Klášterec nad Ohří - Již tento pátek 22. června přijedou do Klášterce nad Ohří sochaři z několika zemí, kteří se zúčastní Krušnohorského sochařského sympozia ve dřevě s názvem Paměť krajiny 2018. Přijďte se podívat, jak budou v zámeckém parku vznikat jednotlivé sochy.

V pátek budou zahájeny veřejnosti přístupné práce sochařů v zámeckém parku, začíná 3. ročník mezinárodního sochařského sympozia ve dřevě - Paměť krajiny. Letošní téma je Souvislosti. Tři sochaři a tři sochařky z České republiky, Německa, Rakouska, Bulharska a Íránu vytvoří sochařská díla, která nahradí stávající dřevěné sochy v parku. Návštěvníci sochařského sympozia mohou sledovat tvorbu sochařů od prvého záseku. Spolu se tak budou účastnit zrodu soch, což jim umožní ztotožnit se se vznikajícím dílem.

Součástí sympozia jsou tvůrčí dílny pro veřejnost. Ve čtvrtek 28. června se od 16.00 hodin uskuteční vernisáž. Uměleckou ředitelkou sympozia je místní malířka a sochařka Jitka Kůsová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru