Klášterec nad Ohří - Nejen příjemné ochlazení ve sklepních prostorách, ale hlavně zajímavý kulturní zážitek přinesla několika desítkám návštěvníků vernisáže aktuální výstava tří autorů v klášterecké galerii Kryt, která potrvá do 1.9.2015.


Vernisáž v Krytu |foto: Zdeněk Fišr

Lenka Krušinová z Kadaně se zde představuje originálním ztvárněním motivů ryb, které plují na plátně, techniku linorytu využila také ke zpodobnění duše stromů.  Kombinovanou techniku pak u obrazu reje lidských myšlenek a dalších. Má přitom za sebou profesionální praxi v užití grafiky v reklamním průmyslu, nyní tvoří volně, je na mateřské dovolené.  

Jitka Větrovská vystavuje své pastely, při jejichž tvorbě je jí  inspirací zejména příroda, její nekonečná dokonalost, ladnost, harmonie a řád. Tuto tvorbu, která je charakteristická příjemně působícími liniemi a souhrou barev a tvarů, využívá i k meditačním a léčebným účelům.

Třetím vystavujícím je Michal Masojídek, který ve volných chvílích vyřezává ze dřeva, opracovává kov či pracuje s pískovcem. Neúnavně tak činí již dvacet let, a jeho rukodělné výrobky, mezi které patří i originální šperky, nyní dotvářejí atmosféru společné výstavy autorů z Klášterce nad Ohří a Kadaně.

Každý z autorů má své vidění světa, které se vzájemně doplňuje, a vytváří tak určitou souhru. Bájný drak či postavy mužů a žen z časů pradávných, vše prostupující přírodní děje, které se odehrávají v rámci námi jen tušených vesmírů, a zároveň běžný život nás lidí tady na Zemi. Mytologie se zde prolíná s reálnou současností a my se můžeme ponořit do nejrůznějších příběhů či se zamyslet nad různými aspekty našeho života. Co vše je skutečné, co vše máme zapsané v naší genetické paměti? Jak vše se vším souvisí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru