Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policista154Pondělí

Chomutov – Chomutovští policisté přijali v měsíci únoru letošního roku oznámení o neoprávněném odběru elektřiny v jednom z bytů v ulici Palachova. Z krádeže byl podezřelý 39letý obyvatel domu. Při vyšetřování muži zákona však zjistili, že elektřinu bez placení neodebíral sám, ale stejného jednání se dopustilo dalších šest lidí. Škoda u jednotlivých osob nepřesáhla pět tisíc korun, z uvedeného důvodu bude jednání tří žen ve věku 37,35 a 41let a čtyř mužů ve věku 39,45,26 a 39 let řešit přestupková komise, kam byl skutek zaslán k projednání.

Úterý

Kadaň - Na železniční trati v Kadani Prunéřově došlo ke krádeži. Podél kolejiště zmizely ze tří osvětlovacích stožárů transformátory. Poškozená firma vyčíslila škodu na 40 tisíc korun. Policisté z místního obvodního oddělení nyní pátrají po pachateli tohoto jednání.

Středa

Chomutov - Chomutovští kriminalisté obvinili z krádeže teprve 18letého mladíka z okresního města. Před necelým měsícem sebral před obchodem v Ruské ulici odstavené jízdní kolo za 10 tisíc korun. Hned následující den vnikl na Palacké ulici do skladu obchodu. Na místě sebral dvacet krabic se značkovou obuví. Celková škoda 43 tisíc korun. Na další vloupání přibližně ve stejnou dobu již nebyl sám. Společnost mu dělal 41letý muž z Března. Na Palacké ulici vnikli do další prodejny a odnesli 72 kusů různých značek parfémů a 34 kusů líčidel. Za sebou zanechali celkovou škodu ve výši 85 tisíc korun. Kriminalisté dále zjistili, že obdobného jednání se oba muži dopustili již na konci října loňského roku. Dostali se do sklepních prostor domu v Poděbradově ulici a ze sklepní místnosti odcizili pánské a dámské kolo, výbavu na kola, nářadí, barvy a další věci. Majitel v tomto případě vyčíslil celkovou škodu na 74 tisíc korun.

Čtvrtek

Kadaň - Na policii v Kadani se obrátil muž z Klášterce nad Ohří a oznámil, že byl napaden. V místní prodejně na něj fyzicky zaútočil 32letý muž z Kadaně a v rozdávání ran pokračoval i na ulici před prodejnou. Zranění, která poškozený utrpěl, si vyžádala ošetření v nemocnici. Doba léčení byla stanovena na deset dní. Jednání násilníka policisté vyhodnotili jako ublížení na zdraví a výtržnictví, co bylo příčinou napadení, je předmětem dalšího vyšetřování.

Pátek

Jirkov - 46letý muž z Jirkova převzal od poškozeného osobní vozidlo Peugeot 106 za účelem opravy. Na opravě se společně domluvili, ale muž dohodu nedodržel. Auto naopak bez vědomí a souhlasu majitele rozebral na kovové díly a ty prodal do sběrny druhotných surovin. Poškozenému vznikla škoda ve výši 12 tisíc korun. Policisté jednání muže vyhodnotili jako zpronevěru, obvinění z uvedeného trestného činu si již převzal.

Víkend

Chomutov - Chomutovští kriminalisté vyšetřují loupež, ke které došlo v prodejně se smíšeným zbožím na sídlišti Zahradní. Do obchodu vešel 25letý místní obyvatel a prodavači nabízel k prodeji různé cukrovinky. Když neuspěl, začal vyhrožovat napadením a poškozením prodejny. Prodavač mu ani v tomto případě neustoupil a tak muž sebral alespoň přepravku s pivem v hodnotě 300 korun a z místa utekl. Obvinění z loupeže si převzal, vyšetřování je vedeno na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru