Chomutovsko – Na poslední zářijový víkend jsme pro vás vybrali pár akcí, na které se můžete vypravit. Vybrat by si měl každý, je zde od všeho něco.

bouldering259

Pátek 26. září

Chomutov – Fanoušci dobré muziky si určitě nenechají ujít koncert trojnásobných držitelů ceny Hudební akademie Anděl (2004, 2007, 2010), kapelu TRABAND. Jak sami hudebníci uvádí, hrají nekomplikované rockové písničky bez sebestředných kytarových sól, s texty, které vyprávějí příběhy.
Kdy / kde / za kolik: 19.00 hodin / Kulisárna u divadla / 200 korun

Kadaň – Máte rádi divadlo? Vydejte se do Kadaně na VEČÍREK. Ochotníci souboru Navenek hrají originální českou hru Michala Suchánka. Dialogy postav a události příběhu připomínají nejvíce asi trilogii filmů o rodině Homolkových, pokračuje se tu v nekompromisním pojmenovávání toho, jaký unikát je ten obyčejný český člověk a co za důležité problémy se většinu času řeší v běžných českých domácnostech. Komedie je přístupná pouze od 16 let a pro otrlé a náročné diváky.
Kdy / kde / za kolik: 19.00 hodin / KZ Orfeum / 50 korun

JirkovBOULDERING SESSION 1 aneb otevřený závod v lezecké aréně. Závody probíhají ve dvou kategoriích, muži, ženy. Žádná předběžná registrace není nutná, prostě přijdete a zalezete si.
Kdy / kde / za kolik: 17.00 – 21.00 hodin / lezecká aréna Jirkov / 75 korun

Sobota 27. září

Kadaň - Vinice byly v Kadani od nepaměti, viniční právo udělil Kadani už Karel IV. Rozsáhlé vinice o rozloze sta hektarů se však postupně zmenšovaly, až po roce 1945 zcela zanikly. V roce 1997 se město rozhodlo na starobylou tradici vinařství v areálu františkánského kláštera navázat a v areálu zahrad byla vysázena vinice o výměře 0,5 hektaru. A se znovuobnovením vinic byl obnoven i tradiční vinařský svátek – VINOBRANÍ. Těšit se můžete na výstavu zaměřenou na vinařství na Kadaňsku (dozvíte se vše o mletí, odzrnění, rmutování a lisování) a ochutnáte i letošní burčák, čerstvý vinný mošt a víno. Čeká Vás bohatá tombola, ve které můžete vyhrát mj. kadaňské klášterní víno, klášterní med nebo vstupenky na akce pořádané KZK. Stejně jako vloni Vás svátečním dnem bude provázet příjemná muzika a v AmFíku bude pro děti připravený doprovodný program a různé atrakce.
Kdy / kde / za kolik: od 10.00 hodin / Františkánský klášter / 30 korun

Radonice - oslavy 500 let od povýšení na město. Na radonických oslavách zavzpomínáte nad místními kronikami, zazpíváte si s heligonkáři z Podřipska nebo kapelou Funny orchestra Jaroslava Kleina, kouknete na vystoupení mažoretek a tanečních skupin. Zlatým hřebem odpoledne bude vystoupení zpěváka Jakuba Smolíka.
Kdy / kde: od 13.30 hodin / areál Kulturního domu

Neděle 28. září

Kadaň - Bluesový kytarista z Cape Breton (Kanada) JOHN CAMPBELLJOHN TRIO má za sebou přes 20 let hraní, 6 CD a neuvěřitelné tituly: Bluesový umělec roku, Kytarista roku a Slide-kytarista roku. Právě hra na dobro tzv. slidem se stala jeho doménou, v níž jen sotva najde konkurenci, ale hudebně se svým triem hrají blues ve všech formách a podobách a získali si tím fanoušky od australského Sydney po německý Stuttgart. Na letošní evropské šňůře nechybí ani Kadaň!
Kdy / kde / za kolik: 19.00 hodin / Amfík / vstupné 80 v předprodeji, 100 korun na místě

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru