Začíná výstava Kadaň v obrazech Pavla Wolfa. Uvidíte na ní dosud nikdy nevystavená díla
Jeden z obrazů Pavla Wolfa. Zdroj: www.kulturakadan.cz
Co se chystá

Kadaň - V kadaňské Galerii Josefa Lieslera se ve středu 10. ledna v 17.00 hodin uskuteční vernisáž výstavy Kadaň v obrazech Pavla Wolfa. Výstava ukazuje průřez autorovou tvorbou, napříč časem i tématy a výtvarnými styly.

Na výstavě můžete vidět několik tematických celků, jako je zátiší, krajina, architektura, Kadaň a okolí či fantazie. Příprava výstavy s sebou nesla mnoho příjemných překvapení. Byla objevena dosud nevystavená díla, která jsou na této výstavě poprvé k vidění. Zároveň je zde vystaven obraz, jenž dosud čeká na své dokončení.

1003obraz1

Za zmínku také stojí dílo Život na vesnici, kde můžeme odhalit inspiraci kubismem, Kadaňské náměstí z roku 1972 dokumentující odklízení sněhu pomocí traktorů nebo obraz Žatecká ulice, který začal malovat Josef Kokeš a Pavel Wolf ho dokončil. Na obraze jsou navíc zachyceny budovy, které již dnes nestojí. Můžeme si je tedy prohlédnout jen prostřednictvím uměleckého díla. Malba Výjev v kotelně je dokonce jakýmsi autoportrétem, kde autor zachytil sám sebe jako dělníka v elektrárně.

Výstava je otevřena od úterý do neděle od 13.00 do 17.00 hodin až do 4. února. Výstava bude kvůli probíhajícím prezidentským volbám uzavřena v těchto termínech: 11. 1. – 14. 1. (první kolo prezidentských voleb) a 26. 1. – 28. 1. (předpokládané druhé kolo prezidentských voleb).

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru