Chomutov – Poněkud atypické Oranžové hřiště je od soboty 18. dubna plně k dispozici nejmenším i odrostlejším návštěvníkům Podkrušnohorského zooparku v Chomutově. Na pořízení řady herních prvků v přírodním provedení získal zoopark finanční grant ve výši 200 000 korun od Nadace ČEZ. Zvláštností přitom je, že hřiště se nachází nejen v takzvané dětské ZOO, ale i na dalších místech rozsáhlého areálu, který je domovem chované evropské a euroasijské fauny.

Ředitelka zooparku Iveta Rabasová se symbolickým šekem od Nadace ČEZ před jedním z nejoblíbenějších herních prvků - pavučinou. Palce nahoru a mávání jsou důkazem, že děti mají z nového hřiště velikou radost.  Zroj: ČEZ severní Čechy


„Za finanční prostředky od Nadace ČEZ jsme pořídili herní prvky pro děti a mládež, které evokují život zvířat a jejich pohyby ve volné přírodě. Na některých místech jsou zcela nové, a jinde byly nahrazeny již nevyhovující nebo poškozené prvky. Všechny jsou certifikované a splňují bezpečnostní požadavky. Rozšíří aktivity rodičů i dětí a zpříjemní jim návštěvu v zooparku. Tedy pokud budou chtít ji mít spojenou i aktivním pohybem, během něhož si vyzkoušejí své vlastní dovednosti a zdatnost," uvedla Iveta Rabasová, ředitelka Podkrušnohorského zooparku v Chomutově.

Díky příspěvku od Nadace ČEZ jsou v něm například nainstalovány lezecká sestava – průlezka s lany a sítí, balanční lanový žebřík, balanční kláda, dvě tampové houpačky s beranidly, terénní skluzavka, balanční lávka s vlnobitím a kolotoč. „Třeba překonáním balanční lávky si děti vyzkoušejí, jak se běhá opicím v korunách stromů a při překonávání různých překážek," dodala Iveta Rabasová. Dva herní prvky jsou podle ní například umístěny u výběhu rysů a opic, po jednom jsou pak v okolí expozice tuleňů, při vstupu u horní pokladny či při cestě k medvědům.

„Jsme rádi, že Nadace ČEZ pomohla tímto hřištěm, rozsetém po celém areálu zooparku, zatraktivnit jeho malým návštěvníkům pobyt v něm. V tomto případě asi neplatí – kdo si hraje, nezlobí. Spíše, kdo si hraje – pozná, jak my zvířata žijeme. Naše přispění má tedy hned dvojí efekt, a to herní a zároveň i výchovný. Je přitom více než symbolické, že právě symbolický šek na 200 000 korun od nás zoopark obdržel během oslav Dne Země," konstatovala Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Na nových herních prvcích pořízených díky Nadaci ČEZ se malí návštěvníci zooparku doslova vyřádili. Zdroj: ČEZ severní Čechy

Slavnostního přestřižení symbolické pásky se ujali modelka Dominika Mesarošová a zástupce Nadace ČEZ Ota Schnepp. Za nimi stojí s šekem na 200 000 korun Iveta Rabasová, ředitelka zooparku, a primátor města Chomutova Dan Černý. Zdroj: ČEZ severní Čechy

Jako první roztočila kolotoč s dětmi ředitelka zooparku Iveta Rabasová. Zdroj: ČEZ severní Čechy

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru