Ve skanzenu vás přes prázdniny naučí malovat i vařit podle receptů našich babiček
Ilustrační foto. Zdroj: zoopark
Co se chystá

Chomutov – Skanzen Stará Ves u chomutovského zooparku si pro své příznivce připravil na prázdniny několik workshopů. Zájemci se na nich naučí malovat a vařit podle receptů našich babiček.

Na začátku prázdnin mohli návštěvníci skanzenu využít workshop pro začínající malíře. Skanzen se stane rájem malířů ještě po dvě červencové a dvě srpnové soboty. Účastníci se naučí malovat do škrobové emulze, malovat akrylem, vyzkouší si koláž a malbu tuší a zdobení skla a porcelánu.

Další umění, tentokrát kuchařské, přiblíží workshopy s názvem „Čímže to v kuchyni vonívalo“. Workshopy využijí zázemí černé kuchyně a původní suroviny používané v krušnohorské kuchyni po mnoho staletí. Jednoduché recepty našich prababiček ocení začínající i pokročilí kuchaři. Zároveň si účastníci prohlédnou výstavu historických kuchařských knih, která potrvá do konce července.

Oba projekty finančně podpořilo město Chomutov, pro účastníky budou připraveny suroviny a pomůcky zdarma. Stačí si jen zakoupit vstupenku do zooparku.

Skanzen – ráj malířů

22. července - 14:00 – 16:30 Malování do škrobové emulze
29. července -  14:00 – 16:30 Koláž a malba tuší
5. sprna  - 14:00 – 16:30 Malování na sklo a porcelán
13. srpna - 14:00 – 16:30 Malba akrylem

Čímže to z kuchyně vonívalo (vaření podle starých receptů)

 23. července - 14:00 – 17:00 – Brambory stokrát jinak, naslano i nasladko
 30. července - 14:00 – 17:00 – Bylinkové dobroty
 6. srpna - 14:00 – 17:00 – Chleba – Boží dárek
12. srpna - 14:00 – 17:00 – Jedlé plevele
20. srpna - 14:00 – 17:00 – Z klášterní kuchyně

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru