Oblíbené historické slavnosti se blíží. Do Kadaně opět přijede císař
Příjezd císaře a jeho družiny. Ilustrační foto
Co se chystá

Kadaň – V Kadani se chystá tradiční historická slavnost – Císařský den. Koná se vždy na konci letních prázdnin, letos to bude v sobotu 26. srpna. Město si akcí připomíná významnou událost, kdy v roce 1367 navštívil Kadaň římský císař a český král Karel IV.

V roce 2017 oslaví v Kadani již 25. příjezd Karla IV. se svoji družinou do královského města. Po celý den budou diváci na několika scénách rozmístěných po historickém centru města sledovat vystoupení hudebníků, tanečníků, kejklířů či ukázky práva útrpného. Atmosféru celé akce podtrhne rytířské ležení, jehož centrem bude stylově vybavený rytířský stan, středověká lazebna či katovna, ve které nebude chybět kláda či natahovací žebřík.

Hladoví a žízniví návštěvníci se občerství ve středověké taverně nebo orientální čajovně. Pro malé i velké budou připraveny středověké hry a soutěže.

PROGRAM CÍSAŘSKÉHO DNE

Mírové náměstí

10.00 – 19.00 Středověké tržiště s ukázkami řemesel, doprovodný historický program
10.00 Slavnostní zahájení
14.00 Příjezd císaře Karla IV. a jeho družiny do města
Slavnostní ceremonie a udělení městských práv
18.30 Koncert kapely NaVostro
19.45 Koncert kapely Arcus Gothic Music
21.00 Ohňová a akrobatická show
Večerní ceremonie zakončená slavnostním ohňostrojem

Kadaňský hrad

11.00 - 19:00
Doprovodný historický program

Městské hradby

11.00 - 19.00 Sedmero rytířských ctností - zábavné a soutěžní putování po městských hradbách, rytířské ležení, dělostřelecké ukázky

Smetanovy sady

11.00 – 19.00 Jezdecké ukázky, sokolnické ukázky, netradiční hry pro malé i velké, doprovodný historický program, ukázky živých zvířat
17.00 Rytířský turnaj na koních

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru