V zooparku pokvete jeřabina věnovaná Olze Havlové, zasadí ji v sobotu při oslavách Dne Země
Strom dobré vůle vysadí pracovníci zooparku poblíž větrného mlýna, jedné z dominant skanzenu Stará Ves. Foto:Zoopark / Monika Tomková
Co se chystá

Chomutov - Podkrušnohorský zoopark v Chomutově je jedním z pětaosmdesáti míst v republice, kde letos zasadí strom Olgy Havlové. Ve skanzenu Stará Ves už mají pro tuto příležitost připravenou jeřabinu.

Slavnostní vysazení je naplánováno na sobotu 21. dubna, kdy se v zooparku koná Den Země. Akce bude předcházet hlavnímu programu, mladý stromek zasadí ve skanzenu ve 13.00 hodin kousek od větrného mlýna. „Jeřabina je strom typický pro Krušné hory, takže je to rozhodně vhodný výběr,“ doplnila správkyně skanzenu Hana Zvalová.

Zoopark se sobotním zasazením jeřabiny připojí k celoroční akci Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové . Ta si letos dala za cíl vysadit po České republice celkem 85 stromů nesoucí jméno a odkaz zakladatelky. Počet stromů symbolizuje nedožitý věk bývalé první dámy. „Považujeme za čest, že se k tomuto projektu můžeme jako zoopark připojit,“ dodala k tomu ředitelka Věra Fryčová s tím, že na akci je samozřejmě zvána také veřejnost.

O sobotních oslavách Dne Zeme v zooparku jsme více psali zde? 

{article title="Den Země v zooparku: Na děti čekají soutěže, dospělí budou obdivovat věže z vybalancovaných kamenů"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru