Na náměstí v Kadani promítá až do středy kinematograf bratří Čadíků
Ilustrační foto. Zdroj. www.kinematograf.cz
Co se chystá

Kadaň - Kinematograf bratří Čadíků se opět po roce vrátil na kadaňské Mírové náměstí. Promítá tady od neděle 9. července do středy 12. července. Vybrané dobrovolné vstupné půjde do nadace Konto Bariéry.

V neděli měli diváci možnost shlédnout pohádku o rozmazlené princezně a dvou kamarádech s názvem Řachanda. V pondělí se můžete přijít podívat na dobrodružný cestopis Trabantem do posledního dechu. V úterý na český film Teorie tygra o stárnoucím veterináři, který se pokusí vymanit z vlivu své ženy tím, že finguje duševní poruchu a je přijat do ústavu. Ve středu se bude promítat romantická vztahová komedie Všechno nebo nic.

KINEMATOGRAF BRATŘÍ ČADÍKŮ

Trabantem do posledního dechu

v pondělí 10. července v 22.00 h na Mírovém náměstí
Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko.

Teorie tygra

v úterý 11. července v 22.00 h na Mírovém náměstí
Veterinář Jan (Jiří Bartoška) už toho má dost. Poslední kapkou je smrt tchána, kterému taky došly síly a trpělivost. Babička (Iva Janžurová) totiž vždy rozhodovala o jeho životě, stáří a nakonec i o tom, jak a kde bude pohřbený. Nerespektovala žádné jeho přání a touhu, v dobré víře, že ona sama vždy a lépe než on ví, co je pro něj dobré a správné. A tak se k jeho neštěstí o něj starala podle své představy o jeho štěstí. Janovi začíná být jasné, že je na té samé cestě. Jeho žena Olga (Eliška Balzerová) se totiž řídí stejnou teorií malého dvorku a dlouhého biče a přesvědčením, že za štěstí svého muže je zodpovědná výhradně ona. Janovi dojde, že už takto dál nemůže, nechce, neumí. Když nic neudělá, skončí jako tchán. Jednoho dne jej napadne způsob, jak se osvobodit a získat zpět vládu nad svým životem. Tato revolta je ale hodně netradiční. Už jen tím, že prvotní inspirací mu byl jeden z jeho pacientů, papoušek s podezřením na Alzheimera. Jan se tak i díky němu vydává na cestu za naplněním toho, o čem se domnívá, že jsou jeho sny. A protože tato cesta nemůže být snadná, stává se její součástí také stádo koz a později i krav, psychiatrický ústav, plavba na voru a život na lodi.

Všechno nebo nic

ve středu 12. července v 22.00 h na Mírovém náměstí
Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě – svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, „protože ji má rád“. A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi. Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru