Velký přehled akcí a festivalů v Ústeckém kraji! 16 tipů na místa, kde se můžete letos dobře bavit
Loňský ročník Císařského dne v Kadani. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Ústecký kraj – Velké poutě, historické slavnosti, oslavy sklizně. Ale také hudební festivaly, které určitě za to stojí letos navštívit.

To vše je v našem výběru z akcí, které se konají v letošním roce od dubna do září v Ústeckém kraji.

20. – 22. dubna Řipská pouť v Krabčicích

  • Hudební vystoupení, desítky stánků, pouťové atrakce, vyhlídkové lety okolo slavné české hory. To je každoroční Řipská pouť na Litoměřicku.

1. května Valdštejnské slavnosti v Litvínově

  • Valdštejnské slavnosti v Litvínově připomínají doby, kdy litvínovské panství patřilo rodu Valdštejnů. Chystá se průvod městem od Citadely do Zámeckého parku, ve kterém jede a obyvatele města vítá knížecí rodina. V parku a jinde ve městě jsou potom historické stánky, šermíři a další program až do večerních hodin.

12. – 13. května Chomutovské slavnosti

  • Chomutovské slavnosti se budou konat na náměstí 1. máje. Slavnosti bývají pojaty jako oslava jara i jako připomínka hornické minulosti a současnosti města.

11. - 12. května Labefest v Děčíně

  • Festival LABEFEST 2018 se koná v jednom z nejkrásnějších festivalových areálů, na břehu Labe na Smetanově nábřeží v Děčíně, přímo pod děčínským zámkem. Nabitý program festivalu již v pátek 11. května odstartují Tomáš Klus a Mig 21. Sobotní program bude patřit Jakubu Děkanovi, Visacímu Zámku, skupinám Wohnout, UDG nebo SUPERGROUP Kamila Střihavky.

26. května Oslavy 100. let založení republiky v Mostě

  • Velkolepou oslavou u děkanského kostela si město Most připomene letošní sté výročí republiky. Oslavy, které pořádá město Most společně s místním oblastním muzeem, vypuknou v sobotu 26. května a potrvají celý den. Slavit ale nebude jen Československo, ale též Oblastní muzeum Most, které právě v letošním roce dovrší úctyhodných 130 let své existence.
  • Dopolední program se ponese v duchu atmosféry 1. republiky, návštěvníci uvidí skauty a sokoly, uslyší Hašlerovy písničky, pobaví se v dobovém kabaretu, nakoupí na dobovém tržišti… K prohlídce bude stacionární bojová technika a vojsko, mezi nimi nebudou chybět legionáři nebo vojáci Československé armády z let 1918 až 1938. Nejatraktivnější část programu je nachystána na odpoledne, kdy se u rybníčka nedaleko děkanského kostela odehraje bitva o Most, která patřila v rámci dobývání českého pohraničí v roce 1918 mezi nejvýznamnější vojenská střetnutí na území mladé republiky.

26. - 27. května 864. zahájení lázeňské sezony v Teplicích

  • Velké slavnosti s několika pódii, desítkami kapel, stánků a doprovodným programem lákají do centra Teplic na konci května vždy davy lidí. Z důvodu rekonstrukce lázeňského domu Beethoven nebudou v letošním roce umísťovány žádné stánky v lázeňské uličce, pouze v dolní části směrem ke kolonádě DK Teplice. Program zatím nebyl zveřejněný.

8. – 9. června Casanovské slavnosti v Duchcově

  • Tradiční slavnosti připomínající pobyt Giacoma Casanovy na duchcovském zámku. Casanovské slavnosti jsou co do počtu návštěvníků a vystupujících umělců největší akcí pořádanou během roku ve zdejším zámeckém areálu.
  • Divadlo na nádvoří zámku Duchcov, hudební festival v zámecké zahradě, historický šerm, jarmark dobových řemesel, ohňostroj a světelnou show, to vše a ještě mnohem více pro vás připravuje pořadatel tradičních duchcovských slavností Kulturní centrum Duchcov se svými partnery.

9. června Party ve Františkánu v Kadani

  • Letošní ročník festivalu pARTy ve FRANTIŠKÁNU bude nejen o hodinu delší, ale nabídne i zahraniční kapely a opět pestrý program.
  • Mezi zahraničními kapelami, které budou letos 9. června na pARTy ve FRANTIŠKÁNU v Kadani na Chomutovsku, patří němečtí The Whiskey Foundation, kteří se dostali českému publiku do podvědomí, když si je jako předkapelu zvolili Deep Purple na své koncerty v České republice. Kapela měla štěstí i u legendárních AC/DC, kteří si je pro změnu vybrali jako své předskokany na koncertní turné po Německu.
  • Výjimečné bude také vystoupení Jasné Páky s Davidem Kollerem. Jako každý rok i letos se bude program střídat na dvou scénách tak, aby nevznikaly prodlevy mezi jednotlivými vstupy a návštěvníci si tak mohli celý festival pořádně užít.

16. června Den Edwarda Kelleyho v Mostě

  • Tradiční historické slavnosti na hradě nad městem Most. Každoročně se neobjedou bez inscenovaného útěku slavného alchymisty z hradní věže, stánků, doprovodného programu i divadelního představení pod širým nebem.

18. – 19. srpna Osecká pouť

  • Bohoslužby, výstavy, hromada stánků a pouťových atrakcí, ohňostroj. Taková bývá každoroční velká pouť v Oseku na Teplicku.

25. srpna Císařský den v Kadani

  • „CÍSAŘSKÝ DEN ®“ je tradiční historická slavnost, která se koná koncem srpna v Kadani. Touto akcí si připomínáme významnou událost, kdy v roce 1367 navštívil město Kadaň římský císař a český král Karel IV.
  • Po celý den budou diváci na několika scénách rozmístěných po historickém centru města sledovat vystoupení hudebníků, tanečníků, kejklířů či ukázky práva útrpného. Atmosféru celé akce podtrhne rytířské ležení, jehož centrem bude stylově vybavený rytířský stan, středověká lazebna či katovna, ve které nebude chybět kláda či natahovací žebřík. Hladoví a žízniví návštěvníci ukojí své potřeby ve středověké taverně nebo orientální čajovně. Pro malé i velké budou připraveny středověké hry a soutěže

26. srpna Radiofest 2018 v Ústí nad Labem

  • Letní kino v Ústí nad Labem bude i letos hostit hudební festival. Program se připravuje.

31. srpna – 1. září Dočesná v Žatci

  • Slavnosti chmele a piva s nejdelší tradicí v ČR. Letos půjde o 61. ročník. Na čtyřech pódiích vystoupí řada hudebních skupin a umělců, ochutnat budete moci pivo od více než 45 pivovarů. Bližší program zatím nebyl zveřejněn.

31. srpna - 2. září Czech Truck Prix v Mostě

  • Mostecký autodrom bude další pravidelnou zastávkou letošního ročníku evropského šampionátu okruhových tahačů. Jeho součástí bude spanilá jízda závodních tahačů ulicemi Mostu, The Most Truck Festival - akce pro všechny truckery, spediční, dopravní společnosti a milovníky kamionů, ale také přehlídka se spoustou zábavy pro širokou veřejnost; její součástí je také spanilá jízda kamionů po závodní dráze. V programu je už nyní zařazena kaskadérská show, taxijízdy v upravených speciálech či vyhlídkové lety vrtulníkem.

8. září Mostecká slavnost

  • Mostecká slavnost se již tradičně pořádá v areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Návštěvníky baví hudební vystoupení, program v areálu, prohlídky kostela či výstup na kostelní věž. Hudební program zatím nebyl zveřejněn.

14. – 15. září Vinobraní v Litoměřicích

  • Oslavy vína a burčáku za doprovodu historického a kulturního programu. Užít si můžete příjemné a pohodové zážitky s vínem a hudbou v centru královského města Litoměřice.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru