navštivte inspirativní a prodejní veletrh bydlení a životního stylu na drážďanském výstavišti od 8. do 10. ledna. Zde se bude vše točit kolem bydlení, módy a umění. Menší exponáty lze na místě koupit, větší objednat. Na cenu za design »staged« bylo letos nominováno jedenáct studujících z českých vysokých škol. Drážďanský veletrh bydlení a životního stylu se věnuje věcem krásným, jemným a nápaditým. Více než 140 vystavovatelů nabízí kreativní, originální a ušlechtilé výrobky ke zkrášlení osob i obydlí. V pátek a v sobotu jsou expozice otevřeny až do pozdního večera, takže není třeba spěchat, v pátek v době od 15 do 22 hodin, v sobotu od 11 do 21 hodin a v neděli od 11 do 18 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru