Chomutovsko – První listopadový víkend neoplývá akční rozmanitostí, přesto doma sedět nemusíte. Následujícímu volnu dominuje původně anglosaský, nyní již ale i v naší zemi zlidovělý svátek Halloween. Vypravit se můžete také za kulturou, v Klášterci finišují „divadelní žně", a divadlo nachystali i v Kadani.

halloween3110

PÁTEK 31. ŘÍJNA

Kadaň

Jako první se na Halloween můžete vypravit dnes odpoledne do Kadaně. Akce s názvem Stezka odvahy Katovou uličkou začíná v 17.15 hodin a poběží až do 19 hodin. Na dobrodružné cestě čekají na děti strašidla a tajemné přízraky, ale také překvapení na konci stezky. Vstupenky na dobrodružnou výpravu pořídíte za 40 korun v předprodeji (Infocentrum Kadaň a Mateřské centrum Radka), za 60 na místě (Mírové náměstí v Kadani).

Klášterec nad Ohří

Jestli máte rádi divadlo, můžete dnes zavítat do Kulturního domu v Klášterci nad Ohří. 12. ročník Kláštereckých divadelních žní se blíží ke svému konci, jako předposlední se zde představí rakovnický ochotnický soubor Tyl se svým nastudováním hry Šakalí léta. Představení začíná v 19 hodin, za lístek zaplatíte 50 korun (KMD 20 Kč).

SOBOTA 1. LISTOPADU

Chomutov

Halloweenský víkend pokračuje v sobotu v chomutovském zooparku. Zábavné odpoledne začíná v 16 hodin, těšit se můžete na soutěže o nejlepšího strašáka z dýně, o nejzdařilejší halloweenskou masku, lampionový průvod či ohňovou show. Celý program doplní svým vystoupením hudební skupina Úlet. Nezapomeňte doma nožík či lžíci na výrobu dýňového strašáčka, dýni a vše ostatní zakoupíte přímo na místě (prostory Dětské zoo).

Jirkov

Další pozvánka je poněkud netradičního charakteru. Jirkovské Děkanství zve na slavnostní požehnání obnovené fresky „Oplakávání Krista" na kostele sv. Jiljí v Jirkově. Restaurování probíhalo od července do října tohoto roku, sobotní požehnání se uskuteční v 14 hodin.

Klášterec nad Ohří

Týdenní maraton kláštereckých divadelních představení zakončí sobotní vystoupení souboru Point Prostějov a jejich hra Testosteron. I v tomto případě začíná divadlo v 19 hodin a za jeho zhlédnutí zaplatíte 50 korun.

Kadaň

Na „prkna, která znamenají svět" se můžete vypravit i do Kadaně. Tady se na Střelnici představí ve hře „Ani za milion" Michaela Kuklová a Marcel Vašinka. V celovečerní detektivní komedii pro dva herce na vás čeká pořádná porce překvapení a především humoru. Prostředí přímořského majáku, brilantní dialogy, strhující tempo a originální zápletka dávají této současné komedii obrovský potenciál. Představení začíná v 19 hodin, za lístek zaplatíte v předprodeji 150, na místě pak 200 korun. Organizátoři připravili také zvláštní akci pro návštěvníky nad šedesát let, na jednu vstupenku mohou jít dva diváci.

Strupčice

Nabídku akčního víkendu zakončíme opět strašidly. Od 17.30 do 20 hodin proběhne ve Strupčicích Halloweenská dětská párty. I tady budete moci soutěžit o nejhezčí masku či nejzajímavější dýni, také vás v 18.30 čeká Cesta za Bludičkou (výprava po vesnici, baterku s sebou) a nakonec se zde rozhoří parádní táborák.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru