Kadaň – Nakladatelský redaktor, kulturní publicista, scénárista, moderátor, překladatel, ale také básník a v posledních letech populární glosátor. Představovat veřejnosti doktora filosofie pana Ivo Šmoldase ani moc netřeba. Jeho nezaměnitelný hlas a dikce a trefné, vtipné glosy zaznívají z televizních obrazovek či rádií s pravidelnou přesností. Nyní ho budete moci spatřit „live" na kadaňské Střelnici.

smoldas1012

„Halině nelze odolat"

Jak Ivo Šmoldas kdysi uvedl (Show Jana Krause), do showbyznysu byl vlastně tak trochu zavlečen. Osobou, která měla toto na svědomí, byla Halina Pawlowská. „Jí nelze odolat, má sílu," komentoval vstup mezi populární tváře Šmoldas.

„Zaskakovat za mrtvolu? To ne..."

V pořadu Jana Krause také okamžitě vysvětlil, jak k tomu vlastně došlo. „S Halinou, která měla svůj pořad Banánové rybičky, se známe takřka od dětství. Jednoho dne zazvonil telefon a ozvala se produkce s pozváním. První co mě napadlo, bylo, že umřel někdo z pozvaných hostů a oni potřebují rychle náhradu a nikdo nemohl. Tak jsem si říkal, proč já bych tam měl zaskakovat za mrtvolu... a hodil jsem to na někoho jiného. Když se pak ozvali podruhé, začali velice dobře a takticky. Tedy nikoliv o čem bude řeč, ale jaký bude honorář. A to se má lakota zatetelila a řekl jsem si, že to té rodině nemohu udělat. Já jsem se tedy vlastně šel obětovat pro rodinu," vzpomíná na počátek televizního vystupování filozof (celý sestřih najdete zde).

Sto v předprodeji, sto padesát na místě

Že to nakonec bylo výtečné rozhodnutí, naznačuje současná Šmoldasova popularita. Časté hostování v televizních pořadech, pozvánky na moderování nebo třeba vlastní talkshow na vlnách Českého rozhlasu jsou toho jasným důkazem. Rádi byste viděli Ivo Šmoldase „naživo"? Není nic jednoduššího. Již zítra, čtvrtek 11. prosince, se glosátor v 19 hodin představí v kadaňském kulturním domě Střelnice. Za večer plný inteligentního humoru zaplatíte sto korun v předprodeji, sto padesát na místě. Přejeme vám příjemnou zábavu!

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru