Ústecko - Nelehké rozhodování vás čeká o nastávajícím víkendu, pokud si ho totiž budete chtít užít jinde než doma u televize. Možná vám pomohou naše tradiční tipy na nejzajímavější kulturní nebo společenské akce v celém Ústeckém kraji a že jich i tentokrát není málo.

Zámek ve Velkém Březně se o víkendu oblékne do květin. Foto: Jan Vraný

 

MOST: Folkový Most na 1.náměstí

Neděle 26.červnece od 13.00 hodin

Milovníci folkové hudby si opět přijdou na své. Folkový Most se tentokrát uskuteční v neděli 26. července od 13 do 22 hodin na 1. náměstí. Během odpoledne a večera postupně vystoupí Stráníci (od 13 hodin), Voila! (od 14:15 hodin), Petr Lüftner (od 15:30 hodin), Yellow Sisters (od 16:30 hodin), Pepa Štross (od 17:45 hodin), Strašlivá podívaná (od 18:45 hodin), Pavla a Jaroslav Marianovi s písněmi skupiny Klíč (od 20 hodin) a Greenhorns (od 21:15 hodin). V průběhu ce­lého dne bude na náměstí v rámci folkového Mostu k dispozici nafukovací hřiště na florbal a vodní fotbal. Vstup je na akci zdarma. Informuje o tom mluvčí města Alena Sedláčková. Od přesunutého kostela se tak folkový Most přesune do centra města.

 

MOST: Vyrobte si obrázek, karnevalovou masku nebo zápisník v mosteckém Centralu

Sobota 25.července od 14.00 hodin

Děti se mohou po dobu prázdnin zabavit i v obchodním centru. Mostecký Central totiž pro ně přichystal na celé léto tzv. „dílničky", kde prověří svoji zručnost a ještě se mnohému přiučí. „Každou sobotu až do konce srpna mohou děti přijít do našeho centra a vyzkoušet si své dovednosti. Pod dozorem zkušené instruktorky budou tvořit různé zajímavé předměty, v srpnu například karnevalové masky, namalují si tričko nebo vyrobí zvířátka z kamínků," uvedla Lucie Nápravníková, marketingová manažerka Central Most. Zajímá Vás, co budou děti vyrábět? V sobotu 25. července to budou ovečky, další sobotu 1. srpna si vyrobí karnevalové masky, 8. srpna si pomalují trička, 15. srpna vytvoří zvířátka z papírových tácků, další sobotu 22. srpna je navštíví Klaun a přinese s sebou balonky a poslední sobotu v srpnu 29. se naučí jak z kamínků udělat zvířátko. A svůj tvořivý den tu budou mít i dospělí. V neděli 2. srpna mají příležitost si připravit svůj zápisník. Dílničky pro děti i dospělé se konají vždy v prvním patře u dětského koutku v době od 14 do 16 hodin.

 

BĚLUŠICE: Na Jakubskou pouť do Bělušic

Sobota 25.července

Bohatý program nabídne Jakubská pouť, která se uskuteční v sobotu 25. července v Bělušicích. Návštěvníci se mohou těšit na putovní kolíček (od 16 hodin), Country band (od 17 hodin), pohádku Nebojsa (od 18 hodin), balónkovou show s Míšou Markovou (od 18:45 hodin), Olympic revival (od 19:30 hodin), Petra Rezka (od 20:45 hodin) a diskotéku Zdeňka Lukesleho (od 21:45 hodin).

 

TEPLICE: Pure Open Air festival - Teplice

Sobota 25.července

Na pozemek teplického clubu UnicoMe PURE se vrací festival ve své mateřské verzi a ve svém největším provedení, jako OPEN AIR! Těšit se můžete na 4 stage, narvaný line-up tím nejlepším, co v ČR můžete na clubové scéně potkat!

 

ÚSTECKO: Zámek Velké Březno v květech

Sobota 25.července

V rámci prohlídkového okruhu budete moci nejen obdivovat nejrůznější druhy mečíků ale budete si je moci i vybrat a objednat na základě poskytnutého katalogu. Vstupné: Plné vstupné: 90 Kč, snížené vstupné: 60 Kč, rodinné vstupné: 240 Kč.

ÚSTECKO: Noční prohlídky zámku Velké Březno

Sobota 25.července od 21.00 hodin

Za dobového osvětlení projděte Státní zámek Velké Březno s jedním z členů rodiny Chotků, který Vás zasvětí do tajů zdejších komnat. Vstupné: 135 Kč

 

CHOMUTOVSKO: Workshop pro děti i dospělé - Zoopark Chomutov

Sobota 25.července od 14.00 hodin

Přijďte si s námi vyrobit Krušnohorskou hračku, svíčku z vosku, vyzkoušet filcování vlny, naučte se tvořit bambule z nepředené vlny, vlněné panenky nebo si uplést košíček z pedigu a vytvořit kouzelnou plechovou píšťalku. Naučte se něco nového a odneste si domů vlastní výrobek. Vstup na akci s platnou vstupenkou do zooparku.

 

VEJPRTY: 11.vejprtská pouť

Sobota 25.července od 14.00 hodin

Na náměsgtí T.G.M se uskuteční tradiční v pořadí již 11.Vejprtská pouť. Chybět nebudou atrakce pro děti, dobrá hudba ani divadelní představení.

 

DĚČÍN: Rytířské hry - Centrum Pivovar Děčín

Sobota 25.července od 15.00 hodin

Rytířské hry pro celou rodinu v Centru Pivovar v sobotu 25. 7. od 15.00 hodin vás vtáhnou do dávné historie rytířských soubojů ve jménu cti a spravedlnosti. Projdi rytířskou stezku, splň 5 úkolů a získej rytířský glejt a přívěsek cti a slávy jako dávní pánové. Program pro celou rodinu zajistí mušketýři, španělští halapartníci, gladiátoři a další. Uvidíte tanečnici s hadem a kejklíře, dozvíte se o katovském řemeslu a zažijete pravý rytířský turnaj o přízeň královny. Rytířskou stezku může projít každý, kdo mnichovi předloží účtenku z Centra Pivovar v minimální hodnotě 50 Kč a za tuto účtenku si můžete odnést také jedinečnou fotografii s rytíři. Kostým k focení dětem budou zapůjčeny.

 

LOUNSKO: Jakubská pouť ve Hřivicích

Sobota 25. a neděle 26.července

Tradiční pouťová zábava, atrakce a stánky v Hřivicích na Lounsku. Pořádá TJ SOKOL Hřivice. V sobotu od 20.00 hodin Hraje hudební skupina FlashDance. Vstupné 100 korun. Tradiční Jakubská pouť Neděle 26. července 2015 od 13:00 do 16:00 hodin Hraje: Pichlovanka Vstup dobrovolný pouťové stánky a atrakce.

ŽATEC: Putování Mistra Jana Husa po Ústeckém kraji

Sobota 25.července od 10.00 hodin

Putování Mistra Jana Husa po Ústeckém kraji aneb sedm těžkých hříchů Hřích třetí "HNĚV" ŽATEC Bohatý kulturní program - ve 14 hod. příjezd a kázání Mistra Jana Husa - Vyhnání "HNĚVU" z města Žatce. Vstup zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru