Chomutov – Po nedávno proběhlém rockovém festivalu chystá chomutovská Hřebíkárna další porci skvělé muziky. Tentokrát si na své přijdou příznivci „jamajských“ stylů ska a reggae, ze Slovenska k nám míří seskupení Smola a Hrušky, z Prahy pak formace Fast Food Orchestra. E-chomutovsko připravilo pro dva z vás čtveřici lístků.

smola a hrušky 1

Foto: zdroj/facebook skupiny Smola a Hrušky

Smola a Hrušky

Zrod kapely Smola a Hrušky se datuje k roku 1997. Skupina ze Spišské Nové Vsi se do současné doby může prezentovat šesti vydanými alby. V roce 2002 se umístila na druhém místě hudební soutěže Jim Beam Music, v roce 2009 pak zaznamenala další úspěch v podobě finálové účasti na soutěži Eurovision Sound Contest (skladba Na čom záleží). Finále Eurovison si Smola zopakovala i rok později, tentokrát se singlem Pridaj si ma. Ani pro české publikum není Smola a Hrušky neznámou. V roce 2013 absolvovala skupina velké česko-slovenské turné, na němž pokořila hranici 850 koncertů ve své historii.

O zábavu není v kapele nouze, jak její členové sami uvádějí, spojují je kanadské žertíky, basketbal, crazy komedie, horory, party a všudypřítomná recese. Po hudební stránce je skupina ovlivněna punkem, reagge, alternativou a ska.

Fast Food Orchestra

Kapela Fast Food Orchestra se zformovala v letech 1994-96 a od roku 1998 začala aktivně vystupovat po klubech. V roce 2000 vydává své debutové album s názvem Fugison party a o dva roky později vychází stylově mnohem vyhraněnější deska Lastfood. V roce 2004 přichází na svět třetí album s názvem Mangrooves, které je oproti dvěma předešlým obohaceno o hlas v současné době více méně stálého hosta, toastera Dr. Karyho. V roce 2008 vydávají Fast Food Orchestra zatím poslední desku Urban Menu, na které je znát posun k větší stylové rozmanitosti a obohacení zvuku kapely o prvky reggae, dancehallu, ragga, rocksteady, punku, hip-hopu, popu nebo breakbeatu. Tato deska vychází i v USA a Japonsku.

Kdy a za kolik

Na dvojkoncert ve stylu reggae na Hřebíkárně se můžete vypravit v sobotu 3. října, startuje se v 19.00 hodin. Za vstup zaplatíte sto osmdesát korun v předprodeji (v recepci areálu, tel. 725 051 466; 603 594 458), dvě stě padesát pak na místě v den konání akce.

Soutěž o 2x2 lístky

Jak jsme v úvodu uvedli, i tentokrát jsme pro dva z vás připravili po dvou vstupenkách. Pravidla, podle kterých hrajeme, jsou již známá, přesto je znovu zopakujeme. Odpovězte správně na soutěžní otázku, odpověď nám posílejte na redakční poštu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (do mailu nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a pak již stačí čekat, zda se na vás usměje štěstí. Uzávěrka soutěže bude v pátek 2. října v 12.00 hodin přesně. (Upozornění: Odpovědi bez telefonního kontaktu nebudou do soutěže zařazeny, v případě, že se nebudeme moci dovolat, losujeme dalšího výherce.

Soutěžní otázka: Napište nám, jak se jmenuje první album skupiny Smola a Hrušky...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru