Přidáte se? Rybáři a dobrovolníci budou čistit břehy Nechranické přehrady
Nechranická přehrada. Foto: Libor Želinský
Co se chystá

Nechranice - Český rybářský svaz opět pořádá v letošním roce v pořadí již jedenáctý ročník tradiční akce s názvem „Čištění Nechranické přehrady“. Akce proběhne 5. května ve spolupráci s Povodím Ohře a dalšími přilehlými obcemi a dobrovolníky z řad rybářů i široké veřejnosti.

Úklid je zaměřen na břehy Nechranické přehrady pod obcemi Poláky, Malé Krhovice, Tušimice, Víska, Lomazický výběžek a severní zavázání hráze (konec hráze směrem k obci Březno u Chomutova) a na přítokové části obce Malé Lomazice. Jako každý rok bude hlavním cílem akce sběr veškerého odpadu na březích nádrže. Veškerý sesbíraný odpad bude po vytřídění ekologicky zlikvidován. Sraz všech účastníku je v 7.00 hodin na návsi obce Poláky.

Po skončení akce následuje již tradičně opékání špekáčků a všichni účastníci si odnesou domů i drobné upomínkové předměty.

Loňského jubilejního 10. ročníku akce Čištění Nechranické přehrady se zúčastnilo úctyhodných 76 dobrovolníků z řad rybářů i široké veřejnosti. Pravidelně se zúčastňují také studenti a učitelé z Gymnázia Kadaň v rámci ekologické výchovy. Za uplynulé ročníky bylo celkem sesbíráno bezmála 3 500 pytlů odpadků a jiného objemného odpadu o hmotnosti 45,36 tun.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru