Fuxové a fuxie budou hledat nadlišáka a skákat přes kůži po letech opět v Mostě
Skok přes kůži v Mostě v roce 2014. Foto: e-mostecko.cz
Co se chystá

Most - V pátek 6. října ve 14 h bude u mosteckého divadla zahájen salamandr. Fuxie a fuxové v doprovodu smečky i nóblfuxů budou hledat nadlišáka. Následně za zpěvu karmín dorazí do nory, kde pod dohledem Slavného vysokého a neomylného prezidia skočí přes kůži a stanou se tak členy cechu hornického. Že textu příliš nerozumíte? Tak čtěte dál.

Chcete-li být u toho a vidět spoustu dalších zajímavých věcí, přijďte na nejvýznamnější hornickou slavnost, tzv. Skok přes kůži. Jde o slavnostní přijímání absolventů báňských oborů do cechu hornického.

Do Mostu se tato unikátní akce vrací opět po několika letech a zúčastní se jí na 400 zástupců hornictva z celé republiky, Slovenska či Polska.

Jejich letošním hostitelem bude Vršanská uhelná a Severní energetická společně se Zaměstnavatelským svazem důlního a naftového průmyslu a Vysokou školou báňskou.

Že má tato hornická podívaná dlouholetou tradici dokládá fakt, že se jedná již o 128. skok v novodobé historii. Začíná se průvodem od Městské divadla v Mostě, který přes město zamíří do Repre, kde se bude od odpoledních do večerních hodin konat samotný ceremoniál skoku přes kůži.

Skok přes kůži v roce 2014

https://www.youtube.com/watch?v=m3CAZdRMqGg

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru