Vinaři na svazích nad Ohří otevřou vinice, přístupný bude i kostelík
Letecký pohled na vinice. Foto: archiv obce Březno
Co se chystá

Březno - Vinařská obec Březno ve spolupráci s místními vinaři zve všechny milovníky vína na Otvírání vinic ve Stranné v sobotu 19. května od 10 hodin.

Vinařství Němeček, Vičické vinařství Mikulášek, Vinařství Hlava pořádá ochutnávku vín přímo na vinicích jednotlivých pěstitelů, spolu s odbornou přednáškou. Při této akci bude otevřený kostel Nejsvětější trojice ve Stranné, kde má expozici chomutovský umělec Kamil Sopko.

Kostel má kořeny v polovině 14. století. V roce 1820 se ale původní gotický kostel zřítil kvůli posuvům půdy. Současný chrám je z roku 1842, v jeho štítu jsou patrné secesní a později funkcionalistické prvky.

V rámci akce „nasvětlení významných objektů obce“ je tento nasvícen a je zavedena elektřina v interiéru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru