Klášterec nad Ohří - Taneční festival na konci léta se koná již 9. rokem v termínu od 18. – 21.08. Jde o jakýsi průřez z toho, co se událo, na velkých i malých tanečních scénách, za uplynulou sezónu s pohledem do tanečního světa za hranice naší republiky.

Festival podporuje i vysoce kvalitní neprofesionální díla a dává prostor začínajícím choreografům. Večery jsou dramaturgicky koncipovány tak, aby si každý divák přišel na své.
Úvodní večer (18. 8.) patří osobitým autorům s vlastním nezaměnitelným výrazovým slovníkem, a to Petře Blau z Karlových Varů, Kateřině Šírkové s Radkem Mačákem a v závěru večera Haně Polanské Turečkové s Pražským komorním baletem.

Následující večer bude patřit jedněm z nejlepších studentů a absolventů taneční konzervatoře Duncancentre a HAMU Praha. Představení bude o pěti choreografiích a skýtá zajímavý zážitek o tom co se děje v hlavách, duších a srdcích mladých choreografů.

Čtvrteční večer je večerem tradičním. Patří neprofesionálním souborům současného tance v ČR, kde nechybí ani soubor místní základní umělecké školy, která festival organizuje. Letos půjde i o večer, kdy seminaristé letních dílen pod odborným dohledem nizozemského lektora Rocco Vermijs, tanečníka a choreografa předvedou práce vytvořené přímo během festivalu.

Každoročně je závěrečný večer večerem velkých jmen v tanečním světě. I letos tomu nebude jinak. Václav Kuneš a 420 people, soubor, který svou působnost rozšířil do celého světa a patří mezi top. Vysoká profesionalita a výjimečná interpretace je „know haw“ jejich skvělé práce úspěchu.           V gala večeru si připomeneme i smutné 70. výročí - Hirošima v podání Pražského komorního baletu choreografa Igora Ogouna. A výsledek rezidenčního pobytu side-specific představí opět studenti taneční konzervatoře Duncancentre.

Doprovodný program nabízí:
Diskuze s účinkujícími bezprostředně po představení na nádvoří Zámku v Klášterci nad Ohří
Letní taneční dílny s tanečníkem a pedagogem Rocco Vermijs/ 15. - 21. 8.
Tanec dětem - dětské taneční dílny s Renatou Bártovou/ 16. - 21. 8.
Fotografický seminář pod vedením Fotokroužku08 Kadaň/ 16., 18. a 21. 8.
Žonglování s poikami s Tomášem Poi Bartošem/ 17. - 21. 8.
Veřejná prezentace dílen/ 21. 8. v 15:30 u Saly terreny

Festival pořádá za podpory města Klášterce nad Ohří a Státního fondu kultury ČR a dalších. Základní umělecká škola Klášterec nad Ohří. Představení začínají od 20 hodin na nádvoří a jiných exteriérech Zámku Klášterec nad Ohří.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru