Chomutov – Festival pod otevřeným nebem Bezručák 2015 proběhne v sobotu 19. září a kromě jmen uvedených v titulku se můžete těšit ještě na brněnské The Fakers či karlovarské The Fellas. E-chomutovsko pro vás opět připravilo vstupenky, tentokrát hrajeme o osm kousků.

plakát Bezručák 2015

Wohnout

Pražská punk rocková kapela brázdí české hudební nebe již téměř dvě desetiletí. Skupina vznikla v roce 1996, do širšího povědomí fanoušků se ale dostala až o dva roky později, kdy dělala předkapelu slavné Lucii, Žlutému psu a americké legendě The Offspring. Bratrská dvojice Jan a Matěj Homolovi, Jiří Zemánek a Zdeněk Steiner sází na tvrdší, nicméně pestré a melodické kytary a české texty.

Vypsaná Fixa

Další parádou chomutovského Bezručáku bude pardubická Vypsaná Fixa. Kapela, sebe sama označující jako pop punková, vznikla v roce 1994 a hraje v sestavě Michal Mareda (Márdi), Milan Kukulský (Mejla), Daniel Oravec (Mejn) a Petr Martínek (Pítrs). Výrazným prvkem skupiny jsou básnické (téměř až surrealistické) texty, za kterými stojí frontman celé formace Márdi.

Vladivojsko a Vladivojna

Všestranná muzikantka a skladatelka Vladivojna La Chia nelení, po vydání čtyř úspěšných alb a tří soundtracků založila novou crossover-metalovou kapelu Vladivojsko. „S kluky mě seznámila Tereza Brodská, ta hrála hlavní roli v divadelní hře Natálie Kocábové WTF, kam jsem dělala hudbu. Jednou po představení mě vzala na zkoušku, abych se na ně podívala, případně jim něco řekla k jejich tvorbě. Nejdříve jsme se domluvili, že bych je začala koučovat a pomohla jim s tvorbou, posléze jsem se rozhodla, že bych jim pomohla najít i vhodného zpěváka a zprodukovala desku, jenže jsme spolu začali trávit více času a já s nimi začala i v rámci koučingu zpívat a to mě strhlo. Zjistila jsem, že jejich energie a nasazení je přesně to, co už dlouho hledám. Dali jsme se dohromady a založili vysněné Vladivojsko,“ říká k celému projektu Vladivojna (zdroj: bandzone.cz)

The Fakers a The Fellas

Pětici festivalových kapel uzavírají nejmladší (co se vzniku týká) The Fakers z Brna a The Fellas z Karlových Varů a Prahy. Obě skupiny hrají skvělou muziku, Fakers se prezentují svižným rockem, Fellas zase parádním „acoustic“ rock´n´rollem.

Kdy a za kolik

Na Open Air festival na Hřebíkárně se můžete vypravit v sobotu 19. září, program začíná v 15.00 hodin, areál ale bude otevřen již o dvě hodiny dříve. Za vstup zaplatíte dvě stě padesát korun v předprodeji (v recepci areálu, tel. 725 051 466; 603 594 458), tři sta korun pak na místě v den konání akce.

Soutěž o 4x2 lístky

Jak jsme v úvodu uvedli, i tentokrát jsme pro čtyři z vás připravili po dvou vstupenkách. Pravidla, podle kterých hrajeme, jsou již známá, přesto je znovu zopakujeme. Odpovězte správně na soutěžní otázku, odpověď nám posílejte na redakční poštu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (do mailu nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a pak již stačí čekat, zda se na vás usměje štěstí. Uzávěrka soutěže bude v pátek 18. září v 12.00 hodin přesně. (Upozornění: Odpovědi bez telefonního kontaktu nebudou do soutěže zařazeny, v případě, že se nebudeme moci dovolat, losujeme dalšího výherce.)

Soutěžní otázka: Napište nám, jak se jmenuje poslední CD skupiny Wohnout...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru