Meziboří / Chomutov - V sobotu 15. března se v severočeském Meziboří uskutečnilo Mistrovství České republiky v zápase řeckořímském dvou věkových kategorií. Konkrétně se jednalo o juniory do dvaceti a žáky do čtrnácti let. Této vrcholné akce se zúčastnilo 168 závodníků z 27 oddílů celé České republiky.

zápas273Chomutov měl jasný cíl

Chomutovský klub CZECH WRESTLING byl ve velké konkurenci zastoupen 11 zápasníky v kategorii žáků a 8 zápasníky v kategorii juniorů. Vzhledem k tomu, že místní zápasnický klub patří dlouhodobě mezi elitu českého zápasu, postavil si před sebe nelehký úkol - potvrdit na tomto mistrovství roli favorita (a to i přesto, že věkový průměr chomutovských zápasníků v kategorii juniorů, činil pouhých 16 let).

Tři, tři, jedna

I přes přítomnost celé české špičky, reprezentanty nevyjímaje, se chomutovským zápasníkům podařilo navázat na úspěchy z loňského a letošního roku a zaskvěli se ziskem tří titulů Mistra České republiky, tří stříbrných a jedné bronzové medaile.

V kategorii žáků získali mistrovské tituly Jakub Zelený, Denis Mertl a Jakub Kročák, stříbro pak přidali Ondřej Melč a Matěj Bůha.

Samostatnou kapitolou jsou dva medailové úspěchy v juniorské kategorii, ve které stříbrnou medaili získal stále ještě teprve patnáctiletý Jakub Bielesz a medaili bronzovou stejně starý Jakub Meleganič.

Individuální výkony podpořily i výsledky v soutěžích družstev. Svoji kategorii ovládli žáci rozdílem třídy (konkrétně o čtyřicet bodů), junioři pak skončili s minimálním odstupem na soupeře na třetí příčce.

zápas273aZraněný Klement musel odstoupit

Jedinými drobnými negativy tohoto mistrovství zůstávají pouze neúspěšné vystoupení Štěpána Tomana, kterého jediná prohra odsunula až na páté místo a zranění Zdeňka Klementa, jemuž soupeř pochroumal v prvním utkání loket (faulem), a Klementovi nezbývalo, než ze soutěže odstoupit.

Závěrem lze konstatovat, že z pohledu perspektivy chomutovských závodníků se klub CZECH WRESTLING nemusí ani v příštích letech obávat ústupu ze slávy.

Ladislav Šnelly, trenér

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru